Ένα κέικ μήλου (μηλόπιτα) που προέκυψε από έναν πειραματισμό- συνδιασμό δυο συνταγών:   η αγαπημένη μας συνταγή για νηστίσιμο κέικ (μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ) συνδιάστηκε με την συνταγή για μηλόπιτα (ΕΔΩ). Νομίζω πως το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό- εμείς πάντως το τιμήσαμε δεόντως και ήδη φτιάξαμε και δεύτερη δόση. Ελαφρύ, με λίγη ζάχαρη και λίγο λάδι, απλό, γρήγορο και νόστιμο… Η Ζωή, που την δοκίμασε και της άρεσε πολύ 😉 μού ζήτησε την συνταγή, και με την ευκαιρία την αναρτώ εδώ και για όλες τις φίλες. Κατάλληλη και για περιπτώσεις αλλεργίας,αφού δεν περιέχει ααυγά, γαλακτοκομικά, και μπορεί να γίνει και χωρίςπορτοκάλι. . Τα υλικά: 3 μήλα 1/2 κούπα λάδι 1 κούπα ζάχαρη (αν θέλουμε , καστανή) 1 κούπα χυμο πορτοκαλιού (ή μήλου, σε περίπτωση αλλεργίας) 1 κούπα νερό 3 1/2 κούπες αλεύρι 1,5 φακελάκι μπέικιν πάουντερ κατά βούληση: κανέλα, γαρύφαλο τριμμένο καρύδι, ή αμύγδαλο σταφίδες, κράνμπερι κλπ . Εκτέλεση:  Καθαρίζουμε τα μήλα και τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη- εναλλακτικά, τα κόβουμε μικρά κομμάτια στο moulti (δεν πρέπει να λιώσουν εντελώς). Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη, ώσπου να λιώσει. Προσθέτουμε εναλλάξ τα υγρά (το χυμό και το νερό) με το αλεύρι (όπου έχουμε ανακατέψει το μπέικιν). Ανακατεύουμε – προσθέτουμε τα μήλα και τα υπόλοιπα προαιρετικά υλικά- ανακατεύουμε και πάλι ώσπου να ενσωματωθούν. Λαδώνουμε ένα πυρέξ ορθογώνιο (ή αντίστοιχο ταψί) ή δυο μακρόστενες φόρμες και βάζουμε το μείγμα. (Αποφεύγω να ψήσω σε στρόγγυλη φόρμα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να μην ψηθεί σωστά). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούνρο στους 170΄ στον αέρα για 45 λεπτά περίπου ή ώσπου να ψηθεί καλά (ελέγχω με την μύτη ενός μαχαιριού, πρέπει να βγαίνει στεγνή). Καλή επιτυχία! Αλεξάνδρα Χ. Τ. . . Μπορείτε να δείτε όλες τις νηστίσιμες συνταγές μας ΕΔΩ

Ας μείνουμε σε επικοινωνία!

Ακολουθήστε μας στο ΙNSTAGRAM και στο FACEBOOK!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA .

4 σκέψεις σχετικά με το “Μηλόπιτα- κέικ με μήλο (νηστίσιμη συνταγή)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.