.

το κείμενο αυτό, με σκέψεις των ημερών, το έγραψα αρχικά για να το μοιραστώ με λίγους καλούς φίλους, αλλά το αναρτώ και εδώ, γιατί και εσάς ως φίλους και συνοδοιπόρους σάς νιώθω) 

.
σημαία

.

Κάποιες στιγμές νιώθω να ασφυκτιώ απ΄αυτά που ακούω γύρω μου και την ανελευθερία σκέψης και έκφρασης που θέλουν κάποιοι να επιβάλουν… κάποιοι που πίνουν νερό στο όνομα του σεβασμού της διαφορετικότητας, αλλά επ’ ουδενί δεν θέλουν να δείξουν σεβασμό στις ρίζες μας, στην Ιστορία μας, στις αξίες της Φυλής μας…

Θα εκφραστω, ίσως, λίγο έντονα, αλλά θέλω να βγάλω προς τα έξω όσο έχω μέσα μου και με πιέζουν, θέλω να τα πω, γιατί εκεί έξω ίσως και άλλοι βιώνετε τα ίδια – και είναι παρήγορο να βρίσκεις ανθρώπους με τις ίδιες ανησυχίες.

.

Όχι, δεν θέλω να πιω και εγώ το τρελό νερό!

Ας λένε ό,τι θέλουν… η σημαία μας κυματίζει ολοχρονίς στο μπαλκόνι μας, θέλουμε πάντα να την καμαρώνουμε , να στολίζει το σπίτι μας, να μάς εμπνεύει με την αέναη κίνησή της, να μάς θυμίζει το χρέος μας και την πορεία μας.

Τα παιδιά μου θα τα πάω στην παρέλαση (στα σχολεία μας συμμετέχουν όλα τα παιδιά ). Δεν θα βαρεθούμε να ετοιμαστούμε , ούτε θα φοβηθούμε την βροχή που ίσως πέσει, θα είμαστε εκεί! Τι θα τους δίδασκα αν βαριόμουν ή φοβόμουν;… Τι μήνυμα θα τους περνούσα; Πώς να τους μιλάω για ήρωες και ηρωίδες, όταν εγώ δεν κάνω το ελάχιστο χρέος μου, δεν αποδίδω αυτή την τιμή σε εκείνους;…

Θα πάμε όλοι στην παρέλαση, όχι για να καμαρώσουμε τις στολές  μας και την κορμοστασιά μας, όχι για να βγάλουμε αμέτρητες φωτογραφίες με το smartphone, για να τις κοινοποιήσουμε σε γνωστούς και φίλους για να δεχόμαστε συγχαρητήρια. …Προσπάθησα να τους μεταδώσω το νόημα των παρελάσεων και των εορτασμών, ελπίζω ότι έπιασαν το βασικό νόημα (είχα γράψει σχετικά, στην 28η Οκτωβρίου : “Μαμά, γιατί γιορτάζουμε το ΟΧΙ και γιατί κάνουμε παρέλαση;…” ).

.

Και καθώς λίγο ασχολήθηκαν αυτές τις μέρες στα σχολεία τους με την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου 1821 και με την γιορτή του Ευαγγελισμού, διαβάσαμε από παλιά αναγνωστικά και από άλλα βιβλία,  κείμενα που εμπέουν αγάπη για την Πατρίδα και τα ιδανικά της Πίστης μας και του έθνους μας. τραγουδήσαμε παραδοσιακά τραγούδια, ζωγραφήσαμε ήρωες, είδαμε ταινίες παλιές με την ζωή τους… Αυτή πιστεύω πως είναι η καλύτερη «δημιουργική απασχόληση» των παιδιών στον ελεύθερο χρόνο τους.  Ας γεμίσουν οι ψυχές τους με αξίες και ιδανικά, με υψηλά πρότυπα, όχι με τους σύγχρονους «ήρωες» της ευδαιμονίας και του αμφιβόλου ήθους… 

.

Δεν είμαστε πολεμοχαρείς, δεν αγαπούμε τον πόλεμο. Για την Ελευθερία πολέμησαν αυτοί οι άνθρωποι, για την ελευθερία έχυσαν το αίμα τους και κακοπάθησαν. Και εμείς οφείλουμε να μνημονεύουμε τις θυσίες τους και να εμνεόμαστε από την γενναιότητά τους. Άλλες εποχές εκείνες, μακάρι να μην ζήσουμε και εμείς ανάλογες περιστάσεις. Αλλά , αν χρειαστεί, δεν θα υπερασπιστούμε τα σύνορά μας; Θα καθήσουμε να μάς σφάξουν και να μάς βιάσουν, εμάς και τα παιδιά μας;… Ίσως φαίνεται τραβηγμένο αυτό το σενάριο, αλλά η άλωση μπορεί να γίνεται με άλλο, ύπουλο τρόπο, να είναι άλωση του πνεύματος και της ψυχής. Τέτοιους σκλάβους μάς θέλουν σήμερα… Και έχουν τον τρόπο τους να καταπνίγουν κάθε φωνή αντίδρασης, βαπτίζοντάς όποιον εκφράζει την αγάπη για την Ελλάδα ως «γραφικό» ή ώς «εθνικιστή»…

.

Ως Ελληνίδα νιώθω περηφάνεια και ευγνωμοσύνη για τον τόπο που γεννήθηκα, αλλά νιώθω και το χρέος του ελληνισμού προς όλο τον κόσμο. Γι αυτό και δεν θέλω να δεχτώ την αδράνεια, την αδιαφορία προς κάθε τι εθνικό και ορθόδοξο, που θέλουν να επιβάλουν,αρχίζοντας μέσα από τα σχολεία και συνεχίζοντας μέσα από τα «μέσα χειραγώγησης της κοινής γνώμης». Οργανωμένη η προπαγάνδα! Τα μάτια μας ανοιχτά, το μυαλό μας ανοιχτό, το «πες πες» πιάνει, κάνει τη δουλειά του! Ας μην εκλείψει η κρίση, γιατί χαθήκαμε!

.

Ειδικά ως γονείς, έχουμε χρέος, φέραμε ανθρώπους σ΄αυτό τον κόσμο, φέρουμε βαριά την ευθύνη τι άτομα θα δώσουμε στην κοινωνία, ποιους μελλοντικούς πολίτες. Ψυχές αθάνατες έχουμε στα χέρια μας, που το πέρασμά τους από τον κόσμο αυτό θα καθορίσει και την θέση τους στην αιωνιότητα. Αν αρκούμαστε στο «να περάσουμε καλά» και «μια ζωή την έχουμε…», τότε δεν χρειάζεται αγώνας, τότε ας κοιτάξουμε μόνο να καλοπεράσουμε…

Έχουμε όμως χρέος, πρώτα χρέος απέναντι στην ίδια την Ζωή (στον Θεό που μάς την χάρισε) και έπειτα σε όσους συνέβαλαν στο να ζούμε ελεύθεροι σε αυτό τον τόπο.

.

Πιστεύω ακράδαντα και πάντα το γράφω ότι χρωστούμε σε πολλούς και το χρέος μας αυτό θα μάς ζητηθεί…

χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ΄ρθούν, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί». (Κωστής Παλαμάς)
.
.
.
(σκέψεις γραμμένες βιαστικά,σκόρπιες σκέψεις, όπως θα τις εξέφραζα σε μια φιλική συντροφιά… κάθε δικό σας σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο, γιατί η επικοινωνία μας είναι το ζητούμενο)
Αλεξία
Copyrighted.com Registered & Protected AAFC-XBWF-3ST8-YFEJ

 

.

22 σκέψεις σχετικά με το “Χρόνια πολλά και ελεύθερα!

 1. Αλεξία μου το προσυπογράφω το κειμενό σου!!!Μέσα στη Σαρακοστή και η καρδιά μου είναι μαυρισμένη ανταριασμένη φουρτουνιασμένη αισθάνομαι ότι ο αγώνας μου πάει στράφι, μιας και ο θυμός μου συνεχώς μεγαλώνει.Νηστεία θέλουν και οι λογισμοί.Χαρακτηριστικά παραδείγματα που με άφησαν έκπληκτη.Σε παρέα ευχήθηκα καλή λευτεριά να έχουμε και με ρώτησαν αν είμαι έγκυος!!!!Μόνο εγώ αισθάνομαι φυλακισμένη??Σήμερα στη σχολική γιορτή του γιού μου όταν η χορωδία είπε το Τη Υπερμάχω μόνο εγώ η κόρη μου και η μαμά μου σηκωθήκαμε όρθιες, και ακούσαμε κιόλας ότι δεν βλέπουν, και γιατί σηκωθήκαμε.θα μπορούσα να γράφω μέχρι αύριο αλλά σταματώ με μια βαθιά ανάσα που ψάχνει ανακούφιση. Σε ευχαριστώ για αυτή την ανάρτηση,ζητώ συγγνώμη για το μεγάλο σχόλιο,ας μας δίνει δύναμη ο Θεός για τα δύσκολα που έρχονται, και ας μας συγχωρεί. Με πολλή αγάπη.

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Εγω ημουν μαεστρος της χορωδιας σημερα στη γιορτη του σχολειου μας.Οταν ακουστηκε απο cd το «Τη Υπερμαχω»-και κακώς που δεν το προγραμματισα σωστα να τους το μαθω-σηκωσα ορθια τα παιδια της χορωδιας να αποδωσουν τιμη στην Παναγια και ολο το ακροατηριο,οι συναδελφοι,ο Διευθυντης, μας ακολουθησαν…Ηταν πολυ ωραιο συναισθημα…Ετσι το ενιωσα.Ολοι ορθιοι για την Παναγια μας!

   Αρέσει σε 1 άτομο

   1. Τι ωράι κίνηση!
    Γνωρίζω από «πρώτο χέρι» την προσφορά στου στα σχολεία και εύχομαι πάντα ο Θεός να σου δίνει δύναμη.
    Είσαι από τους εκπαιδευτικούς που είναι φωτεινά παραδείγματα προς μίμηση!

    με την αγάπη μου πάντα

    Μου αρέσει!

  2. Έτσι είναι Αγγελική μου…
   αλλά ας μην αφήνουμε τους κακούς λογισμούς να μαυρίζουν την ψυχή μας.
   Αγαπάμε όλους τους ανθρώπους, κάποιες συμπεριφορές και στάσεις, ωστόσο, δεν μπορούμε να τις ενστερνιστούμε.

   Καλή δύναμη να έχουμε και φωισμό, ώστε με την Χάρη Του ν απορευόμαστε στο δρόμο Του.

   Μου αρέσει!

 2. Με συγκίνησες Αλεξία μου!

  Η σημαία μας κυματίζει ολοχρονίς στο μπαλκόνι μας…
  Προσπάθησα να τους μεταδώσω το νόημα των παρελάσεων και των εορτασμών…
  Ας γεμίσουν οι ψυχές τους με αξίες και ιδανικά, με υψηλά πρότυπα…
  Ως γονείς, έχουμε χρέος, φέραμε ανθρώπους σ΄αυτό τον κόσμο..,
  Τι θα τους δίδασκα αν βαριόμουν ή φοβόμουν;…
  Ας μην εκλείψει η κρίση, γιατί χαθήκαμε!
  «χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ΄ρθούν, θα περάσουν.
  Κριτές, θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί».

  Τι να σχολιάσω; τι να γράψω; το κείμενό σου τα λέει όλα!!

  Με πιάνει θλίψη που η καθημερινότητά μας «κοινοποιείται» για ένα like!
  Χάσαμε το μέτρο…

  την αγάπη μου…

  https://oikohouse.wordpress.com/2015/09/22/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF/

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Μέλια μου…
   να είσια πάντα καλά, καλή μου φίλη, τα λόγι ασου με στηρίζουν και μου δίνουν δύναμη.
   Πώς να πορευτείς μόνος σου, θέλεις κοντα΄σου συνοδοιπόρους…

   όσο για το τελευταίο που λες, για τα likes…
   «Τα εν οίκω μη εν δήμω»

   ο σύνδεσμος- ανάρτηση για την σημαία μας τόσο συγκινητική!

   Μου αρέσει!

 3. Πάρα πολύ όμορφο το κείμενό σου Αλεξία.

  Απλές, αιώνιες αλήθειες που όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να εξοστρακίσουν.

  Εγώ θα κρατήσω αυτές τις δυο γραμμές που νομίζω ότι συνοψίζουν τα πάντα: «Έχουμε όμως χρέος, πρώτα χρέος απέναντι στην ίδια την Ζωή (στον Θεό που μάς την χάρισε) και έπειτα σε όσους συνέβαλαν στο να ζούμε ελεύθεροι σε αυτό τον τόπο.»
  Και δεν πρέπει να μας παίρνει από κάτω. Αυτές οι απλές αλήθειες είναι βαθιά χαραγμένες στις συνειδήσεις των περισσοτέρων, απλά πρέπει να γίνουν ορισμένα πράγματα (δυσάρεστα δυστυχώς) για να αναγκαστούμε να τις ξεθάψουμε κάτω από τη σαβούρα που ‘έκατσε’ πάνω τους τόσα χρόνια.

  Σήμερα στην Εκκλησία όταν ήρθε η ώρα να ψάλλουν το ‘Τη Υπερμάχω’ ο ιερέας είπε, ‘Όλοι μαζί’. Και αρχίσαμε όλοι και τότε άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα οι καμπάνες. Παιδιά δεν ξέρω τι έπαθα, ένα ρίγος και μ’ έπιασαν τα κλάματα. Και είπα, ‘πω πω ρεζίλι θα γίνω’ και σταμάτησα και συνέχισα να το ψάλλω από μέσα μου. Και μετά είπα, ‘όχι πρέπει να το ψάλλω κι εγώ’, και πάλι τα ίδια, πάλι κλάματα ..
  Αει στο καλό είπα, τι με πιάνει ώρες ώρες. Αυτό το συναίσθημα όμως είναι μεταδιδόμενο, η όλη ατμόσφαιρα ήταν μαγική, οι καμπάνες μία έκρηξη.

  Θέλω να πω, και σε σχέση με τις δύο γραμμές του κειμένου σου που έβαλα πιο πάνω, ότι ο Θεός και η Ελευθερία ήταν και θα είναι το ζητούμενο για τον Έλληνα, ‘Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος’. Αυτή είναι η μοίρα του δικού μας Έθνους αν θες, και αν εμείς κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ο Θεός θα κάνει τα υπόλοιπα.

  Ας Του έχουμε εμπιστοσύνη.

  Να είσαι πάντα καλά και ο Θεός να έχει καλά εσένα και την οικογένειά σου.

  Φαίη.

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Φαίη, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα όσα έγραψες!

   Τα κρατώ όλα στην ψυχή και στην καρδιά μου και τονίζω μαζί σου, για να μην ξεχνιέμαι και αποθαρρύνομαι:
   «Ας του έχουμε εμπιστοσύνη».

   με την αγάπη μου

   Μου αρέσει!

 4. Αλεξία μου έχουμε φοβερή σύμπνοια απόψεων! Και ειλικρινά χαίρομαι τόσο που δεν είμαι μόνη απέναντι σε αυτό το χάος!!! Φέτος ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκα ότι τα πράγματα έχουν πάρει επικίνδυνη τροπή! Αποφασίζω όμως πως κανένας δεν θα με κάνει να αισθάνομαι ένοχη για το γεγονός ότι αγαπώ και σέβομαι την πατρίδα μου!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Και εγώ Κλειώ μου, χάρηκα τόσο πολύ με την δική σου ανάρτηση!
   πού φτάσαμε, να μιλούμε για τα αυτονόητα…
   Αφού χρειάζεται, όμως, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε.

   Ούτε εθνικιστές είμαστε, ούτε φανατικοί.
   Αγαπούμε όμως την Πατρίδα μας…

   να είσαι πάντα καλά!

   Μου αρέσει!

 5. Σάς ευχαριστώ θερμά για την ανταπόκριση και για την αγάπη σας.
  Τα σχόλιά σας μου έδωσαν μεγάλη χαρά και δύναμη…

  Ζητώ συγγνώμη που δεν απάντησα προσωπικά στον καθένα,αλλά θα το προσπαθήσω μέσα τις επόμενες ημέρες.

  Μου αρέσει!

 6. Σε συγχαίρω Αλεξία μου γι’αυτό σου το άρθρο και σ’ευχαριστώ από βάθους καρδιάς!Ας έχουμε όλοι μας φώτηση από τον Άγιο Θεό για να γαλουχήσουμε τα παιδιά μας με ορθοδοξία και Ελλάδα..
  την αγάπη μου…

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.