Καλημέρα! Xριστός ανέστη!

με μια συνταγή για νηστίσιμα  (vegan) pan cakes.

Τα αγαπούμε πολύ, όπως και τα αλμυρά pan cakes με φέτα, και τα φτιάχνουμε συχνά. 

Είμαι όμορφο να ξεκινά η μέρα μας με μυρωδιές φρεσκοψημένης τηγανίτας και φροντίδας…

Υλικά:

1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι

1 φλυτζάνι τσαγιού βρώμη σε νιφάδες(καλύτερα να τις χτυπήσετε στο multi)

1 φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού

1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό

2-3 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλάκια του γλυκού baking powder

(κατά βούληση: λίγη κανέλα ή και γαρύφαλλο τριμμένο )

Σε περίπτωση αλλεργίας στο πορτοκάλι, απλώς αντικαθιστούμε το πορτοκάλι με νερό.

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με το σύρμα ή με μίξερ.

Προθερμαίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι

και ψήνουμε τις τηγανίτες μας 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Εσάς σας αρέσουν οι τηγανίτες; Πώς τις φτιάχνετε;

Καλή επιτυχία!

Με την αγάπη μου,

Αλεξάνδρα Χ. Τ.

15/5/2020

3 σκέψεις σχετικά με το “Τηγανίτες (pan cakes) νηστίσιμες με βρώμη και πορτοκάλι

  1. Καλημέρα Αλεξία! Τις δοκιμάσαμε σήμερα και μας άρεσαν πάρα πολύ! Σε ευχαριστούμε για την συνταγή. Να είστε όλοι καλά! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

    Virus-free. http://www.avast.com

    Στις Παρ, 15 Μαΐ 2020 στις 7:47 π.μ., ο/η Οικογένεια: μια γωνιά του

    Αρέσει σε 1 άτομο

Αφήστε απάντηση στον/στην momyof6 Ακύρωση απάντησης

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.