και λίγες σκέψεις φθινοπωρινές…

 

Μπαίνουμε σιγά σιγά σε φθινοπωρινούς ρυθμούς…

Σε λίγες μέρες θα χτυπήσει και πάλι για πρώτη φορά το κουδούνι, και τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα…

(κάθε εποχή με τις χάρες της, κάθε εποχή με τις «προκλήσεις» της…)

Ας κρατήσουμε μέσα μας λίγο καλοκαίρι, λίγο γαλανό ουρανό και λίγη θάλασσα, που θα κάνουν την σκέψη μας να χαμογελά σε μέρες βαριές, χειμωνιάτικες…

 

Επιστρέψαμε πλέον στη βάση μας… Φέτος δεν λείψαμε πολύ από το σπίτι μας, λόγω κάποιων περιστάσεων, αλλά και μια ολιγοήμερη «φυγή» ήταν αναζωογοννητική, πριν μπούμε στο άκαμπτο πρόγραμμα της νέας σχολικής χρονιάς.

Μόλις γυρίσαμε σπίτι είχα την διάθεση για να φτιάξω κάποια σπιτική λιχουδιά για τα παιδιά και για τον καφέ μας-και επέλεξα για ακόμα μια φορά τα αγαπημένα μας κουλουράκια (cookies) που γίνονται τόσο εύκολα όσο γρήγορα εξαφανίζονται 🙂 .

 

Να σάς δώσω την συνταγή;

(εμείς φτιάχουμε πάντα διπλή δόση 🙂

Έχουν κάποια ομοιότητα με τα νηστίσιμα κουλουράκια που σάς είχα γράψει την συνταγή ΕΔΩ και που, όπως μου είπαν αρκετές φίλες, πολύ τα ευχαριστήθηκαν.

Ελπίζω να τα ευχαριστηθείτε και εσείς (και στις δυο εκδοχές) και να τα «υιοθετήσετε», καθώς πρόκειται για εύκολη λύση για το πρωινό, αλλά και το κολατσιό για το σχολείο κλπ.

.

Υλικά

1/2 ποτήρι λάδι

1/2 ποτήρι ζάχαρη (ἠ και περισσότερη,αν σάς αρέσουν πιο γλυκά)

2 αυγά

2 ποτήρια αλεύρι (ίσως και λίγο ακόμα)

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (baking powder)

1-2 φακελάκια βανίλα

κατά βούληση:

2 κουταλιές κακάο, αν θέουμε να γίνουν σοκολατένια

τριμμένη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς κλπ

.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη και το λάδι, ώσπου να λιώσει.

Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε, ώσπου να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Πλάθουμε στρόγγυλα μπισκότα -cookies ή κόβουμε σχέδια με τα κουπ -κατ.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 12 έως 15 λεπτά.

Μόλις ψηθούν, δεν τα αφήνουμε στον φούρνο, γιατί στεγνώνουν. Τα βγάζουμε και αυτά σκληραίνουν λίγο, καθώς  κρυώνουν.

Διατηρούμε σε κλειστό δοχείο ή σε κουτί μπισκότων.

 

Καλή επιτυχία!

Αλεξάνδρα Χ. Τ. 

.

.

υγ αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές, κάποιες από τις οποίες που φτιάχνουμε συχνά και για το σχολείο, πατήστε στον  σύνδεσμο ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 σκέψεις σχετικά με το “Τα αγαπημένα μας κουλουράκια -cookies

  1. Είμαι φαν των μπισκότων και σκέφτομαι πότε θα έρθει η μέρα να φτιάξω έναν ωραίο ζεστό καφέ και να τα ευχαριστηθώ;Μετά σκέφτομαι ότι είμαι μαμά που θηλάζει και με επαναφέρω στην τάξη!!Θα τα φτιάξω όμως για γιατί φαίνεται εύκολη η συνταγή.

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Τα γλυκούλια τα μωράκια δεν μάς αφήνουν πολύ χρόνο… αλλά όσο θηλάζουμε πρέπει να τρεφόμαστε σωστά και συχνά, οπότε κάπποια σνακ είναι απαραίτητα! ❤
      (για τον καφέ που λες, εγώ έπινα decaffeine όσο θήλαζα και όποτε είχα διάθεση για ένα καφεδάκι).

      Είναι πανεύκολη η συνταγή, εγώ την φτιάχνω σε 15 λεπτά.

      φιλάκια στο νινάκι σου ❤

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.