.

.

«Τηλεγραφικές έγιναν οι αναρτήσεις σου»:) … παρατήρησε ο άντρας μου. Και δεν έχει άδικο. Μπήκαν και αυτές στους γρήγορους ρυθμούς της ζωής μου και δεν απομένει και πολλή ενέργεια και για blogging,ειδικά τον τελευταίο καιρό, με την κούραση στο full και μια ίωση να με ταλαιπωρεί και να μην λέει να περάσει.

Θα προσπαθήσω, λοιπόν, να γράψω και πάλι «τηλεγραφικά» 🙂 , να μην πλατιάσω.

 

1. Ας ξεκινήσω από την δική μου άποψη: σε βιβλία μου αρέσει να διαβάζω μεγάλα κείμενα, ενώ στο διαδίκτυο με κουράζει λίγο αυτό. Αν δω μεγάλη ανάρτηση, ξέρω ότι ίσως δεν θα καταφέρω να την διαβάσω με την προσοχή που θα ήθελα. Το ίδιο ακούω και από άλλους φίλους. Λένε αναγνώστες: «Βλέπω μακρύ κείμενο και το προσπερνώ…» Δεν είναι κρίμα να χάνονται αναρτήσεις από τις οποίες θα παίρναμε πολλά;…

Για αυτό και προσπαθώ να μην επεκτείνομαι πολύ, ώστε να μην γίνονται κουραστικές οι αναρτήσεις μου- όχι ότι το πετυχαίνω πάντα.Η υπερανάλυση ίσως γίνεται «φορτική», ενώ υπάρχει πάντα η δυνατότητα για σχολιασμό και διευκρινήσεις μέσα από τα σχόλια.  

( Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη, χωρίς να σημαίνει ότι όλοι οι bloggers πρέπει να κινούνται με τον ίδιο τρόπο- το βρίσκω πολύ ωραίο να είσαι αυθεντικός και αυτό να δίνεις προς τα έξω, όχι ό,τι επιβάλει η «αναζήτηση» και ό,τι είναι «πιασιάρικο». )

.

2. Βρίσκω πολύ ελκυστικές σύντομες αναρτήσεις που έχουν και κάποιες φωτογραφίες, σχετικές με το θέμα- καθώς και εκείνες που έχουν μορφοποίηση του κειμένου: έντονα γράμματα, πλάγια, χρώμα σε κάποια σημεία… (θέμα γούστου κι αυτό).

.

3. Από την θέση του ιστολόγου, πέρα από τα κείμενα που αντιγράφω από βιβλία και  τα οποία ενστερνίζομαι , δεν θέλω να διεκδικώ την θέση του διδάσκοντος για αυτό και χαίρομαι πολύ την επικοινωνία και τον διάλογο που ακολουθεί μέσα από τα σχόλια, στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Εκτιμώ πολύ και τα σχόλια που αφήνετε στο facebook,αλλά εκείνα είναι ορατά μόνο από τα μέλη των ομάδων στις οποίες συμμετέχω. Και γράφετε τόσο όμορφα πράγματα, που αν θέλετε, κάντε έναν κόπο να τα αντιγράψετε και εδώ μέσα.

.

4.Επιπλέον, από την πλευρά μου, αισθάνομαι ότι ο χώρος αυτός δεν ανήκει μόνο σε εμένα- ανήκει και στους αναγνώστες- και ακόμα και ένα «Γεια!» που θα γράψετε κάτω από το ποστ, το εκτιμώ ιδιαιτέρως. Θέλω να είμαστε μια παρέα εδώ μέσα και να αισθάνεστε «σαν στο σπίτι σας» .Το έχω πετύχει αυτό; Είμαι καλή οικοδέσποινα; Εσείς θα μου πείτε! .

.

5. Είναι τόσο πολλά αυτά που έχω την ανάγκη να εκφράσω μέσα από το γράψιμο και να αποθέσω από την ψυχή μου στο «χαρτί»… που, αν καθίσω να «περιποιηθώ» τις αναρτήσεις μου, απλώς θα μειωθεί ο αριθμός τους- αλλά δεν μπορώ να μην γράψω, οπότε προτιμώ αυτές τις σύντομες και αφρόντιστες…Εκτός αν σας κουράζει εσάς να διαβάζετε τις σκέψεις μου, και να τις κρατώ για τον εαυτό μου, σε «ιδιωτικά» ποστ…

.

6. Τέλος, καθώς είχα σήμερα αυτούς τους συλλογισμούς, ήρθαν στο νου μου τα λόγια που επαναλάμβανε ένας φιλόλογός μου στο Γυμνάσιο: «Σοφόν το σαφές» και ,αναφερόμενος στην πολυλογία των εκθέσεών μας έλεγε ότι κάποιος έγραψε σε μια επιστολή:«Σου γράφω πολλά γιατί δεν έχω χρόνο».

.

.

Αυτά…Σας αφήνω προς το παρόν, γιατί με καλεί το καθήκον (το νινί μου). Ίσως και να μην πρόλαβα να καταγράψω όλες τις σκέψεις μου…
Θα χαρώ να ακούσω τις προτάσεις σας, την γνώμη σας και οποιαδήποτε σχετική σκέψη σας.

με την αγάπη μου,

Αλεξία

.

φωτο από: Google images

17 σκέψεις σχετικά με το “Σύντομες αναρτήσεις ή… «σεντόνια»;… :) (και άλλα περί blogging)

  1. Αλεξία είμαι από αυτούς που προανέφερες.. όταν βλέπω ανάρτηση-σεντόνι ξέρω πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να την διαβάσω μέχρι τέλους… γι’ αυτό και γράφω -έτσι τουλάχιστον θέλω να πιστεύω- «συνοπτικά»..
    Αποφεύγω να πλατιάζω.
    Οι αναρτήσεις μας δεν είναι βιβλίο.. είναι post.. το λέει και η λέξη..
    Θέλεις να μοιραστείς κάποιες σκέψεις ή ακόμα και γεγονότα απ’ την καθημερινότητά σου.. κάντο δίχως πολλά μπλα μπλα και φιοριτούρες.. επίσης μου αρέσουν πολύ οι αναρτήσεις που συνοδεύονται από φωτογραφίες .. δεν με νοιάζει να είναι καλές ή κακές.. αρκεί να υπάρχουν.
    Προσωπικά όσο και να με ενδιαφέρει μια ανάρτηση όταν είναι πολύ μεγάλη νιώθω να με αγχώνει και να με πνίγει και θέλω να φύγω, να την προσπεράσω..
    Γι’ αυτό λοιπόν για μένα είσαι η ιδανική μπλογκερ που πάντα θα διαβάσω και δεν θα παρατήσω στην μέση για να πάω παρακάτω (εδώ χαμογελώ).
    Φιλιά!!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Η γνώμη σου μετράει πολύ για εμένα, Τζήνα μου, γιατί είσαι από τους ιστολόγους- πρότυπα για εμένα.
      Καλά στις φωτογραφίες δεν πρόκειται να σου μοιάσω ποτέ, αλλά αφού δέχεσαι ακόμα και μη καλές… 🙂
      σε ευχαριστώ για το σχόλιο, φιλιά

      Μου αρέσει!

  2. Νομίζω ότι σεντονι από σεντόνι έχει διαφορά! Κι εγω αν δω ένα κατεβατό δύσκολα θα κάτσω να το διαβάσω όλο…παρόλα αυτά αν το σεντονάκι διακόπτεται ομοιόμορφα από ενδιαφέρουσες φωτο θα το διαβάσω…Όσο για σενα Αλεξία μου τι να πω….; πάντα όμορφες και προσεγμένες οι αναρτήσεις σου, γραμμένες με ευγένεια και διακριτικότητα χωρίς υπερβολές. Με εκτιμηση, Γιωτα.

    Αρέσει σε 1 άτομο

  3. Οι αναρτήσεις σεντόνια είναι οι δικές μου! Θεωρώ ότι αν γράψω ένα θέμα, θα πρέπει να το αναπτύξω αρκετά ώστε να μπορεί και ο άλλος να ακολουθήσει τις οδηγίες και να βοηθηθεί, αλλιώς νιώθω ότι το γράφω για φιγούρα!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Αυτό , όπως καταλαβαίνω, Τριανταφυλλένια μου, έχει να κάνει με την θεματολογία των αναρτήσεων: σε DIY και tutorials, χρειάζεται μια σχετική ανάλυση. Εκεί μετρούν πολύ και οι καλές φωτογραφίες.

      Μου αρέσει!

  4. Γειά σου, βρε Αλεξία μου!!!
    Αχ… και οι δικές μου αναρτήσεις καταλήγουν σεντόνια συχνά-πυκνά και ας μη το θέλω! Φροντίζω τουλάχιστον να τις χωρίζω σε ενότητες με τη μορφοποιηση, τον τονισμό κλπ Κάτι σώζω έτσι, ε?!
    Έχεις τόσο δίκιο και στα όσα λες περί φροντισμένων-αφρόντιστων αναρτήσεων. Χαίρομαι τόσο πολύ να διαβάζω τις «σκόρπιες» σκέψεις σου και ζηλεύω που έστω και έτσι τελικά εσύ τις καταγράφεις, Και στο γράφω έτσι γιατί υπάρχουν τόσες και τόσες σκέψεις και ιδέες στο μυαλό μου ή στο πρόχειρο του Blog μου, που όμως δε μου πάει να…. πατήσω απλά μια δημοσίευση και ας είναι και μισές (που δε φαίνεται!)
    Με έβαλες σε σκέψεις πάλι! Τα φιλιά μου!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Ειρήνη μου, το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες, γιατί πέρασα από την ίδια φάση…
      Και κατέληξα, λόγω «ανωτέρας βίας» (μωρό κτλ) στα σημερινά.
      Αν θέλεις την γνώμη μου, να κάνεις και μικρές, αυθόρμητες αναρτήσεις, έχεις όμορφο «γράψιμο» και αξίζει.
      Φιλιά πολλά

      Μου αρέσει!

  5. Ναι ένα σεντόνι μπορεί να σε αποθαρρύνει… Ούτε εγώ τις αγαπώ ιδιαιτέρως ακόμα και αν αγαπώ τον τρόπο γραφής του εκάστοτε blog. Και εγώ το κάνω όμως. Επειδή όμως πάντα αφού γράψω τα κείμενα το ξαναδιαβάζω και κάνω διορθώσεις αφαιρόντας πολλά που δεν χρειάζονταν να ειπωθούν, νομίζω πως τα «σεντόνια» μου είναι εν τέλει όσο πιο ενδιαφέροντα μπορώ εγώ τουλάχιστον να τα κάνω!Όσο για σένα, μου αρέσει ΄πολύ ο νέος τρόπος που γράφεις- όντως εν τέλει- είναι πιο περιεκτικός! Όμως σπάνια βαριέμαι να διαβάσω κείμενο σου διότι πάντα το «σπας», είτε με φώτογραφίες, είτε με αποσπάσματα. Βασικά αγαπώ πολύ τον αυθορμητισμό, την ειλικρίνεια, αυτό για το οποίο γράφεις να σε ενδιαφέρει πραγματικά- αλλά να είναι και καλοδουλεμένο το κείμενο, σε γραμματικό επίπεδο, και νομίζω πως- ναι- τα καταφέρνεις.!!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Τα κείμενά σου, Γιάννα μου, είναι καλοδουλεμένα, αλλά διατηρούν μια «αμεσότητα»,που τα κάνει πολύ ελκυστικά.
      Και ένας ακόμα παράγοντας , για να διαβάζεται εύκολα το κείμενο, είναι αυτό που λες: να είναι δουλεμένο σε γραμματικό και συντακτικό επίπεδο, να μην υπάρχουν ασάφειες- αυτό, ναι, το προσπαθώ.

      Σε ευχαριστώ για το σχόλιο, καλή bloggo- συνέχεια να έχουμε!
      την α γάπη μου

      Μου αρέσει!

  6. Καλημέρα Αλεξία!
    Για να πω την αλήθεια κι εγώ τις βαριέμαι τις μεγάλες αναρτήσεις. Συνήθως απλά τις σκανάρω για να βρω το κομμάτι που με ενδιαφέρει. Άλλωστε το διαδίκτυο βασίζεται στην μετάδοση γρήγορων μηνυμάτων που επίκεντρο έχουν κυρίως την εικόνα.
    Βέβαια όλα είναι σχετικά. Τυχαίνει μια μεγάλη ανάρτηση να με συνεπάρει και μια σύντομη να με κάνει να βαρεθώ. Εγώ πάντως γράφω συνήθως όπως μου έρχεται. Αυτό είναι το καλό με το ελεύθερο blogging. Γράφω πρώτα για να το ευχαριστηθώ εγώ!
    Πολύ ενδιαφέρον πάντως το θέμα που «άνοιξες»!!
    Φιλιά στο νινί!!!!!!!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Σε όλα με βρίσκεις σύμφωνη, Χριστίνα μου!
      έτσι που τα κουβεντιάζουμε, βλέπουμε και άλλες πτυχές του θέματος.

      Και θα τονίσω, μαζί σου:» Εγώ πάντως γράφω συνήθως όπως μου έρχεται. Αυτό είναι το καλό με το ελεύθερο blogging. »

      σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!
      τα έδωσα τα φιλιά στο νινί ❤

      Μου αρέσει!

  7. Αλεξία μου πολλές φορές έχω προσπεράσει αναρτήσεις σεντόνια γιατί βαριόμουν να τις διαβάσω. Στην πορεία τις ξαναβρήκα μπροστά μου και λυπάμαι που το λέω, αλλά μετάνιωσα που δεν τις είχα πρωτοδιαβάσει.

    Είναι κάποιες φορές που γράφουμε και σταματημό δεν έχουμε, όπως εγώ με τα παραμύθια μου… προσπαθώ κάθε φορά να τα μικρύνω αλλά η πένα μου… διαφωνεί!

    Οι μικρές αναρτήσεις είναι πιο ευκολοδιάβαστες γιατί δυστυχώς οι ρυθμοί της ζωής μας τρέχουν…

    την αγάπη μου..

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. έχεις δίκιο, Μέλια μου…
      μπορεί να μετανιώσουμε για αναρτήσεις που, λόγω του μεγέθους τους, προσπεράσαμε… Ας έχουμε πιο «διερευνητική» ματιά, μπορούμε να τις διαβάσουμε έστω αποσπασματικά.

      Όσο για τα παραμύθι σου… είναι σαν να σε ακούμε να τα διηγείσαι, γι αυτό θέλουν μια «άνεση» χώρου και χρόνου- αυτό, όμως, τα κάνει και πιο γοητευτικά.

      https://oikohouse.wordpress.com/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%85/

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.