Βιβλιοπαρουσίαση + Διαγωνισμός+ Εκπτωτικός κωδικός!!!

Τις μέρες αυτές, παραμονές των Χριστουγέννων και του Αγίου Δωδεκαημέρου, η συντροφιά κάποιων αξιόλογων βιβλίων μάς βοηθά να βιώσουμε το βαθύτερο νόημα των εορτών και να μην μείνουμε στον επιφανειακό εορτασμό.

Διαβάσαμε με τα παιδιά τα ακόλουθα τρία παιδικά βιβλία των εκδόσεων Άθως και σάς τα παρουσιάζουμε.

«Τα ωραιότερα Χριστούγεννα»

του Κωνσταντίνου Γανωτή

Ένα βιβλίο που ξεκίνησα να διαβάζω με τις καλύτερες προθέσεις, επηρεασμένη θετικά από το υπέροχο εξώφυλλο, που μάς μεταφέρει σε μια άλλη, παλιότερη εποχή με απλούς και αληθινούς ανθρώπους. Το χάρηκα πραγματικά αυτό το βιβλίο, ήταν σαν να διαβάζω ένα πολύ καλογραμμένο λαϊκό παραμύθι, με πολλά νοήματα. (Έχω ως «τυπικό» να να κάνω πρώτα εγώ μια σύντομη ανάγνωση των βιβλίων που έρχονται στα χέρια μου, πριν τα διαβάσω στα παιδιά, ώστε να είμαι προετοιμασμένη για τυχόν απορίες τους και ενδεχομένως για κάποιες περικοπές και συντομεύσεις του κειμένου ώστε α ο παρακολουθήσουν άνετα). Απόλαυσα το κείμενο αλλά και την ολοζώντανη και πρωτότυπη εικονογράφηση. Ο συγγραφέας, ο κος Γανωτής, δεν χρειάζεται συστάσεις, ενώ γνωστή για το έργο της είναι και η εικονογράφος κα Εύα Καραντινού.

Στο βιβλίο υπάρχουν δύο ξεχωριστές ιστορίες. Στην πρώτη, που αναφέρεται στη δύναμη της συγχώρησης κάναμε μια μικρή τροποποίηση στο σημείο που υπάρχει η περιγραφή τραυματισμού με όπλο.

Η δεύτερη ιστορία μάς άφησε την πιο γλυκιά αίσθηση. Νομίζω ότι τα παιδιά ταυτίστηκαν σε πολλά σημεία με τη μικρή ηρωίδα που έζησε τα Χριστούγεννα με απλότητα καριάς και κατάλαβε ολόψυχα ότι «η ομορφιά νικάει το κακό».


Περιγραφή- από το οπισθόφυλλο

Γιατί μαλακώνει η καρδιά τις άγιες μέρες και φιλιώνουν οι εχθροί; Πώς ένα τόσο δα βρεφάκι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και να συγκινήσει τους ανθρώπους; Ανήμερα των Χριστουγέννων, σε ένα καλυβάκι αποκλεισμένο από το χιόνι, τα παιδιά κάθονται αμίλητα μπροστά στο τζάκι κι ο πατέρας εύχεται να μπορούσε να γιορτάσει και να χαρεί η οικογένειά του. Ένας κοκκινολαίμης, μια αλεπού και δυο ληστές θα δώσουν την απάντηση στην προσευχή του…

Σε ένα άλλο χωριό, πάνω στην Πίνδο, μέσα σ΄ ένα σταύλο, ένα μικρό κοριτσάκι ακουμπάει προσεκτικά τη ζωγραφιά του μικρού Χριστούλη μέσα στο παχνί και η Γέννησή του ζωντανεύει… Μέσα από μια απροσδόκητη σειρά γεγονότων, δύο οικογένειες θα βιώσουν με την καρδιά τους το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων, όπως ζωγραφίζεται με την απλοϊκή ομορφιά των λαϊκών παραμυθιών.

Ένα ξεχωριστό βιβλίο από τον φιλολόγο και λογοτέχνη Κωνσταντίνο Γανωτή και την ζωγράφο και εικονογράφο Εύα Καραντινού που θα το χαρούν τα παιδιά και θα γεμίσει νοσταλγία τους μεγαλύτερους.

Δείτε σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Άθως κλικ ΕΔΩ!

*************************

«Να τα πούμε; οι μικροί καλαντιστές»

της Ιωάννας -Κανελίας Δαλάκα

Πόσο όμορφες αναμνήσεις έχω από τα κάλαντα των παιδικών μου χρόνων… Τα παιδιά, τα τελευταία χρόνια, έχουν στερηθεί κάπως αυτή την γιορτινή εμπειρία, λόγω της έλλειψης ασφάλειας.

Στην ιστορία αυτή, τα παιδιά περιμένουν με λαχτάρα να ψάλλουν τα κάλαντα και καταθέτουν τον κόπο τους με πολλά αγάπη στα χέρια κάποιων απόρων συνανθρώπων τους. Η ιστορία κυλά ομαλά, μέχρι που ένα ατύχημα ανατρέπει την ηρεμία των γιορτών, αλλά δίνει την ευκαιρία για μια ακόμη εκδήλωση αγάπης.

Το CD που συνοδεύει το βιβλίο περιλαμβάνει την αφήγηση της ιστορίας και παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα. Τα παιδιά μας το αγάπησαν πολύ και παίζει συχνά, τις τελευταίες μέρες, στο σπίτι μας. Εξάλλου, τα παραδοσιακά κάλαντα, μέσα στην απλότητά τους, κρύβουν μεγάλες αλήθειες της Πίστης μας.

Περιγραφή
Να σας τα πούμε; ρωτούν οι μικροί καλαντιστές για μια ακόμη φορά σε πείσμα των καιρών! Αλλά τι θα κάνουν τα παιδιά με τα χρήματα που θα συγκεντρώσουν; Θα το μάθουμε διαβάζοντας την τρυφερή ιστορία που έγραψε η Ιωάννα Δαλάκα και εικονογράφησε η Αγγελική Δελεχά.

Εκτός όμως από την απόλαυση της πρωτότυπης αυτής Χριστουγεννιάτικης ιστορίας, οι μικροί μας αναγνώστες θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν κάλαντα από όλη την Ελλάδα, αλλά και να αποστηθίσουν ποιήματα, να παίξουν παραδοσιακά παιχνίδια και να φτιάξουν βασιλόπιτα.

Και φυσικά στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στην τάξη, στην εκκλησιά ή και στο κρεβατάκι τους πριν κοιμηθούν μπορούν ακούσουν το πλούσιο Cd που ετοίμασε η συγγραφέας και αφηγήτρια με την βοήθεια της οικογένειας, των φίλων και των ενοριών που στήριξαν αυτή την όμορφη προσπάθεια προσπαθώντας να μεταφέρουν στα παιδιά μας μία γνήσια αίσθηση των Χριστουγέννων.

Δείτε σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Άθως κλικ ΕΔΩ!

Στην σελίδα μας στο Instagram τρέχει ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ! Πάρτε και εσείς μέρος για να κερδίσετε ένα αντίτυπο του όμορφου αυτού βιβλίου.

Βρείτε το Διαγωνισμό ΕΔΩ!

*******************

«Ο Φώτης και τα Φώτα»

της Δήμητρας Σταύρου

Για τη σημαντική αυτή εορτή, με την οποία κλείνει το Άγιο Δωδεκαήμερο, δεν υπάρχουν πολλά βιβλία για παιδιά και ο τίτλος αυτός έρχεται να συμπληρώσει αυτό το κενό.

Μέσα από την ιστορία του Φώτη, ο οποίος λαχταρούσε να πέσει στα παγωμένα νερά για να πιάσει τον Σταυρό κατά τον αγιασμό των υδάτων, προσεγγίζουμε το θαύμα του Μεγάλου Αγιασμού και θαυμάζουμε την επιμονή του Φώτη και την καλή πρόθεση του φίλου του, που τους αξίωσαν να ζήσουν το θαύμα.

Είναι ένα βιβλίο που μιλάει για αξίες έθιμα, για την ενότητα της οικογένειας, για την λατρευτική ζωή με ευχάριστο τρόπο που προσελκύει το ενδιαφέρον των μεγάλων παιδιών.

Περιγραφή- από το οπισθόφυλλο:
Ένα καλογραμμένο παιδικό διήγημα από τη Δήμητρα Σταύρου με ήρωες δύο σύγχρονα παιδιά και εικονογράφηση του Σπύρου Γούση.

Λευκωπά σύννεφα μια έκρυβαν και μια φανέρωναν τον θαμπό ήλιο. Το μικρό καράβι έπλεε εις τον μέγαν και απλωτόν αιγιαλόν, ανάμεσα εις αγρίους θαλασσοπλήκτους βράχους, για να φωτίσει και αγιάσει τα αφώτιστα κύματα. Ο Φώτης μαζί με τους άλλους κολυμβητές προετοιμαζόταν στην ακτή για τη βουτιά του. Έκανε τον σταυρό του και βούτηξε τα πόδια του στο ακροθαλάσσι. Έκανε κρύο, αυτή ήταν η αλήθεια. Ξαφνικά όμως του ήρθε μια παράξενη ορμή και μάλωσε- από μέσα του- το κρύο νερό σαν να ήταν ζωντανός άνθρωπος: «Άκου να δεις! Εγώ θα κολυμπήσω και θα πάω στον σταυρό, ό,τι και αν λές εσύ! Είτε τον πιάσω τελικά, είτε δεν τον πιιάσω, θα πάω στον σταυρό». Κι ένιωσε σαν να ντράπηκε από τη μεριά του το νερό και σαν να ανέβασε λίγο τη θερμοκρασία του, σαν να ζεστάθηκε. Λες αυτό να εννοούσε ο νονός Χρήστος, όταν έλεγε πως δεν βουτάει μόνον και μόνον για να πιάσει τον σταυρό;

Δείτε σελίδες από το εσωτερικό του βιβλίου στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Άθως κλικ ΕΔΩ!

Σε συνεργασία με τις Eκδόσεις Άθως – Athos Publications σάς προσφέρουμε ένα εκπτωτικό κωδικό για αυτό το βιβλίο «Ο Φώτης και τα Φώτα», που μπορεί να διαβαστεί ευχάριστα από μικρά και μεγάλα παιδιά. Ο κωδικός είναι 9845 για παραγγελίες του συγκεκριμένου βιβλίου, που θα γίνουν από το stamoulis.gr μέχρι τις 31/12/2021. Μαζί με την υπάρχουσα προσφορά του site, η έκπτωση ανέρχεται στα 20%.

.

Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Άθως για την αποστολή των βιβλίων τους.

Καλές γιορτινές αναγνώσεις!

Με την αγάπη μου,

Αλεξάνδρα Χ. Τ. 16/12/2021

2 σκέψεις σχετικά με το “Τρία παιδικά βιβλία για το Δωδεκαήμερο

 1. Kalimera sas,

  sas evharisto para poli gia ola ta omorfa keimena, tis omorfes idees kai protaseis, gia oles avtes tis evlogies pou mas stelnete.

  Mia apo avtes tis omorfes protaseis sas einai i fatni me vizantines eikones sav kataskevi.

  Mipos exete isos ip´opsi sas ean paromoies fatnes polountai kai sto emporio?

  Sas evharisto poli.

  Kala, evlogimena Xristougenna!

  Me agapi
  Anatoli

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Καλή σας μέρα, κα Ανατολή!

   Σας ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και τα όμορφα λόγια σας. Κάθε επικοινωνία με τους αναγνώστες μού δίνει πολλή χαρά!

   Δεν έτυχε ποτέ να βρω στο εμπόριο έτοιμη φάτνη με βυζαντινούς χαρακτήρες… Έκανα μόλις μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, αλλά δεν απέδωσε.

   Καλά Χριστούγεννα να έχουμε!

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.