.
.
Μπισκότα πανεύκολα και γρήγορα ! Δεν χρειάζονται ζυμωμα ούτε πλάσιμο με το χέρι.
Με λίγα, απλά και υγιεινά υλικά.
(μια δική μου «έμπνευση», που μάς αρέσει πολύ)
Κατάλληλο και για όσους έχουν αλλεργίες σε αυγά και γάλα. (αντικαθιστώντας το χυμό πορτοκαλιού με χυμό μήου ή άλλο φρούτου, μπορούν να καταναλωθούν και από άτομα με αλλεργ’ια στο πορτοκάλι).
.
Υλικά:
0,5 ποτήρι λάδι (κατά προτίμηση ελαιόλαδο)
0,5 ποτήρι ζάχαρη (αν θέλουμε, καστανή)
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι (ή άλλο χυμό πχ μήλου)
2 ποτήρια αλεύρι (αν θέλουμε, ένα μέρος αλεύρι ολικλης αλέσεως)
1 φακελάκι μπέικιν
κατά βούληση:
τρούφα, κουβερτούρα τριμμένη, καρύδια ψιλοκομμένα, σταφίδες, λίγη κανέλα και γαρύφαλλο, λίγο ινδοκάρυδο (καρύδα), λίγο μούσλι ή άλλα δημητριακά
.
.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε λίγο με το μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη, ώσπου να λιώσει.
Προσθέτουμε το χυμό, το αλεύρι με το μπέικιν , καθώς και τα υπόλοιπα προαιρετικά υλικά, και συνεχίσουμε για λίγο το ανακάτεμα.
Γίνεται μια αραιά ζύμη.
.
Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα (γεμίζουν 2 ταψιά)
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 ως 20 λεπτά, αναλόγως πόσο τραγανά τα θέλουμε.
.
.
καλή επιτυχία!!!
με την αγάπη μου,
.
.
δείτε και την συνταγή για ελαφρύ κέικ πορτοκαλιού ΕΔΩ
.
.
Ωραία συνταγή Αλεξία μου εύκολη και γρήγορη, θα την φτιάξω λίαν συντόμως….ι θα μοσχομυρίσει ο τόπος!
την αγάπη μου….
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Συγχαρητήρια Αλεξία μου και για τη συνταγή αλλά και για την κατασκευή! Θα τη δοκιμάσω σίγουρα εννοείται!
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Πάντως τα μπισκοτάκια τα φτιάξαμε Αλεξία μου και έγιναν ανάρπαστα!Πολύ νόστιμα!Θα τα ξαναφτιάξουμε σύντομα..
τα φιλιά μου…
Μου αρέσει!Μου αρέσει!