.

μητέρα και παιδί μαζί στο μαρτύριο! ο συγκινητικός βίος της αγίας Ιουλίτας και του τρίχρονου γιου της, αγίου Κηρύκου

ας μας φωτίζει το παράδειγμά τους, στις δύσκολες εποχές που ζούμε. Ίσως να μην μας ζητηθεί να δώσουμε την ζωή μας για τον Χριστό, αλλά να δώσουμε μαρτυρία πίστεως με την ζωή μας και να περάσουμε το «μαρτύριο της συνειδήσεως»…

(βίος- βίντεο με τραγούδι για τα παιδιά-κείμενο του Αλεξ. Παπαδιαμάντη)

agioi-kirikos-kai-ioulitta

έλεγε ο όσιος Παΐσιος:

“Όταν είναι κανείς κοντά στον Χριστό, τι να φοβηθεί; Θυμάστε τον Άγιο Κήρυκο; Τριών χρονών ήταν και, όταν πήγε να τον… κατηχήσει ο τύραννος, του έδωσε μια κλωτσιά.

Διαβάστε Συναξάρια. Τα Συναξάρια πολύ βοηθούν, γιατί συνδέεται κανείς με τους Αγίους και φουντώνει μέσα του η ευλάβεια και η διάθεση για θυσία”.

(Λόγοι γ. Παϊσίου Β΄, Πνευματική Αφύπνιση)

Η εκκλησία μας τίμα την ήμερα αυτή (15 Ιουλίου) ένα νήπιο τριών χρονών! Ναί, έναν άγιο, πού αγίασε στην νηπιακή ηλικία του . Πρόκειται για τον “Αγιο Μάρτυρα Κήρυκον, πού συνεορτάζεται με την επίσης Αγία Μητέρα του Ίουλίττα.
Και είναι αλήθεια ότι το μικρό νήπιο μπόρεσε να ντροπιάση τον Ρωμαίο Τύραννο της Ταρσού με την πίστη του στον Χριστό. Καλύτερα όμως να δούμε τι γράφει το Συναξάρι του αγιασμένου αύτού ζευγαριού — μητέρας και παιδιού — .

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Άγιοι Κήρυκος και Ιουλίττα: ένα αγοράκι τριών ετών και η μητέρα του!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.