Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μέγιστη πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς και αγάπης προς το συνάνθρωπο. Συχνά υπάρχει έλλειμμα στις ανάγκες μεταγγιζόμενου αίματος και για αυτό είναι απαραίτητο όλοι, και τα παιδιά, να γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι αυτή η πράξη.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της η Iατρός Βιοπαθολόγος κα Δέσποινα Ανταράκη στέλνει ένα σπουδαίο μήνυμα ζωής προς τα παιδιά, αλλά και προς τους ενήλικες που τυχόν θα το διαβάσουν μαζί τους. Οι πληροφορίες που δίνονται στις πρώτες σελίδες εξηγούν πώς επιτελούνται οι λειτουργίες του αίματος. Όλο το κείμενο είναι γραμμένο με ζωντάνια και τρυφερότητα και διαφαίνεται η αγάπη της συγγραφέως προς τα παιδιά και στον άνθρωπο.

Ο Πρόλογος του βιβλίου έχει γραφτεί από τον κ. Κώστα Σταμούλη, επιστημονικό διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Η εικονογράφηση της Ζωής Χωριατέλλη είναι ζωντανή και παραστατική και κερδίζει το βλέμμα των παιδιών.

Στις πρώτες σελίδες του βιβλίου τα μικρότερα παιδιά θα χρειαστούν τη βοήθεια ενός ενήλικα (γονέα ή παιδαγωγού) για να κατανοήσουν όσα αναφέρονται σχετικά με το αίμα, τα «συστατικά» του και τις λειτουργίες τους.

Στη συνέχεια, η ιστορία της Δώρας θα αξίζει σίγουρα τις ψυχές όλων των αναγνωστών. Η διήγηση είναι τρυφερή και συγκινητική. Ένα κορίτσι που μόλις ενηλικιώθηκε πηγαίνει στην πρώτη της αιμοδοσία!

Ας δούμε πώς περιγράφεται η ιστορία στο οπισθόφυλλο:

Ένα παιδί με Μεσογειακή Αναιμία έχει ανάγκη από αίμα. Όπως και άλλοι ασθενείς από τροχαία ατυχήματα, χειρουργεία και ασθένειες του αίματος.

Η Δώρα νιώθει ότι τους αγαπά όλους! Πολύ! Μπορεί να κάνει κάτι για να τους βοηθήσει; Ο Ερυθρός Σφαίρης και οι φίλοι του μας καλούν να γνωρίσουμε το καθημερινό τους ταξίδι και τις λειτουργίες τους στο σώμα, αλλά και το πώς η αγάπη μπορεί να δώσει ζωή!

Μια γλυκιά ιστορία για υποψήφιους αιμοδότες και μελλοντικούς επιστήμονες, με πληρότητα εγκυκλοπαιδικής γνώσης για την Εθελοντική Αιμοδοσία, η οποία μόνο από αγάπη μπορεί να ξεκινά!

Διαβάσαμε το βιβλίο μαζί με τα μικρότερα παιδιά, που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ιστορία και έδειξαν να κατανοούν τις βασικές λειτουργίες του αίματος και την αξία του. Τα μεγαλύτερα παιδιά, που την διάβασαν μόνα τους, εντυπωσιάστηκαν από τις πληροφορίες που δίνονται για το αίμα και την αιμοδοσία.

Θεωρώ πως το βιβλίο μπορεί να αποτελέσει ένα αξιόλογο εκπαιδευτικό «εργαλείο» για εκπαιδευτικούς και για κατηχητές.

Εύχομαι το βιβλίο αυτό να αγγίξει πολλές ψυχές παιδιών- και ενηλίκων- και να συμβάλει στην καλλιέργεια πνεύματος εθελοντισμού και ανταπόκρισης στις ανάγκες των ασθενών, που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

Ευχαριστούμε θερμά την συγγραφέα κα Ανταράκη που μας έστειλε ένα αντίτυπο του βιβλίου της και ευχόμαστε ο Θεός να ευλογεί το έργο της.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο «Η Δώρα και το δώρο της αιμοδοσίας» στην σελίδα των εκδόσεων Έαρ ΕΔΩ!

Καλές αναγνώσεις!

Με την αγάπη μου,

Αλεξάνδρα Χ. Τ.

22/2/2022

Σημ. στην αρχική εικόνα, δίπλα στο βιβλίο βλέπουμε το «πληγωμένο» ελεφαντάκι μας, το οποίο αποδεχόμαστε και αγαπούμε, όπως όλα τα άλλα ζωάκια μας. Σκέφτηκα να το φωτογραφήσω δίπλα στο βιβλίο συμβολικά, ως απεικόνιση του άρρωστου και ευαίσθητου, που έχει ανάγκη από την αγάπη και την φροντίδα μας…

Disclaimer: η ανάρτηση δεν είναι διαφημιστική.

Ας μείνουμε σε επικοινωνία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΙNSTAGRAM ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.