.sea23.

Μοναδική εμπειρία η ημερήσια «κρουαζιέρα» που απολαύσαμε, κατά την σύντομη επίσκεψή μας στην Λευκάδα! Μια ολόκληρη μέρα κυριολεκτικά μέσα στο απέραντο γαλάζιο, γέμισαν τα μάτια μας και η ψυχή μας με θάλασσα και ουρανό… Υπέροχα θαλασσινά τοπία, ακρογιαλιές και αμμουδιές, βραχοσπηλιές και κύματα.

Όσα και να γράψω θα είναι πολύ λίγα, αδυνατώ να περιγράψω τόση ομορφιά… κάποιες φωτογραφίες θα παραθέσω μαζί με λίγα λόγια, που θα «προσπαθήσουν» να περιγράψουν την θαλασσινή αυτή διαδρομή.

Από το λιμανάκι στο Νυδρί της όμορφης Λευκάδας ,ξεκινούν ημερήσιες κρουαζιέρες στα γύρω νησιά.

sea22

Κατευθυνθήκαμε νότια , περνώντας από το νοτιότερο ακρωτήρι του νησιού,  παραπλεύσαμε τον φάρο  και συνεχίσαμε προς βορρά, για να προσεγγίσουμε την παραλία στους Εγκρεμνούς.

ΕΓΚΡΕΜΝΟΙ:

Από τις ομορφότερες παραλίες του Ιονίου.Μια μεγάλη αμμουδιά, που την παραστέκονται πανύψηλοι, κατακόρυφοι βράχοι- μπορείς να φτάσεις εκεί και με το αυτοκίνητο,μετά από μια δύσκολη αλλά πολύ όμορφη διαδρομή και να κατεβείς στην παραλία με 300 σκαλιά .Το πλοίο προσέγγισε την ακτή και κατεβήκαμε στην αμμουδιά, για κολύμπι στα κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά της.

Οι πανύψηλοι βράχοι δημιουργούν φυσική σκιά μέχρι τις 12 περίπου η ώρα το πρωί.

.

ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ (ΛΕΥΚΑΔΑ)

Θεωρείται η ομορφότερη αμμουδιά του Ιονίου, και συμπεριλαμβάνεται στην λίστα με τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου. Όπως και στους Εγκρεμνούς, μπορεί κανείς να την επισκεφτεί και με το αυτοκίνητο και να κατέβει τα 100 σκαλιά μέχρι την αμμουδιά .

sea14

.

sea17

.

ΦΙΣΚΑΡΔΟ (ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ)
Το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου Πελάγους με τις πολλές εναλλαγές και τις ποικίλες φυσικές ομορφιές. Εκτεταμένες αμμουδερές παραλίες, γραφικοί όρμοι με γαλαζοπράσινα νερά, εντυπωσιακά σπήλαια και σπάνιοι γεωλογικοί σχηματισμοί μαγεύουν τον επισκέπτη. Στολίδι του νησιού το μοναδικό χωριό που έμεινε ανέπαφο από τους μεγάλους σεισμούς του 1953,το Φισκάρδο. Παραμονή για φαγητό και βόλτα.

sea24

.

sea11

.***

ΙΘΑΚΗ
Πατρίδα του ομηρικού ήρωα Οδυσσέα, θρύλος, ιστορία και σημείο αναφοράς πνευματικών ανθρώπων. Η φιλόξενη και ρομαντική Ιθάκη αποτελεί ιδανικό τόπο για γαλήνιες διακοπές, ενδιαφέρουσες περιηγήσεις και εξερευνήσεις. Συνδυάζοντας αρμονικά βουνό και θάλασσα με υπέροχους όρμους και γοητευτικές παραλίες, γραφικά μονοπάτια και παραδοσιακούς οικισμούς. (Στην Ιθάκη δεν αποβιβαστήκαμε, την είδαμε καθώς περνούσαμε κοντά από τα παράλιά της).

.

ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ (ΜΕΓΑΝΗΣΙ)
Επίσκεψη στο Μεγανήσι, όπου βρίσκεται το σπηλαίο στο οποίο το 1940 κατά την διάρκεια του Β’’  Παγκοσμίου πολέμου, χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο ο Ιατρίδης, κυβερνήτης του θρυλικού υποβρύχιου Παπανικολής (το σκάφος μπαίνει για λίγο μέσα στο σπήλαιο για φωτογραφίες- μοναδική η στιγμή που εισχωρεί στην θαλασσοσπηλιά…).

sea3

.

sea4

***

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ-ΣΠΑΡΤΗ- ΚΑΣΤΡΙ
(Τα 3 νησιά του Ωνάση)
Βόλτα γύρω από τα νησιά με ξενάγηση και απογευματινή στάση στο νησί του Έλληνα Κροίσου Αριστοτέλη Ωνάση στο Σκορπιό για μπάνιο. Το νησί πλέον ανήκει στον Ρώσο μεγιστάνα  Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

.

***

ΜΑΔΟΥΡΗ
Το νησί στο οποίο ο μεγάλος μας ποιητής Αριστοτέλης Βαλαωρίτης γεννήθηκε, μεγάλωσε και έγραψε τα ποιήματα του. Από το 1990 έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μουσείο και παραμένει κληρονομιά στα δισέγγονα του.

.

sea2

.
sea5 ..sea6

Σε κάποια σημεία της θαλασσινής μας διαδρομής, «ταρακουνηθήκαμε» λίγο από το κύμα… αλλά είχε και αυτό την χάρη του!
.

.sea12 .

sea16

.sea18

.

Τόσο γαλάζιο, Θεέ μου!!!

sea19

.sea20 .
Μια μέρα τόσο γεμάτη με εικόνες και παραστάσεις θαλασσινές, νησιώτικες. Μια εμπειρία χαραγμένη στην μνήμη μας που, παρά την σχετική κούραση, θα την θυμούνται για πάντα και τα παιδιά σαν μια μοναδική, όμορφη ανάμνηση των καλοκαιρινών μας διακοπών.

Η πατρίδα μας έχει τόσα υπέροχα τοπία, που προσελκύουν ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Ας χαιρόμαστε με ευγνωμοσύνη τις ευλογίες που ο Θεός απλόχερα της έχει χαρίσει…

Αλεξία

.

sea9

.

.

κάποια στοιχεία για τα κείμενα έλαβα από:holidaysinlefkada.gr/cruisies.php και 3 φωτο από: lefkada.gr

16 σκέψεις σχετικά με το “Μια ημερήσια κρουαζιέρα στο Ιόνιο: Λευκάδα, Κεφαλλονιά, Ιθάκη κ.α.

  1. A την εχω κάνει αυτη την κρουαζιέρα!!! Τα τοπία ειναι πράγματι φανταστικά άλλωστε η Ελλάδα μας εχει τόσες ομορφιές, πολυ ωραίες και οι φωτο σου! Δυστυχως εγω δεν την είχα ευχαριστηθεί όμως ουτε φωτο έβγαλα γιατι με πειράζει η θάλασσα και ζαλίστηκα και ήμουν καθ’όλη τη διάρκεια χάλια!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Πράγματι, Ντίνα μου, αν σε πειράζει η θάλασσα είναι δύσκολα.
      στα δυο μας μικρά, που ζαλίζονταν, δώσαμε δραμαμίνη και μετά ήταν καλά…

      Να πω την αλήθεια, όλοι κουραστήκαμε λίγο αλλά άξιζε η εμπειρία, το αποφασίσαμε γιατί δεν έχουμε κάθε μέρα τέτοια ευκαιρία 🙂

      την αγάπη μου

      Μου αρέσει!

  2. Πριν χρόνια που ήμαστε Λευκάδα για διακοπές (το μεγάλο αστροπελέκι ήταν 4 χρονών) είχαμε κάνει κι εμείς τούτη την κρουαζιέρα, πράγματι γεμίζουν τα μάτια και η καρδιά σου με γαλάζιο!
    Να είστε καλά!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Α, και εσείς Τζήνα μου, είστε τολμηροί και ξανοιχτήκατε στην θάλασσα με μικρά παιδιά!
      Εμείς, πάντως, την θέλουμε την «περιπέτεια» στις διακοπές μας, την αποζητούμε ! 🙂

      Να είστε και εσείς καλά, την αγάπη μου

      Μου αρέσει!

  3. Αλεξία μου με τις «ολοζώντανες» φωτογραφίες σου… ταξίδεψα κι εγώ μαζί σας!
    Πόση ομορφιά! Τι χρώματα!
    Ευλογημένος τόπος η Πατρίδα μας.

    Χαλάλι η ταλαιπωρία και η κούραση…. αυτές τις εικόνες δεν θα τις ξεχάσετε ποτέ!
    Π α ν έ μ ο ρ φ η ανάρτηση!!!

    την αγάπη μου..

    Μου αρέσει!

    1. Μέλια μου, πολύ χαίρομαι που ταξιδέψαμε μαζί, έστω διαδικτυακά!

      είχε μια κούραση αυτή η ολοήμερη περιήγηση, αλλά σίγουρα μας άφησε μια όμορφη αίσθηση
      – τέτοιες ευκαιρίες δεν τις έχουμε κάθε μέρα και εν τέλει άξιζε που το τολμήσαμε.

      σε ευχαριστώ, την αγάπη μου

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.