Καλημέρα! με μια συνταγή πολύ αγαπημένη στο σπίτι μας.

Ειδικά στα πρωινά της καραντίνας, έδιναν και έπαιρναν τα pan cakes, καθώς απασχολούσαν ευχάριστα για λίγη ώρα τα παιδιά που τα ετοίμαζαν στην κουζίνα και τα απολαμβάναμε όλοι. 

(Έχουμε και μια συνταγή για νηστίσιμα pan cakes, νόστιμα και υγιεινά, που θα την αναρτήσουμε κι αυτή).

 

Πάμε να δούμε τα υλικά– λίγα και πάντα βρίσκονται στο σπίτι μας:

1 αυγό

1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα

1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλάκι  γλυκού baking powder

λίγο αλάτι

τυρί φέτα τριμμένο (ή τριμμένο κασέρι, κεφαλοτύρι κλπ και ζαμπόν κομμάτια) 

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα πρώτα υλικά (εκτός από την «αλμυρή γέμιση») με το μίξερ ή με το σύρμα

και τέλος προσθέτουμε το τυρί (ή την άλλη γέμιση) και ανακαρεύουμε ελαφρά.

Προθερμαίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και αρχίζουμε να ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα.

Ψήνουμε 1- λεπτά από κάθε πλευρά.

 

(Επενδύσαμε σε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς βλαβερές ουσίες για τον οργανισμό μας, που ψήνει πολύ καλά και δεν κολλάει). 

 

Οι τηγανίτες θέλουν λίγη «τέχνη», σιγά σιγά μαθαίνουμε τα μυστικά τους. 🙂

 

Καλή επιτυχία!

Θα χαρώ να ακούσω και για δικές σας παραλλαγές στα pan cakes που φτιάχνετε.

 

Με την αγάπη μου,

Αλεξάνδρα Χ. Τ.

14/5/2020

 

 

 

 

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αλμυρές τηγανίτες (pan cakes) με τυρί φέτα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.