20170726_154700

Μια πολύ απλή, γρήγορη και εύκολη συνταγή, με λίγα υλικά (όπως εξάλλου όλες οι συνταγές που υλοποιούμε και μοιραζόμαστε μαζί σας) .

Τα μπισκοτάκια αυτά είναι νηστίσιμα και κατάλληλα και για άτομα που έχουν αλλεργίες.

Μπορούν να γίνουν με γεύση βανίλια ή σοκολάτα.

Για πιο υγιεινό αποτέλεσμα, ένα μέρος του αλευριού μπορεί να είναι  ολικής αλέσεως και η ζάχαρη να είναι καστανή.

.

Υλικά

1/2 ποτήρι λάδι

1/2 ποτήρι ζάχαρη (προσθέστε λίγη ακόμα, αν τα θέλετε πιο γλυκά)

1/2 ποτήρι νερό

2 ποτήρια αλεύρι

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 ή 2 βανίλιες

προαιρετικά:

2 κουταλιές κακάο σκόνη

τριμμένα αμύγδαλα

σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα

.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε λίγο  το λάδι  με την ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό και στην συνέχεια  το αλεύρι μαζί με τα υπόλοιπα  υλικά.

Ζυμώνουμε  ελαφρά.

Η ζύμη πρέπει  να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί,προσθέτουμε  λίγο ακόμα αλεύρι.

Πλάθουμε στρογγυλά μπισκότα ή ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο  και κόβουμε σχέδια  με τα κουπ κατ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 12 ως 15 λεπτά αναλόγως με το πάχος τους.

Τα βγάζουμε γρήγορα από  το φούρνο γιατί στεγνώνουν όσο κρυώνουν.

.

Αν τα φτιάξετε  και εσείς μαζί με τα παιδιά,  περιμένουμε  εντυπώσεις. ❤

Καλή επιτυχία!!!

.

 

 

5 σκέψεις σχετικά με το “Tα αγαπημένα μας μπισκότα – cookies (νηστίσιμα)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.