(σκέψεις που διάβασα και μεταφέρω και εδώ- για να γιορτάσουμε αληθινά Χριστούγεννα… μπορούν να διαβαστούν και από μεγάλα παιδιά ή να μεταφέρουμε εμείς τέτοιες σκέψεις στα μικρότερα, για να τους μεταδώσουμε το αληθινό νόημα της γιορτής)

 

.

 • Ο χρόνος μάς έφερε και πάλι στις παραμονές των Χριστουγέννων, τη μεγάλη γιορτή της αγάπης. Σε λίγες μέρες θα ακούσουμε και πάλι το:

“Χριστός γεννᾶται δοξάσατε
Χριστός ἐξ οὐρανῶν ἀπαντήσατε
Χριστός ἐπί γῆς υψώθητε…”

 • Ναι, θα γιορτάσουμε κι εφέτος τη γέννηση του Χριστού μας στη γη. Και πόσες ετοιμασίες δεν κάνουμε!… Εμείς , τα παιδιά, χαιρόμαστε πολύ με τη χριστουγεννιάτικη γιορτή που ετοιμάζουμε στο σχολείο μας. Με τα τραγούδια, τα ποιήματα, το στολισμό…
  Τα καταστήματα εδώ και μέρες έχουν στολίσει χριστουγεννιάτικα τις βιτρίνες και τους δρόμους, λάμπουν τα χριστουγεννιάτικα πολύχρωμα φώτα.
 • Μα και στα σπίτια μας, οι γονείς και τι δεν κάνουν για να μας δώσουν χαρά, για να απολαύσουμε τη λαμπρότερη ημέρα του χρόνου, τα Χριστούγεννα. Δώρα, γλυκά, στολίδια και πόσα ακόμα…
 • .

Όλα αυτά, όμως, όσο ωραία κι αν είναι, είναι αρκετά για να κάνει ο καθένας μας πραγματικά Χριστούγεννα; Για να νιώσεις κι εσύ κι εγώ και όλοι μας πολλή χαρά;

Είναι αρκετά για να νιώσεις ότι ζεις την ίδια εκείνη νύχτα που γεννήθηκε ο Χριστός στη γη; Ασφαλώς, χρειάζεται και κάτι άλλο, πιο μεγάλο, πιο ωραίο, πιο δυνατό…

.

 

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ…

 • ΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΒΟΣΚΟΣ

Σαν τους βοσκούς που πήραν πρώτοι το μήνυμα από τον άγγελο ότι γεννήθηκε στη γη ο Σωτήρας του κόσμου. Δηλαδή, απλός και ταπεινός. Χωρίς κακία και μίσος. Χάρισε κι εσύ με ευγνωμοσύνη από αυτά που έχεις στον φτωχό αδελφό σου. Τότε θα νιώσεις αγάπη και θα συναντήσεις στη φάτνη της καρδιάς σου το μικρό Χριστό.

 • ΓΙΝΕ ΣΟΦΟΣ

Σαν τους μάγους που αναζητούσαν την αλήθεια. Γεμάτοι πίστη άφησαν την πατρίδα τους και ξεκίνησαν για ένα κουραστικό μακρινό ταξίδι για να προσκυνήσουν τον Λατρευτό, τον μοναδικό Θεό. Αναζήτησε κι εσύ με πίστη αυτόν τον αληθινό Θεό, να τον προσκυνήσεις, να του προσφέρεις δώρα σαν τους Μάγους.
Αντί για χρυσό, να του προσφέρεις την καθαρή καρδιά σου γεμάτη αγάπη για όλους.
Αντί για λιβάνι να του προσφέρεις την προσευχή σου. Ο Χριστός που γεννήθηκε από αγάπη, θα σου δώσει ό,τι του ζητήσεις.
Αντί για σμύρνα, πρόσφερε την ψυχή σου γεμάτη καλοσύνη. Διώξε μακριά το μίσος, την αδικία, το ψέμα….

 • ΓΙΝΕ ΕΝΑΣ “ΕΠΙΓΕΙΟΣ” ΑΓΓΕΛΟΣ

Μετανιωμένος για την αμαρτία, δοξολόγησε μαζί με τους αγγέλους το Θεό Πατέρα σου. Φρόντισε όσους έχουν την ανάγκη σου, με την αγγελική σου παρουσία, όπως οι άγγελοι φροντίζουν εσένα. Έτσι, θα γεμίσει η ψυχή σου χαρά και ευφροσύνη.

 • ΓΙΝΕ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ

Αστέρι φωτεινό, που θα δείχνει σε όλους το δρόμο της χαράς, της ευτυχίας. Ένα αστέρι σαν αυτό που έστειλε ο Θεός στους Μάγους και τους οδήγησε στη φάτνη της Βηθλεέμ. Κάνε τη ζωή σου αστέρι λαμπερό που θα το βλέπουν όλοι και θα φωτίζονται από το δικό σου φως.

 • ΓΙΝΕ ΜΙΑ ΦΑΤΝΗ

Φάτνη αγάπης και στοργής. Φάτνη φτωχική. Σπηλιά αγιασμένη σαν κι αυτή που διάλεξε για σπίτι του ο Μεγάλος Βασιλιάς. Σ’ αυτή τη φάτνη της καρδιάς σου θα έλθει να γεννηθεί ο Σωτήρας όλου του κόσμου και θα γιορτάσεις τα πιο αληθινά, τα πιο χαρούμενα Χριστούγεννα.

 • ΓΙΝΕ ΔΙΚΑΙΟΣ

Σαν τον Ιωσήφ, που υπηρέτησε το Χριστό μας σιωπηλά και ταπεινά. Υπάκουος πάντα έκανε ό,τι τον διέταζε ο άγγελος. Πόσο μεγάλη χαρά θα νιώσεις αν γίνεις κι εσύ υπηρέτης του Μεγάλου Θεού!

 • ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ

Δέξου για Σωτήρα σου το Θείο Βρέφος. Και θα νιώσεις γαλήνη τριγύρω σου απλωμένη, τον ουρανό μες στην καρδιά σου φωτεινό. Κι ω τρανή σου ευτυχία! Θα ζεις μαζί με το Χριστό!

Χριστέ μου, τούτη τη χρονιά κάνε να γίνουμε:

– απλοί σαν τους βοσκούς
– σοφοί σαν τους Μάγους
– καθαροί σαν τους αγγέλους
– λαμπεροί σαν τ’ αστέρια
– ταπεινοί σαν τη φτωχική Σπηλιά
– δίκαιοι σαν τον Ιωσήφ.

ΤΟΤΕ, θα γιορτάσουμε τα πιο όμορφα, τα πιο καλά Χριστούγεννα. Θα γιορτάσουμε πραγματικά Χριστούγεννα.

 

.

 

αντέγραψα από Συναθλούντες

.

 

Εύχομαι ολόψυχα καλά και ευλογημένα, αληθινά Χριστού- γεννα!

με την αγάπη μου,

Αλεξία

.

10 σκέψεις σχετικά με το “Για να κάνεις Χριστούγεννα…

 1. Έτσι είναι.. επικεντρωνόμαστε σε μέριμνες κοσμικές και καθόλου δεν μας απασχολεί η ουσία.. ξοδεύουμε πολλά για δώρα, για στολίδια, για να κλείσουμε τραπέζι σε κάποιο κέντρο και διόλου δεν μας απασχολεί να «νοικοκυρέψουμε», να καθαρίσουμε την ψυχή μας για να δεχτεί τον Ύψιστο!
  Φοβάμαι πως τούτος ο κόσμος μόνο προς το χειρότερο μπορεί να πορευτεί…

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Αμήν Αλεξία μου ,να δώσει ο Θεός να έχουμε καλά Χριστούγεννα,γεμάτοι αγάπη στην καρδιά για όλους.Δύσκολο το τελευταίο μα όχι ακατόρθωτο.

  Σ’ευχαριστούμε και γι’αυτό το υπέροχο άρθρο.Μακάρι να τα καταφέρουμε όλοι μας τα παραπάνω..

  «Αυτά τα Χριστούγεννα μην ξεχαστείς στους δρόμους της γης…
  Κοίτα ψηλά το αστέρι των Μάγων που οδηγεί στη Βηθλεέμ,στην εκκλησία.
  Εκεί σε περιμένει ο Χριστός να κάνει φάτνη την καρδιά σου.

  (από φυλάδιο που μου έδωσαν κάποτε)

  Μου αρέσει!

 3. Εξαιρετική ανάρτηση Αλεξία μου!

  Χριστούγεννα η γιορτή της αγάπης!
  Ας δώσουμε την αγάπη μας και κυρίως τον σεβασμό μας απλόχερα. Σήμερα πολλά σπιτικά «δοκιμάζονται» ας μην τους ξεχάσουμε… ας στερηθούμε κι εμείς κάτι!

  Αυτό που έζησα πέρυσι δεν θα το ξεχάσω όσο ζω…
  «Ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι, και ο έχων βρώματα ομοίως ποιείτω».

  https://oikohouse.wordpress.com/2014/12/15/%CE%B1%CF%86%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CF%82/

  Καλά Χριστούγεννα, να έχουμε, υγεία αγάπη και ειρήνη σε όλο τον κόσμο!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 4. Φίλες μου, σάς ευχαριστώ όλες για τα σχόλιά σας!

  είναι τόσο σημαντικό να υπενθυμίζουμε η μια στην άλλη κάποια πράγματα, να νιώθουμε ότι έχουμε κοινούς προβληματισμούς με άλλους ανθρώπους, να μοιραζόμαστε σκέψεις…

  Έχω κουραστεί , θλίβομαι να ακούω για «πνεύμα» Χριστουγέννων, για «μαγεία» Χριστουγέννων…πώς να συνυπάρξουν Χριστός και μαγεία (ακόμα κι αν η λέξη χρησιμοποιείται μεταφορικά;…) Συγχωρήστε μου την ένταση, δεν τα λέω κατακριτικά, νιώθω ότι εδώ μέσα με καταλαβαίνετε, για αυτό και τα καταθέτω αυτά, με αγάπη για όλους…

  Στο αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων, μας βοηθούν και τέτοιοι υμνοι, από την πλούσια υμνολογία της Εκκλησίας μας- το μοιράζομαι μαζί σας, γιατί τώρα το ακούω:

  .

  Μου αρέσει!

  1. Ας αναλύσω λίγο τον συλλογισμό μου:

   Η λέξη «Χριστούγεννα» σημαίναι «γέννηση του Χριστού» (συν τω χρόνω, και στην πράξη, κάποιες φορές φτάνει να σημαίνει μόνο μια γιορτή του χειμώνα, αφού ακόμα και οι ασιάτες γιορτάζουν, χωρίς να πιστεύουν στο Χριστό…)

   Η λέξη «μαγεία» , στην πρωταρχική της έννοια,σημαίνει πράξεις με την βοήθεια πονηρών πνευμάτων (του διαβόλου δηλ.) » η μαγεία δεν είναι ανεξάρτητη από τις σατανικές και διαβολικές ενέργειες» http://www.impantokratoros.gr/0F697EDA.el.aspx

   Η προσωπικη μου τοποθέτηση είναι ότι αυτές οι δυο λέξεις, η μια με αναφορά στο Χριστό και η άλλη στο διάβολο, δεν μπορούν να «συνδιαστούν» για να δημιουργήσουν αυτή την φράση.

   Σε θέματα πίστεως, χρειάζεται μια «ακρίβεια» στην έκφραση, είναι ένδειξη σεβασμού στο θείο.

   Επαναλαμβάνω ότι δεν έχω επικριτική διάθεση , είναι ένας δικός μου προβληματισμός.

   την καλησπέρα μου!

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.