Τι πιο όμορφο από ένα φροντισμένο πρωινό της Κυριακής ή μιας γιορτινής μέρας, ή ακόμη καλύτερα, ένα brunch!

Οι γιορτές πέρασαν, αλλά ψάχνουμε ευκαιρίες για να ομορφύνουμε τις μέρες και τα σαββατοκύριακά μας και να περάσουμε όμορφες στιγμές με την οικογένειά μας.

 

 

Τι είναι το brunch;

Η λέξη αποτελεί τη συνένωση της αγγλικής λέξης breakfast (πρωϊνό) και lunch (μεσημεριανό). Πρόκειται δηλαδή για ελαφριά πιάτα που αντικαθιστούν τα 2 αυτά γεύματα της ημέρας. Σερβίρεται στο μεσοδιάστημα πρωϊνού και μεσημεριανού την Κυριακή.

Το κυριακάτικο  brunch είναι κάτι παραπάνω από ένα ακόμα είδος γεύματος. Είναι μια απόλαυση που μπορεί να κρατήσει ώρες, αλλά θέλει τον τρόπο της για να την χαρείς. Είναι διασκεδαστικό, γιατί «έχει παιχνίδι» και δεν έχει περιορισμούς ώρας ούτε γεύσεων. Ένας μπουφές με μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων, που αρχίζουν από κρουασάν και pancakes, αβγά φτιαγμένα με πολλούς τρόπους, αλμυρές ή γλυκές τάρτες,  κέικ, μαρμελάδες, φρέσκα φρούτα, ποικιλία τυριών και φτάνει μέχρι αλλαντικά κλπ. 

Εμείς βέβαια, στο σπίτι, θα τροποποιήσουμε τα είδη που θα παραθέσουμε, αναλόγως με τις γευστικές προτιμήσεις των παιδιών, και θα συμπεριλάβουμε στο «μενού» γάλα, δημητριακά κλπ αρωματικό καφές και τσάι για τους μεγάλους, ώστε όλοι, μικροί και μεγάλοι, να είναι ευχαριστημένοι.

 

 

Πάμε να δούμε μερικές συνταγές, που μπορούν να υλοποιήσουν ακόμα και τα μεγάλα παιδιά και να ετοιμάσουν με χαρά αυτό το γεύμα:

 

~Τα ντόνατς  απαιτούν μια ειδική συσκευή   για την παρασκευή τους.

Αν την τοποθετήσουμε σε μια βάση επάνω στο τραπέζι μας μπορούν να τα παρασκευάζουν τα παιδιά την ώρα του brunch, συμμετέχοντας στην διαδικασία και να απασχολούνται ευχάριστα!

Ντόνατς:

260 γραμ. αλεύρι

130 γραμ. ζάχαρη

1 βανίλια

150 ML γάλα

3 αυγά

30 γραμ. μπέικιν

λίγο λάδι

Σε ένα Μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το γάλα.

Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη βανίλια, το λάδι ,το μπέικιν και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Ψήνουμε σε ειδική συσκευή ή στο τηγάνι.

Βάφλες:

5 αυγά

250 γραμ. βούτυρο

200 γραμ. ζάχαρη

400 ML γάλα

500 γραμ. αλεύρι 2 βανίλιες

5 γραμ. μπέικιν

Σε ένα Μπολ ανακατεύουμε τα αυγά την ζάχαρη και το βούτυρο.

Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι και το μισό γάλα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το όλο το γάλα. Η ζύμη πρέπει να γίνει κρεμώδης.

Ψήνουμε σε ειδική συσκευή ή στο τηγάνι.

Γεμίζουμε είτε με γλυκιά γέμιση (μαρμελάδα, μερέντα κλπ) ή με αλμυρή γέμιση τυριών, αλλαντικών κλπ.

 

 

Τα φύλλα της κρέπας μπορούμε να τα ετοιμάσουμε από την προηγούμενη ημέρα  και πριν το brunch απλώς να τα ζεστάνουμε στο τηγάνι και να τα γεμίσουμε 

ή, εάν τα γεμίσουμε με τυριά και αλλαντικά, να τα γεμίσουμε και να τα ζεστάνουμε στον φούρνο.

 

Κρέπες:

600 ML γάλα

4 αυγά

250 γραμ. αλεύρι

50 ML σπορέλαιο

2 πρέζες ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

Ρίχνουμε σε ένα Μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο και αρκετές ώρες. Ψήνουμε σε τηγάνι.

 

 

Προετοιμάζουμε όμορφα το τραπέζι μας ή τοποθετούμε όσα έχουμε ετοιμάσει σε στυλ μπουφέ.

Στρώνουμε ένα καλό τραπεζομάντηλο, βγάζουμε ένα καλό σετ σερβίτσια και απολαμβάνουμε το γεύμα μας.

 

Με πολλές ευχές για όμορφες στιγμές!

Αλεξάνδρα Χ. Τ.

9/1/2021

2 σκέψεις σχετικά με το “Ένα σπιτικό brunch

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.