Η αρχή της Μεγάλης Σαρακοστής σηματοδοτεί την έναρξη ενός πιο εντατικού αγώνα για την σωτηρία της ψυχής μας. Οι δυσκολίες είναι καθημερινές και συχνά αποτρεπτικές στο να είμαστε συνεπείς στον αγώνα μας, αλλά η ανάγνωση ωφέλιμων αναγνωσμάτων συμβάλει στην προσπάθεια αυτή.

Τα Συναξάρια μιλούν στην ψυχή των πιστών, γιατί αναφέρονται στη ζωή ανθρώπων που πέτυχαν την αγιότητα, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους ο καθένας. Όλοι τους διακατέχονταν από αγάπη προς το Θεό και δίνουν το καλό παράδειγμα και την έμπνευση που έχουμε ανάγκη.

Ο άγιος Παΐσιος τόνιζε την ανάγκη συχνής ανάγνωσης των Βίων των Αγίων και έλεγε ότι τα Συναξάρια βοηθούν πολύ και τα παιδιά, που έχουν αγνή ψυχή και δέχονται τα μηνύματά τους.

Το νέο Παιδομαρτυρολόγιο, γραμμένο από τον Κωνσταντίνο Γανωτή, περιέχει βίους παιδιών που έδωσαν την ζωή τους μαρτυρώντας για την αγάπη του Χριστού. Βασίζεται στους Συναξαριστές και είναι γραμμένο με γλαφυρό τρόπο ενώ περιέχει και κάποιους στίχους που ο ίδιος έγραψε προς τιμή των παιδομαρτύρων.

Είναι συγκινητική η ανάγνωσή τους και μπορεί να εμπνεύσει την ψυχή των νέων και όλων των πιστών. Παιδιά – μάρτυρες υπήρχαν σε όλους τους αιώνες της ζωής της Εκκλησίας μας, από τα πρώτα χρόνια έως την τουρκοκρατία.

Το βιβλίο αυτό μπορεί να αποτελέσει τη βάση απ΄ όπου θα αντλήσουμε πληροφορίες για την αφήγηση βίων παιδομαρτύρων στα παιδιά μας, χωρίς να αναφερθούμε εκτενώς στα μαρτύρια που υποβλήθηκαν. Μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο βοήθημα και για τους κατηχητές.

.

Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο:

Η Ιστορία της Εκκλησίας µας, όπως καταγράφεται από τους Συναξαριστές µε ειλικρίνει, αποδεικνύει ότι οι νέοι, όποτε βρίσκουν άξιους οδηγούς να βαδίζουν µπροστά τους, κάνουν απροσδόκητες και θαυµαστές προόδους στην αρετή.

Το «Παιδοµαρτυρολόγιο» αφιερώνεται στους νέους της πατρίδας µας, µε την ευχή το παράδειγµα των παιδιών-µαρτύρων να γίνει οδηγός για τη ζωή τους.

Εύχομαι η ανάγνωσή του να ωφελήσει πολλές ψυχές

.

Πατήστε EΔΩ για να δείτε τους βίους των παιδομαρτύρων οι οποίοι περιέχονται στην έκδοση.

Ευχαριστώ τις εκδόσεις Έαρ για την αποστολή ενός αντίτυπου.

Καλές αναγνώσεις!

.

Με την αγάπη μου,

Αλεξάνδρα Χ. Τ.

10/3/2022

Ας μείνουμε σε επικοινωνία!

Ακολουθήστε μας στο ΙNSTAGRAM και στο FACEBOOK!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.