Κάποια βιβλία αγγίζουν την ψυχή και την στηρίζουν στην πορεία της ζωής… Ιδιαιτέρως τα βιβλία που είναι γραμμένα από έμπειρα άτομα και μιλούν με βιωματικό τρόπο για την συζυγία και την οικογενειακή ζωή μπορούν να αποτελέσουν μεγάλο «εφόδιο».

Στην ανάρτηση αυτή παρουσιάζω δύο τέτοια βιβλία, που πρόσφατα διάβασα:

***

«Συμβουλές ενός αγίου Πατέρα»

Βίος του αγίου Λουκά αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας και λόγοι για την οικογένεια

Ένα εξαιρετικό βιβλίο με τον βίο και λόγους του αγαπημένου σύγχρονου αγίου Λουκά της Κριμαίας, του ιατρού. Ο ίδιος υπήρξε στοργικός πατέρας και μάλιστα κλήθηκε νωρίς να αναλάβει μόνος του την ανατροφή των τεσσάρων παιδιών του, μετά τον θάνατο της συζύγου του Άννας. Νουθετούσε πάντοτε με αγάπη τα παιδιά του και προσευχόταν διακαώς για αυτά, καθώς ταλαιπωρήθηκαν μακριά του κατά τα χρόνια της εξορίας του. Ο ίδιος υπήρξε και πνευματικός πατέρας πολλών πιστών και για αυτό είχε μεγάλη εμπειρία σε οικογενειακά και παιδαγωγικά θέματα. Ο βίος του συγκινεί και εμπνέει στον αγώνα, καθώς έζησε σε δύσκολα χρόνια, και οι λόγοι του νουθετούν με αγάπη και υπευθυνότητα τους συζύγους και τους γονείς.

Πρόκειται για ένα ευσύνοπτο βιβλίο, με μεγάλο «βάθος» που, όσες φορές κι αν διαβαστεί, θα αγγίξει την ψυχή. Θα μπορούσε να αποτελέσει ευπρόσδεκτο δώρο για νέους που ετοιμάζονται για το γάμο τους και για κάθε οικογένεια.

Από το οπισθόφυλλο:

Τα ζητήματα των οικογενειακών σχέσεων και της ανατροφής των παιδιών είναι πιθανότατα τα πιο σημαντικά στη ζωή της σύγχρονης κοινωνίας: Τι είναι ο γάμος; Ποιες υποχρεώσεις οφείλουν να έχουν στο πλαίσιο του γάμου ο άνδρας και η γυναίκα; Ποιο παράδειγμα πρέπει να δίνουν οι γονείς στα παιδιά και πώς να μπολιάσουν τα τέκνα τους με την αγάπη για την αγνότητα, την αγιότητα και την ευσέβεια;

Οι λόγοι του αγίου αρχιεπισκόπου Κριμαίας και Συμφερουπόλεως Λουκά απευθύνονται τόσο σε αυτούς που μόλις τώρα ετοιμάζονται να εισέλθουν στην οδό της οικογενειακής ζωής, όσο και σε αυτούς που επιδιώκουν να καταστήσουν τη δική τους οικογένεια μία «κατ’ οίκον εκκλησία».

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Έαρ ΕΔΩ!

«Οίκος νυφικών»

της Μαρίας Θεοχαρίδου Ινεπολόγλου

Ο Πέτρος και η Άννα, ιδιοκτήτες εργαστηρίου ειδών γάμου- βαπτίσεων , θυμούνται… Πραγματικά περιστατικά που με έκαναν να χαμογελάσω, να συγκινηθώ, να προβληματιστώ, να αναπολήσω, να ταυτιστώ.

Πρόκειται για ένα βιβλίο γραμμένο με αμεσότητα και χιούμορ, αληθινό και ζωντανό όπως οι ιστορίες που παρουσιάζονται. Αναφέρεται σε προετοιμασίες γάμων, με διαφορετικούς χαρακτήρες σε κάθε ξεχωριστό κεφάλαιο. Πρωταγωνίστρια παραμένει σε όλα η κυρία Άννα, η οποία με την αγάπη, τον σεβασμό και την διακριτικότητά της καταφέρνει να δημιουργήσει ιδιαίτερο κλίμα σε κάθε μυστήριο γάμου που αναλαμβάνει να διοργανώσει και να μένει αξέχαστη η παρουσία και η συνδρομή της στα ζευγάρια που της εμπιστεύτηκαν την πιο όμορφη ημέρα της ζωής τους.

Αναφέρω κάποια από τα περιστατικά, για να πάρετε μια μικρή γεύση:

-το νυφικό από το Παρίσι

-γάμος στην εντατική

-με ένα μωρό στην κοιλιά

-γάμος στο ξωκκλήσι

-τα μουμπούκια που δεν άνοιγαν

-τα στέφανα που ξεχάστηκαν

-η γυφτοπούλα νύφη

Ευχαριστήθηκα πολύ την ανάγνωση του βιβλίου και με το ίδιο ενδιαφέρον το διάβασε και ο σύζυγός μου. Το προτείναμε και στις μεγάλες μας κόρες.

Μπορεί να αποτελέσει ένα ευπρόσδεκτο δώρο για τα ζευγάρια που ετοιμάζονται για το γάμο τους, για επετείους γάμων αλλά και για νέα παιδιά που αρχίζουν να προβληματίζονται για τη δημιουργία οικογένειας. Βοηθητικό θα ήταν και για τους γονείς- πεθερικά που ετοιμάζουν τον γάμο των παιδιών τους, ώστε να καταλάβουν τη θέση τους στην διοργάνωση του γάμου.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο στην ιστοσελίδα των εκδόσεων ΈΑΡ-ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Ευχαριστώ τις εκδόσεις ΈΑΡ για την αποστολή αντιτύπων των βιβλίων.

Καλές αναγνώσεις!

Με την αγάπη μου,

Αλεξάνδρα Χ. Τ.

21/2/2022

Disclaimer: η ανάρτηση δεν είναι διαφημιστική.

Ας μείνουμε σε επικοινωνία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΙNSTAGRAM ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.