.

Χριστός Ανέστη!

Σήμερα θα σας δώσουμε μια αγαπημένη συνταγή, που φτιάχνουμε πολύ συχνά και ποτέ δεν έχουμε βαρεθεί!

Την μάθαμε από την πεθερά μου, που τώρα έχει «φύγει» για τον Ουρανό….  όποτε την φτιάχνουμε, τα παιδιά θυμούνται ακόμα μια φορά τη γιαγιά , που στην κατάψυξή της είχε πολύ συχνά αυτό το νοστιμότατο γλυκό και τους κερνούσε…

Χθες ήμασταν καλεσμένοι για το μεσημεριανό φαγητό σε ένα φιλικό σπίτι… και με την ευκαιρία της επίσκεψης και για να προσφέρουμε ένα σπιτικό γλυκό στην οικογένεια που θα μας έκανε το τραπέζι, τα κορίτσια μου ανασκουμπώθηκαν και έφτιαξαν τον αγαπημένο μας σοκολατένιο κορμό (κάποιοι το λένε «σαλάμι» ).

Είναι τόσο απλή η διαδικασία, πραγματικά τον έφτιαξαν εντελώς μόνες… 

 

τα υλικά του είναι επίσης λίγα και πολύ απλά- τα βρίσκεις οπουδήποτε και συνήθως υπάρχουν στα ντουλάπια μας.

.

Υλικά:

3 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ

2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα

250 γρ μαργαρίνη soft (προτιμώ light)

50- 60 gr κακάο σε σκόνη (μισό πακέτο περίπου)

.

προαιρετικά:

κοπανισμένα καρύδια

τριμμένη σοκολάτα

λίγο λικέρ

βανίλια για άρωμα

για την επικάλυψη: λιωμένη σοκολάτα, τρούφα, πουράκια…

.

Εκτέλεση:

Σπάζουμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια /αγαπημένη διαδικασία για τα παιδιά! 🙂 Αν θέλουμε, μπορούμε να τρίψουμε τα μισά στο multi. 

Χτυπάμε στο μίξερ την μαργαρίνη με το ζαχαρούχο γάλο, ώσπου να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα.

Τέλος, προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα (και τα υπόλοιπα από τα προαιρετικά υλικά που έχουμε επιλέξει) και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα με ένα κουτάλι.

Έτοιμο!

Στρώνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε το μείγμα.Μπορούμε επίσης απλώς να το τυλίξουμε σε αντικολλητικό χαρτί, δίνοντας το γνωστό σχήμα του κορμού. Τυλίγουμε σε πλαστική σακούλα και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Όταν το βγάλουμε, μπορούμε να το περιχύσουμε με σοκολάτα λιωμένη σε μπαιν μαρί και να διακοσμήσουμε όπως θέλουμε: με τριμμένη σοκολάτα, καρύδια, πουράκια, τρούφα… ό,τι αρέσει σε εμάς και στα παιδιά!

.

Ελπίζω να το ευχαριστηθείτε!

Όσοι έχουν κεραστεί, έχουν φύγει με την συνταγή και την διαδίδουν ως πολύ πετυχημένη.

Είναι σίγουρα ένα γλυκό που διατηρείτε επί μακρόν στην κατάψυξη /αν δεν δεχτεί επιδρομές από τα μικρά… 🙂 και θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους σε μια απρόσμενη επίσκεψη, χειμώνα καλοκαίρι.

.

Kαλή επιτυχία!

Αλεξία momyof6

.

υ/γ: δυστυχώς δεν πρόλαβα να τον φωτογραφήσω πριν τον ετοιμάσουμε για την επίσκεψη… αλλά και στο τραπέζι που τον σέρβιραν εξαφανίστηκε αμέσως! την επόμενη φορά που θα τον φτιάξουμε…

(η φωτο είναι από το dolcidalmondo.com)

.

 

8 σκέψεις σχετικά με το “Σοκολατένιος κορμός της γιαγιάς (μωσαϊκό): πανεύκολος και πεντανόστιμος!

  1. Χριστός Ανέστη Αλεξία μου. Να χαίρεσαι την οικογένειά σου, να καλοδεχτείς το νέο μέλος. Υγεία και αγάπη. Ελπίζω να περάσατε όμορφα. Υπέροχη συνταγή και all time classic. Τον κορμό μια μέρα θα τον προσπαθήσω με λευκή σοκολάτα. Γυρνάει πολύ καιρό στο μυαλό μου.

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Αληθώς Ανέστη, Πωλίνα μου!
    Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.
    περάσαμε όμορφα και ήσυχα, δόξα τω Θεώ.
    Ελπίζω και εσείς να είστε μια χαρά, το μικρουλάκι σας να μεγαλώνει και να σας γεμίζει χαρές!!!!

    Με λευκή σοκολάτα θα είναι τρέλα, μας αρέσει κι εμάς πολύ! Καλή επιτυχία!

    Μου αρέσει!

  3. Αλεξία μου είχα δοκιμάσει τον κορμό του Άκη αλλά δεν μου άρεσε! Η συνταγή σου πιστεύω θα είναι πολύ νόστιμη επειδή βλέπω περιέχει ζαχαρούχο! Όπου μπαίνει το ζαχαρούχο τα φτιάχνει όλα!!! Ευχαριστούμε για τη συνταγή! Θα τη δοκιμάσω!!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.