«Η Οδύσσεια μιας οικογένεια από το 1900 έως την απελευθέρωση των Δωδεκανήσων»

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 2703-1.jpg


Μέσα από ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα του Δημητρίου Καρακούση, με πολλή δράση, συγκινήσεις, περιπέτειες και ανατροπές, παρακολουθούμε την ζωή μιας ελληνικής οικογένειας που σκορπίζεται «στα πέρατα του κόσμου» . Οι γονείς, που εμπνέονται από την αγάπη για την Πατρίδα και την ελευθερία, μετέδωσαν τις ίδιες αξίες και στα παιδιά τους, και με αυτές πορεύτηκαν στη ζωή όπου κι αν βρέθηκαν και όσες δυσχερείς καταστάσεις κι αν αντιμετώπισαν.
.


Σύμη… Πειραιάς… Γαλλία… Ηνωμένες Πολιτείες… Η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης… Ο χαλασμός της Σμύρνης… Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος… Η μάχη της Λέρου…Αντίσταση….Απελευθέρωση…


είναι μερικά από τα μέρη και ιστορικά γεγονότα τα οποία έζησαν οι ήρωες της ιστορίας μας και τα οποία αποδίδονται πιστά στην ιστορική αλήθεια αλλά και με τρόπο που κινεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη, χωρίς καθόλου να γίνεται κουραστική ή βαρετή η ενασχόληση με αυτά.


Στο τέλος του βιβλίου παρατίθεται αξιόλογο φωτογραφικό υλικό.



Ένα βιβλίο που διάβασα μέσα σε λίγες μόνο ημέρες και με την ίδια ευχάριστη διάθεση διάβασαν και οι μεγάλες κόρες μου.
Το συνιστώ για ενήλικες αναγνώστες αλλά και για εφήβους.


Περιγραφή– από το οπισθόφυλλο:

Από την τουρκοκρατούμενη Σύμη του 1900 μία πολυμελής οικογένεια σκορπίζεται στις κοιτίδες του Ελληνισμού κι από εκεί στην Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Λιβύη…. Τέσσερα αδέλφια ενηλικιώνονται, ωριμάζουν, πολεμούν, ερωτεύονται, ζώντας μεγάλες στιγμές της ελληνικής και της παγκόσμιας Ιστορίας και λαχταρώντας μια ανάσα ελεύθερη. Σε ένα επικό μυθιστόρημα εκτυλίσσονται οι πόθοι και οι αγώνες του λαού μας από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι την απελευθέρωση των Δωδεκανήσων.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το βιβλίο στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Σταμούλη ΕΔΩ.


Ευχαριστώ πολύ τις εκδόσεις Σταμούλη για την αποστολή του βιβλίου.

Καλές αναγνώσεις!
Αλεξάνδρα Χ. Τ. 26/7/2021

4 σκέψεις σχετικά με το “«Για μια ανάσα ελεύθερη»

    1. Ηταν ήταν το πρώτο βιβλίο του που διάβασα και μου άρεσε πάρα πολύ .
      Πολύ καλογραμμένο και φαίνεται ότι έχει ψάξει έχει κάνει μεγάλη έρευνα πριν το γράψει

      είμαστε πολύ καλά, δόξα τω Θεώ. Το ίδιο εύχομαι και για σας!

      Αρέσει σε 1 άτομο

      1. Σας ευχαριστώ για τα αληθινά και θετικά σχόλιά σας για το βιβλίο. Είναι όμορφο θεωρώ να βγάζουμε στην επιφάνεια και ιστορίες ανθρώπων που έδωσαν αυτό το κάτι για την πατρίδα μας για να μπορούμε εμείς στην σημερινή εποχή να αναπνέουμε ελεύθεροι.

        Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.