.

s5

.

Καλοκαίρι χωρίς θάλασσα δεν γίνεται! ακόμα και να μην πάμε διακοπές οργανωμένα, λόγω των δύσκολων περιστάσεων,μια σύντομη εκδρομούλα για μπάνιο απαιτείται… την θάλασσά μας δεν μπορούν να μας την στερήσουν!

Δεν θέλει και πολλά για να την χαρούμε:  την έχουμε αρκετά κοντά μας και το μόνο αναγκαίο έξοδο είναι αυτό της μετακίνησης. Με λίγη οργάνωση και καλή διάθεση, βρισκόμαστε στην αμμουδιά και την υγρή αγκαλιά της.

 

Χθες για δεύτερη φορά, μετά τον σαραντισμό και τη βάπτισή μας, επιχειρήσαμε μια σύντομη εκδρομή για μπάνιο:

Γύρισε ο μπαμπάς από τη δουλειά, ετοιμαστήκαμε,ντυθήκαμε και επιβιβαστήκαμε. Μαζί μας αναγκαίο εφόδιο το κρύο νερό, ένα μικρό κολατσιό και τα γνωστά «σύνεργα» του μπάνιου. Ευτυχώς έχουμε και τους μεγάλους βοηθούς μας, που συμμετέχουν λίγο στις ετοιμασίες και και βοηθούν τα μικρότερα αδελφάκια τους. 

.

s3

.

Το μωρό δεν θέλει πολύ «κουβάλημα»: λίγες πανούλες, μια αλλαξιά , η κουβερτούλα του και είμαστε έτοιμοι! Το γάλα του βρίσκεται ανά πάσα στιγμή έτοιμο, στην κατάλληλη θερμοκρασία (τουτέστιν: θηλάζουμε). Μεγάλη υπόθεση, δόξα τω Θεώ!

.

Φέτος με το μωράκι ίσως δεν τα καταφέρω να μπω πολλές φορές στην θάλασσα, αλλά το να περπατώ στην ακροθαλασσιά, εκεί που σκάει το κύμα,  με το μωρό στο μάρσιπο  μου αρκεί… και να καθόμαστε στην αμμουδιά, μαζί με το άλλο μικρουλάκι και να παίζουμε στην άμμο, ενώ το μωρό θηλάζει, πόσο με «γεμίζει»!… Υπέροχες αναμνήσεις, που προσπαθώ να αποθανατίσω με το κινητό και μοιράζομαι κάποιες και μαζί σας.

.

s1

.

Εννοείται πως τα παιδιά δεν θέλουν να βγουν από τη θάλασσα και φεύγουμε μόνο όταν αρχίσει να σκοτεινιάζει.Ο μπαμπάς τα επιτηρεί συνεχώς γιατί η «τρέλα» τους δεν περιγράφεται!

.s4

.

Κλείνω αυτή την σύντομη ανάρτηση, γιατί κάποιος πεινάει και με ψάχνει 🙂

Εύχομαι να περνάτε και εσείς όμορφες καλοκαιρινές στιγμές, όπου και αν βρεθείτε, και να γεμίζετε την ψυχή σας με αξέχαστες αναμνήσεις…

.

s8

.

με την αγάπη μου

Αλεξία

.

Copyrighted.com Registered & Protected  AAFC-XBWF-3ST8-YFEJ

24 σκέψεις σχετικά με το “Για μπάνιο στη θάλασσα, οικογενειακώς!

    1. Μάχη μου, να σου πω την αλήθεια, αναγκαστικά με τα χρόνια και τα παιδιά “χαλάρωσα” και παίρνω μαζί μου μόνο τα απολύτως αναγκαία!

      και φυσικά είναι ελάχιστος ο κόπος… και σίγουρα αξίζει για όλους μας!

      Μου αρέσει!

  1. Αχ μπράβο σας…για το κουράγιο σας!Εγώ με ένα παιδί και δεν αντέχω ούτε στην ιδέα μερικές φορές…κουβάλα κουβαδάκια, φτυαράκια κτλ….3 τσάντες και είμαστε 3!
    Να είστε καλά και να χαίρεστε αυτές τις μικρές στιγμές!

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Η χαρα του παιδιου στη θαλασσα αντανακλα και στον περιγυρο του σκορπιζοντα χαρα γελια και χαρουμενη διαθεση ετσι η χαρα που παιρνουμε ειναι μεγαλη ακομα και στους απλους θεατες……..! ! !

    Αρέσει σε 1 άτομο

  3. Πολύ καλά κάνετε, τουλάχιστον τη θάλασσα την απολαμβάνουμε σε αυτή τη χώρα! Όσο για τα μωρά και τα μεγαλύτερα μωρά, όντως θέλει ….κουράγιο, αλλά φαντάζομαι πως όταν έχεις πια πολλά παιδιά έχεις κάνει ξεκαθάρισμα και παίρνεις μαζί σου μονο τα απολύτως απαραίτητα!
    Καλά μπανάκια λοιπόν, με αγάπη και ηρεμία.
    Φιλιά
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com

    Αρέσει σε 1 άτομο

  4. Ούτε τη θάλασσα μπορούν να μας στερήσουν Αλεξία μου ούτε τον γαλάζιο ουρανό!!

    Με λίγη οργάνωση και πολύ αγάπη μπορούμε να χαρούμε το καλοκαιράκι.
    Όταν βλέπεις τα παιδιά χαρούμενα και ευτυχισμένα, η κούρασή σβήνει με μια «μονοκονδυλιά» και βλέπεις τη ζωή με άλλα μάτια.

    Πολύ τρυφερή ανάρτηση Αλεξία μου! ,
    την αγάπη μου…

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Έτσι ακριβώς Μέλια μου !

      Ούτε την θάλασσα ούτε τον ήλιο ούτε τον ουρανό!. ..που πολύ θα ήθελαν να ήταν δικά τους…

      Ευλογημένος τόπος η Πατρίδα μας…

      Να είσαι καλά , την αγάπη μου ❤

      Μου αρέσει!

  5. Αχ!Πολύ χαρηκα που είδα αυτή την ανάρτησή σου τώρα Αλεξία μου.Σήμερα,δόξα τω Θεώ πήγαμε και εμείς για μπανάκι στο Λαγονήσι και ήταν απλά υπέροχα!Έχω όλη την ημέρα ένα χαμόγελο στα χείλη!Χαλαρώσαμε και εμείς και τα παιδάκια,παίξανε,τρέξανε,το χάρηκαν πολύ και μαζί με αυτά και εμείς!Σε φιλώ,να σας έχει ο Θεός πάντα καλά…

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Τι ωραία, Ελευθερία μου!
      πολύ χαίρομαι που περάσατε τόσο όμορφα!
      τα παιδιά ξετρελαίνονται πάντα με τη θάλασσα- και εμάς πόσο μας ηρεμεί και μας ξεκουράζει..

      εύχομαι πολλές ακόμα καλοκαιρινές εξορμήσεις!

      η Παναγιά πάντα μαζί σας
      την αγάπη μου

      Μου αρέσει!

  6. Αλεξία μου, έτσι είναι, δύσκολες οι εποχές για διακοπές! Αν υπάρχει όμως καλή θέληση και αγάπη για τη θάλασσα, (άντε και κανένα πατρικό στο χωριό, βλέπε εμάς..χιχιχι) όλα βρίσκονται… Να είστε καλά όλοι σας και να έχετε πάντα μικρές, ευχάριστες εξορμήσεις με τα παιδάκια σας! φιλάκια πολλά

    Αρέσει σε 1 άτομο

  7. Αλεξία μου χαίρομαι που περνάτε όμορφα!! Τα παιδιά θέλουν άπλα, από κει και πέρα είναι ευχαριστημένα!! Ξέρω από πρώτο χέρι ότι είναι δύσκολο, αλλά σου λέω όσο μπορείς να κάνεις κι εσύ κανένα μπανάκι!! Θα σου κάνει καλό και θα σε δυναμώσει μετά τη γέννα!! Με τα πλυσίματα μαγιό/πετσέτες πως ξεμπερδεύεις; Με ενδιαφέρει πολύ!!

    Μου αρέσει!

    1. έτσι ακριβώς! με πολύ λίγα είναι ευχαριστημένα τα παιδιά…

      ναι, πρέπει να μπω και εγώ στη θάλασσα, σήμερα το επιχείρησα για λίγο

      τα μαγιό δεν τα πλένω κάθε μέρα, τα ξεπλένω καλά, στέγνωμα… και κάθε 2-3 μπάνια όλα μαζί στο πλυντήριο
      και τις πετσέτες δεν τις πλένω κάθε φορά
      όπως στις διακοπές
      απλοποίηση σε όλα 🙂

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.