.

.bce98-1

Σε λίγες μέρες θα γιορταστεί και φέτος η επέτειος της Επαναστάσεως του 1821 και της απελευθέρωσης της Πατρίδας μας.

Σκέψεις πολλές κατακλύζουν το μυαλό μου, συσχετίζοντας τα γεγονότα και τις καταστάσεις εκείνων των καιρών και της δικής μας εποχής…

Αυτό, όμως, που κυρίως με απασχολεί είναι το πώς άντεξαν αυτοί οι άνθρωποι 400 χρόνια σκλαβιάς και διατήρησαν μέσα τους άσβηστη την φλόγα της Πίστης στον Θεό και της αγάπης στην Πατρίδα… τι ήταν αυτό που τους ενδυνάμωνε;…

Θυμήθηκα αυτό το κείμενο που είχα γράψει πριν τρία χρόνια, και το αναδημοσιεύω. Δεν θα τολμήσω πολλά να πω, υποκλίνομαι στο μεγαλείο εκείνων των γυναικών και εύχομαι το παράδειγμά τους να μάς εμπνεύσει.

.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ

makrigiannis-1119121

Σε μια συντροφιά από μητέρες, που ενδιαφέρονται για το φυσικό τρόπο ανατροφής των παιδιών τους, αναφέρθηκε ο λόγος του ήρωα Μακρυγιάννη, ότι ο ίδιος θήλασε για τέσσερα χρόνια. Ο λόγος αυτός προκαλεί εντύπωση τη σημερινή εποχή όπου ο θηλασμός, αλλά και γενικά η φυσικός τοκετός  και ο φυσικός τρόπος ανατροφής των παιδιών έχουν παραμεληθεί, λόγω του σύγχρονου, αφύσικου τρόπου ζωής.

Αναζήτησα λοιπόν, μέσα στα απομνημονεύματα του ήρωα τη συγκεκριμένη πληροφορία και ,με αρκετό κόπο ,την εντόπισα.

η συνέχεια ΕΔΩ

.

 

2 σκέψεις σχετικά με το “ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ

  1. Polu omorfo keimeno.Mas deinei dunami to paradeigma aytis tis miteras kai sigoura mas deixnei gia mia akoma fora ti dunami tis pistis kai tis elpidas sto Theo.H mitera ekane o,ti kalutero mporouse kai ta alla ta afise ekei pou einai pio asfali…sto Theo kai stin Panagia.Doxa to theo pou uparxoun auta ta keimena kai mas mpoliazoun kai mas tis miteres me pisti kai filotimo(estw kai ligo).Alexia stis 17 giortazes?An nai thermes eyxes gia xronia eulogimena se sena kai tin omorfi oikogeneia sou!:)

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Γεωργία μου, σε ευχαριστώ πολύ που με σκέφτηκες!
      γιορτάζω στις 21 Απριλίου, της αγίας Αλεξάνδρας.

      Αυτή την πίστη και αυτό το φιλότιμο να είχαμε…
      θα άλλαζε όλη η κοινωνία.

      Έχει ο Θεός, ας αγωνιζόμαστε ταπεινά, πάντα με την χάρη Του και Εκείνος ας αναπληρώνει τις ελλείψεις μας.

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.