Μια ιδέα που δόθηκε από την Αντωνία και συνεχίστηκε με την Ειρήνη, άρχισε να διαδίδεται στην μπλογκογειτονιά (δείτε σχετικά στο τέλος της ανάρτησης).Και με χαρά θα πάρω και εγώ μέρος, γιατί θέλω να διαδώσω και δημοσίως όσα με κάνουν να αισθάνομαι πλούσια, σε πείσμα των δύσκολων καιρών που ζούμε και όσων θέλουν να μας κάνουν να χάσουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία μας.

σημαία

 

Κρίση διερχόμαστε ως χώρα, αλλά δεν είναι μόνο οικονομικοί οι λόγοι…κυρίως είναι πνευματικοί, κι όσο το αντιλαμβανόμαστε αυτό, τόσο «δουλεύουμε» προς  σωστό προσανανατολισμό.

Και επειδή η Πατρίδα μας έχει διέλθει από πολύ δυσκολότερες καταστάσεις και έχει αντέξει, έχει επιβιώσει και έχει μεγαλουργήσει, πιστεύω πως με βάση το παρελθόν και την ιστορία μας μπορούμε να πάρουμε τα μηνύματά μας και να βαδίσουμε με Πίστη και Ελπίδα προς το μέλλον μας- όσο και να θέλουν να μας το παρουσιάζουν ζοφερό, από τα χέρια μας περνάει .

Το μέλλον μας γράφεται από τώρα που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Και όσο θέλουν να μας μειώσουν αριθμητικά ως έθνος, με την μάστιγα της υπογεννητικότητας, και όσο εμείς τολμούμε και φέρνουμε παιδιά σ΄αυτό τον δύσκολο ομολογουμένως κόσμο και τα ανατρέφουμε με χαρά και προσμονή σε καλύτερες μέρες…τότε είμαστε πλούσιοι!

χαρταετός

 

Και για να μιλήσω πιο προσωπικά:

ο μεγαλύτερος πλούτος μας είναι όχι οι καταθέσεις μας και τα ακίνητα μας….είναι τα φωτεινά μάτια των παιδιών μας, το χαρούμενο γέλιο τους, η πρόοδός τους στα γράμματα και στην αρετή. Αυτά δίνουν νόημα στην ζωή μας ! Δώρο Θεού τα θεωρούμε και με ευγνωμοσύνη τα δεχόμαστε. Ο κόπος της ανατροφής τους και κάθε φροντίδα ευελπιστούμε και ήδη βλέπουμε να «πιάνει τόπο» και αυτό μας δίνει την μεγαλύτερη εσωτερική πληρότητα.

«Οι καλύβες ήταν γεμάτες παιδιά», γράφει ο Κολοκοτρώνης, Πότε; στην Επανάσταση, τότε που ήταν ακόμα υποτελείς στον τούρκο. Και όμως…δεν δίσταζαν μπροστά στην τεκνογονία, γιατί είχαν την ελπίδα ότι τα παιδιά αυτά μια μέρα θα ανέπνεαν λεύτερο αέρα…

το μικρούλι περπατά μπροστά...

Ας περάσω τώρα στην καθημερινότητά μας:

Ξυπνάω το πρωί και είμαι διαθέσιμη για τα παιδιά, αφού δεν χρειάζεται να τρέχω στη δουλειά. Επιλογή μας να μην εργαστώ ούτε να επιδιώξω διορισμό στον δημόσιο τομέα. Με λιγότερα έσοδα αλλά πολλή περισσότερη εγγύτητα στην οικογένεια και καλύτερη διαχείριση των αναγκών. Και κυρίως θέλω να είμαι κοντά στα παιδιά μου, να χαρώ το μεγάλωμά τους! Να μην μου τα μεγαλώσει μια ξένη γυναίκα ή ο παιδικός σταθμός. Και αφού αυτό είναι εφικτό αισθάνομαι ακόμα μια φορά πλούσια, αν και δεν έχουμε ένα ακόμα επιπλέον σταθερό και πάγιο έσοδο, το οποίο όμως θα ήταν διαμελισμένο με την κάλυψη της φύλαξης των παιδιών.

Δόξα τω Θεώ, με καλή διαχείριση και με εστιασμό στις πραγματικές ανάγκες, και όχι στις πλασματικές που επιδιώκουν να μας πλασάρουν, ζούμε άνετα.

μετά την παγωνιά, τα μαρουλάκια "πέταξαν" ξανά νέα βλαστάρια- μετά την βαρυχειμωνιά, πάντα έρχεται η άνοιξη! η ελπίδα της ζωής που δεν πεθαίνει...

 

κότεςΈχουμε το δικό μας λαχανόκηπο που καλύπτει μεγάλο μέρος των αναγκών μας σε λαχανικά. Έχουμε τις κοτούλες μας, τις γαλοπούλες και τις χήνες, μας. Γευόμαστε τα αυγουλάκια τους και το κρέας τους- μεγάλη υπόθεση, ακόμα και για τον οικονομικό προϋπολογισμό της οικογένειας. Έχουμε και μια κατσικούλα. Και δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση αυτά αν συγκριθούν με τα λεγόμενα «βιολογικά». Και μόνο η επαφή των παιδιών με την φύση, τα ζώα και τις καλλιέργειες, είναι μεγάλο μάθημα ζωής.

 

Τα παιδιά μπορούν να παίξουν ελεύθερα και ασφαλή στην αυλή και να μεγαλώσουν φυσιολογικά, χωρίς τους περιορισμούς ενός διαμερίσματος. Ίσως δεν έχουμε το πιο τέλεια σπίτι, με τα καλύτερα έπιπλα, ίσως δεν είναι τέλεια καθαρό γιατί εισχωρεί μέσα το χώμα της εξοχής….αλλά τα άψυχα αντικείμενα θα δώσουν αξία στο σπιτικό μας;… (δείτε την σχετική ανάρτηση: AΝΤΙ ΓΙΑ ΧΑΜΣΤΕΡΑΚΙΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΚΟΤΕΣ, ΓΑΛΟΠΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΑ! )

 

εξοχή

 

Έχουμε  και τις οικογένειες μας, τους γονείς, τα αδέλφια και όλους τους συγγενείς που μας παραστέκονται στα δύσκολα….και που τους συντρέχουμε και εμείς το κατά δύναμιν. Και αυτό με κάνει να νιώθει σιγουριά μεγαλύτερη από κάθε άλλη ιδιωτική ασφάλιση και κάλυψη. Πού αλλού στην Ευρώπη υπάρχει τόσο δεμένος ο θεσμός της οικογένειας;

Έχουμε γειτονιά που νοιάζεται για τις ανάγκες μας και θα μας παρασταθεί σε μια δύσκολη στιγμή με προθυμία και ενδιαφέρον… Μεγάλη υπόθεση ο καλός ο γείτονας! Όσο και αν εκλείπει η έννοια της γειτονιάς στις πόλεις, στην επαρχία συναντάται ακόμα. Συνεργαζόμαστε ακόμα και στις μετακινήσεις των παιδιών αλλά και στα ψώνια.

Αισθάνομαι πλούσια γιατί βρίσκω στήριξη ακόμα και από ανθρώπους που γνωρίζω εκ του μακρόθεν…ίσως όλες οι επαφές που έχω να μην εξελιχθούν σε φιλίες, αλλά με κάνουν να πιστεύω ότι εκεί έξω υπάρχει ανθρωπιά!

θάλασσα 8

Για τα σαββατοκύριακα και για τις διακοπές, υπάρχει το εξοχικό τους παππού και της γιαγιάς, κοντά στην θάλασσα. Μεγάλη υπόθεση κι αυτό, με ελάχιστα έξοδα να χαιρόμαστε τα μπάνια μας και να μπορούμε να αλλάξουμε για λίγο περιβάλλον και παραστάσεις, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Είναι τόσο όμορφη η πατρίδα μας, που κάθε χρόνο επισκεπτόμαστε κάποια γωνιά της. Δεν αποσκοπούμε σε πολυέξοδες διακοπές, δεν επιδιώκουμε τις ανέσεις. Χαιρόμαστε την φύση και τα μνημεία της Ελλάδας μας. Εμπειρίες μοναδικές για τα παιδιά και αναμνήσεις ακριβές, φυλαγμένες στην ψυχή τους… που τους γεννούν μέσα τους αγάπη για τον τόπο μας, την ιστορία και την πίστη μας…

Ζάλογγος

 

Κυρίως νιώθω πλούσια γιατί γεννήθηκα σε αυτό τον ευλογημένο τόπο και φέρω μέσα μου, στα γονίδιά μου, το μεγαλείο της Ελλάδας.

Και ζω με την ελπίδα πως : αν με υπομονή και αγώνα διέλθουμε αυτά τα δύσκολα χρόνια, με πίστη στον Θεό και αγάπη μεταξύ μας,όπως πέρασαν και οι παλιότεροι πολύ δυσκολότερες περιστάσεις,  θα λάμψει ξανά η παλιά δόξα της Πατρίδας μας!

Αλεξία momyof6

Copyrighted.com Registered & Protected KOFR-QWWP-TSBY-RUWW

 

 (το κείμενο και οι φωτο αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της οικογένειάς μας. Μπορείτε να κοινοποιήσετε τον σύνδεσμο της ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ σε περίπτωση αναδημοσίευσης σε άλλη ιστοσελίδα, επιτρέπεται η αντιγραφή μόνο του αρχικού τμήματος, με ενεργό σύνδεσμο προς την ανάρτηση αυτή. Σας ευχαριστούμε!)

λίμνη Ζηρού

 

>>> Την πρώτη ανάρτηση της @ntonia μπορείς να διαβάσεις εδώ
http://topaiziko.blogspot.gr/2015/02/post.html

>>> Τη  ανάρτηση της Ειρήνης, που ξεκινά τη σειρά δημοσιεύσεων δες την εδώ
http://www.mamadoistories.gr/…/evropi-misise-me-eimai-akoma…

Το post που μπορείς να αναδημοσιεύεις στο blog σου για να μυήσεις τους αναγνώστες σου στο πνεύμα του Κινήματος και να τους προσκαλέσεις να μας ακολουθήσουν, βρές το εδώ (ή γράψε το δικό σου!)
http://www.mamadoistories.gr/…/to-kinima-ton-plousion-ellin…

.

προσθέτω και τις επόμενες αναρτήσεις των πλούσιων Ελληνίδων- περιμένουμε και την δική σας!

η Κωνσταντίνα έγραψε την 4η σε σειρά- ολόκληρο ποίημα!:

http://handymamacrafts.blogspot.gr/2015/03/4.html

η Μαρία έγραψε τους δικούς της λόγους, μέσα σε μια πολύ πλούσια ανάρτηση:

http://megalono-megaloneis-megalonei.blogspot.gr/2015/03/5.html

και η Ρεγγίνα ανέφερε πάρα πολλούς λόγους που την κάνουν αν αισθάνεται μια πλούσια Ελληνίδα:

http://mamareggina.blogspot.gr/2015/03/6.html?spref=fb

η Τούλα, που διαμένει στην Γερμανία, έγραψε ένα κείμενο με ιδιαίτερη αξία, ως μετανάστρια, μακριά από την αγαπημένη Πατρίδα… :

http://lolmomsworld.blogspot.de/2015/03/evroph-mantepse-egw-eimai-akoma-plousia.html

γράφουν η Μαρίνα και η Όλγα από το blog τους toperiodikomas:

http://toperiodikomas.blogspot.gr/2015/03/10.html

η Χριστίνα γράφει:

http://missionparenthood.blogspot.gr/2015/03/11.html

.

Η σελίδα οργάνωσης του «κινήματος» για bloggers εδώ:

https://www.facebook.com/groups/1596312007252069/1596783677204902/?notif_t=group_activity

και η fan page για όλους τους φίλους εδώ:

https://www.facebook.com/pages

.

Γιατί…..
Όλοι μαζί οι Έλληνες, μπορούμε να παραμείνουμε για πάντα Πλούσιοι!!!

.

.

.

επισκεφτείτε και το μπλογκ του κινήματος:

κλικ ΕΔΩ:

.http://plousioiellines.blogspot.gr/

.

21 σκέψεις σχετικά με το “Ευρώπη, μάντεψε…Εγώ είμαι ακόμα πλούσια! #3#

 1. Πόση αισιοδοξία και καλή διάθεση μου χάρισες μια συννεφιασμένη (έξω και μέσα μου) μέρα. Να είσαι καλά και σου εύχομαι, Αλεξία μου, να ξεχειλίζει η οικογένειά σας από αυτά τα ανεκτίμητα πλούτη.

  Καλημέρα,
  Ελένη
  https://myfortysomethingworld.wordpress.com

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Ελένη μου, σε ευχαριστώ θερμά!
   Η μια με την άλλη αλληλοστηριζόμαστε και κάνουμε ευκολότερο τον αγώνα μας…
   όταν νιώθεις ότι σε νιώθουν, είναι μεγάλη ανακούφιση και στήριξη.
   Γι αυτό αναφέρθηκα και μέσα στο κείμενο στις φιλίες εκ του μακρόθεν.

   την αγάπη μου, Αλεξία

   Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Εξαιρετική η ανάρτησή σου Αλεξία μου, μπράβο σου! Μπράβο και για τη συμμετοχή σου σ’αυτό το έξυπνο «κίνημα»! Δεσμεύομαι κι εγώ να γράψω κάτι σχετικό γιατί, ναι, είμαι κι εγώ μια πλούσια Ελληνίδα, περήφανη για την πατρίδα της! φιλάκια πολλά

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Από την στιγμή που γεννήθηκε ο μικρός μου αισθάνθηκα πλούσια!! Αλεξία μου δεν είσαι απλά πλούσια, εκατομμυριούχος είσαι στα μάτια μου! Για άλλη μια φορά σου εκφράζω τον θαυμασμό μου και την αγάπη μου κ ας μην σε ξέρω! Συνέχισε να κάνεις με τόση χαρά αυτό το δύσκολο αλλά ταυτόχρονα και όμορφο έργο που σε έχει αναθέσει ο Θεός να κάνεις!!! τα φιλιά μου

  Αρέσει σε 1 άτομο

 4. Για άλλη μια φορά με συγκίνησες Αλεξία μου!
  Ο Θεός να σου δίνει δύναμη!

  Αισιοδοξία και ψηλά το κεφάλι κι όπως έγραψε ο Ελύτης «αν η Ελλάδα καταστραφεί τελείως θα μείνει μια ελιά, ένα κλήμα και μια βάρκα. Είναι αρκετά για να ξαναχτιστεί από την αρχή…. «

  Αρέσει σε 1 άτομο

 5. Πολύ χαίρομαι που σε βρήκα Αλεξία μου.
  Μόλις διάβασα την ανάρτηση σου και κατάλαβα ότι είμαι πολύ πλούσια!
  Μικρές καθημερινές αξίες που δεν τις λογαριαζουμε κι όμως αυτές μας κάνουν πλούσιους.
  Σύντομα θα γράψω κι εγώ την δική μου ανάρτηση.
  Φιλάκια πολλά!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Περιμένουμε και την δική σου ανάρτηση, Ρένα μου!

   Χαίρομαι και εγώ που σε βρήκα , όλες μαζί οι μανούλες αισθανόμαστε πιο δυνατές και μπορούμε να περάσουμε το μήνυμά μας προς τα έξω…

   Μου αρέσει!

 6. Καλέ, Αλεξία μου….. στα είπα στο fcbk και ξέχασα να σχολιάσω κι εδώ.
  Να σου ξαναπώ πως η ανάρτησή σου με ανατρίχιασε, άξια μάνα!
  Κορίτσια, όλες μας μπορούμε να έχουμε χαρά, χαμόγελο, αισιοδοξία
  στα απλά της καθημερινότητάς μας.
  Γράψτε για το πιο απλό που μπορεί να σας έκανε «πλούσια» σήμερα.
  Για το κουμπί που επιτέλους βρήκατε να σας ταιριάζει, για το αυγολέμονο που έκανε το γεύμα σας πεντανόστιμο, για το μωρό που «ακούσατε» στην κοιλίτσα σας!
  Γιατί με όλα αυτά παραμένουμε πλούσιοι!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Ναι, Ειρήνη μου, και μόνο τα παιδιά μας είναι μεγάλος πλούτος!

   και για πόσα άλλα μπορούμε κάθε μέρα να βιώνουμε την αληθινή χαρά και πληρότητα, που με τίποτα δεν μπορούν να μας προσφέρουν τα υλικά αντικείμενα…

   Ας γράψουμε όλες από κάτω, «εν τη ενώσει η ισχύς…»

   Σε ευχαριστώ για όλα.

   Μου αρέσει!

 7. Άργησα να καταλάβω τι τρέχει με το κίνημα πλουσίων…Αλλά τώρα έχω ενθουσιαστεί!!

  Αλεξία μου για άλλη μια φορά συμφωνώ απόλυτα σε όλα όσα γράφεις!
  Μου αρέσει πολύ αυτή σου η ανάρτηση…τα λέει όλα!!
  Και όλο αυτό με τι μικρές καλλιέργειες και τα ζωάκια σας…κλπ…είναι πραγματικά το όνειρό μου!! Πολύ τυχερά τα παιδάκια σου που το βιώνουν!!

  Εύχομαι να είσαι πάντα τόσο πλούσια …
  αν και από όσο σε γνωρίζω (έστω διαδικτυακά..)
  είμαι σίγουρη πως δεν θα πάψεις ποτέ να είσαι πλούσια!!

  φιλιά και την αγάπη μου!!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 8. Είναι πολύ όμορφο που μας ενώνουν τα πλούτη μας!!!
  το χαίρομαι και εγώ πολύ!

  εύχομαι ολόψυχα και το δικό σας όνειρο να πραγματοποιηθεί!
  περιμέναμε χρόνια και έχει και αυτό τους κόπους του… αλλά σίγουρα αξίζει!

  σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και περιμένουμε με χαρά και την δική σου ανάρτηση
  γιατί όσο σε γνωρίζω είμαι σίγουρη ότι και εσύ νιώθεις πολύ πολύ πλούσια!

  την αγάπη μου

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.