Σκεφτόμουν πόσο αναγκαία είναι για την ψυχή η δημιουργικότητα… Πόση χαρά και ικανοποίηση δίνει. Εξάλλου, θεωρείται μία από τις ζωτικές ανάγκες της ψυχής και αυτό δεν είναι υπερβολικό.

Θεωρώ πως ο ίδιος ο Δημιουργός εμφύσησε στην ψυχή του ανθρώπου την ανάγκη και την τάση για δημιουργία, η οποία επιβεβαιώνει ότι ο ίδιος ο άνθρωπος είναι ζωντανός και ενεργός, αφού αφήνει το αποτύπωμά του μέσω των έργων του.

Η δημιουργικότητα μπορεί να έχει πολλές εκφάνσεις και να εκδηλωθεί μέσα από πολλές δραστηριότητές μας. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο σ αυτό το θέμα, αλλά θα ήθελα να συμπληρώσω τις λίγες σκέψεις που παραθέτω εδώ, συνδυάζοντας τη δημιουργικότητα με την προσφορά.

Όταν δημιουργούμε, θέλουμε είτε να χαρίσουμε σε κάποιον το αντικείμενο της δημιουργίας μας είτε να αποκτήσουμε κάποιο «αντίτιμο» για τον κόπο, τον χρόνο και την προσπάθεια που καταβάλαμε.

Σκεφτόμουν, πόσες ευκαιρίες δίνονται στην μέρα μας να δημiουργήσουμε με πολλαπλούς τρόπους, αρκεί να δούμε με διάθεση προσφοράς τη δραστηριότητά μας αυτή. Αν δούμε τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού όχι ως αγγαρείες, αλλά ως δημιουργία ενός όμορφου χώρου, αν δούμε το απλό μαγείρεμα με διάθεση δημιουργική, αν δούμε το διάβασμα των παιδιών ως μια ευκαιρία να εξασκήσουμε και το δικό μας μυαλό, και αν μέσα απ αυτά προσφέρουμε αγάπη με ταπεινό φρόνημα, τότε νομίζω ότι η ψυχή μας θα γεμίσει χαρά και πληρότητα.

Και αν ακόμη δεν υπάρχουν πολλές στιγμές στη μέρα μας για κάτι δημιουργικό, μπορούμε να «φτιάξουμε» λίγο δικό μας χρόνο, οργανώνοντας κατά το δυνατό την χαώδη καθημερινότητα, και να τον αφιερώσουμε σε κάτι δημιουργικό που μας γεμίζει όμορφα συναισθήματα: ένα χόμπυ που αγαπάμε, η εκμάθηση κάποιας τέχνης, οι σπουδές, η δημιουργική γραφή θα μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμά μας και να μάς κάνουν πιο «ζωντανές» και παράδειγμα δημιουργικότητας και για τα παιδιά μας.

Σε μέρες μουντές ας επιλέξουμε να δώσουμε κάτι φωτεινό και ελπιδοφόρο προς τον έξω κόσμο… (Προσωπικά, προτιμώ να δίνω ομορφιά και κρατώ τις σκέψεις μου και τις ανησυχίες μου για τον εαυτό μου, προσπαθώντας να τα μετατρέψω σε προσευχή…)

Με αυτές τις λίγες σκέψεις, που μου επέτρεψαν να γράψω τα μικρά μου ❤ σας χαιρετώ και θα χαρώ να διαβάσω και δικές σας σκέψεις και προτάσεις δημιουργικότητας!

Με την αγάπη μου,

Αλεξάνδρα Χ. Τ.

19/11/2021

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.