cake1

ένα αγαπημένο κέικ που έφτιαξα για πρώτη φορά στο τέλος της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής- και με την ευκαιρία της νηστείας των Αποστόλων το φτιάξαμε και πάλι. Τα παιδιά το αγαπούν πολύ και λένε ότι δεν διαφέρει από το αντίστοιχο κλασσικό κέικ με τα αυγά και το γάλα . Είναι, λένε, μαζί με χυμό, το καλύτερο πρωινό! 🙂

Χωρίς αυγά και γάλα, είναι κατάλληλο και για άτομα που έχουν αλλεργία σε αυτά τα συστατικά- και συμβαίνει συχνά τα τελευταία χρόνια πολλά παιδιά να εμφανίζουν αλλεργίες…

Σας δίνω και πάλι την συνταγή, με λίγες προσθήκες (πρώτη φορά είχε αναρτηθεί εδώ).

Τα υλικά ελάχιστα και απλούστατα… και η εκτέλεση επίσης απλούστατη!

.

ΥΛΙΚΑ
1,5 κούπα ζάχαρη (αν θέλουμε μαύρη)
2 κούπες χυμό ανάμεικτο (μήλο- πορτοκάλι- βερίκοκο) ή 1,5 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι και 0,5 κούπα νερό
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι (πάντα χρησιμοποιώ ελαιόλαδο, αλλά αν θέλετε βάζετε σπορέλαιο)
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι σόδα φαγητού
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

προαιρετικά:

λίγα ψιλοκομμένα καρύδια
λίγες σταφίδες
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλο

τρούφα σοκολάτα ή τριμμένη κουβερτούρα

κακάο , αν θέλουμε το κέικ «δίχρωμο»

.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτύπησα λίγο με το μίξερ την ζάχαρη και το λάδι

πρόσθεσα τον χυμό, το ξύδι και στην συνέχεια το αλεύρι (μαζί με το μπέικιν και την σόδα).

Τα “προαιρετικά” υλικά δεν τα έβαλα, αν σας αρέσουν τα προσθέτετε.

Αν θέλουμε το κέικ «δίχρωμο», μπορούμε ένα μικρό μέρος της ζύμης να το ανακατέψουμε με κακάο, όπως και στο κέικ μαρμπέ.

Αυτό ήταν!!!

έψησα για 45 λεπτά στον φούρνο, στον αέρα,  στους 175 βαθμούς και βγήκε μοσχομυριστό και πεντανόστιμο.

Χαίρομαι που βρήκα ακόμα μια συνταγή τόσο απλή αλλά που δίνει και την δυνατότητα συνδιασμών με τα “προαιρετικά” υλικά.

.

Καλή επιτυχία σε όσες φίλες την δοκιμάσουν.

Αλεξία  momyof6

cake2

Αν θέλετε να επικοινωνούμε και από άλλα μέσα, ακολουθήστε μας στο instagram και στο Facebook!

9 σκέψεις σχετικά με το “Το αγαπημένο μας κέικ, χωρίς αυγά και γάλα! (νηστίσιμο)

  1. Αλεξία το κέικ σου φαίνεται υπέροχο, αφράτο και λαχταριστό. Ετοιμάζομαι να το κάνω. Βανίλιες δεν βάζεις;
    Φιλάκια στα ζουζούνια σου και καλό καλοκαίρι τώρα που τέλειωσαν τα σχολεία και χαλαρώνουν κάπως τα πράγματα.

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Ομολογώ πως τα παιδιά έχουν ξετρελαθεί με το κέικ!
    και εγώ είμαι επίσης χαρούμενη που επιτέλους βρήκα μια καλή συνταγή για νηστίσιμο κέικ 🙂

    Δεν είναι απαραίτητες οι βανίλιες, Σοφία μου
    έχει αρκετό άρωμα ο χυμός που θα βάλεις.
    (ωστόσο, αν θέλεις, πρόσθεσε για περισσότερο άρωμα)

    Καλό καλοκαίρι και φιλάκια και σε εσάς! ❤

    Μου αρέσει!

  3. Καλημέρα, χθες φτιάξαμε το κέηκ με δυο από τα τρία αγοράκια μου και βγήκε πολύ πολύ νόστιμο.Το ονομάσαμε το κέηκ »Φάνης-Ανδρέας-Γρηγόρης» από τα ονόματα των παιδιών, ευχαριστούμε για τη συνταγή!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Καλημέρα!
      πολύ χαίρομαι που σας άρεσε!
      μπράβο και στα αγοράκια σου που βοηθούν στην κουζίνα- και στα δικά μου πολύ αρέσει να ανακατεύονται με συνταγές. 🙂

      σε ευχαριστώ για την επίσκεψη και τον σχολιασμό- πάντα ευπρόσδεκτη στο μπλογκοσπιτάκι μου!

      Μου αρέσει!

  4. Το ωραιότερο νηστίσιμο κέικ που έχω δοκιμάσει! Συναγωνίζεται επάξια τα άλλα κέικ που περιέχουν αυγά, γάλα και βιτάμ, τόσο σε γεύση, όσο και σε εμφάνιση. Δεν έβαλα τα προαιρετικά υλικά που αναφέρεις, αλλά πρόσθεσα κακάο στη μισή τη ζύμη. Το αποτέλεσμα απλά με κατέπληξε. Α! ναι, έβαλα και μια βανίλια.

    Με την ευκαιρία, ήθελα να σε ρωτήσω αν λαδώνεις και αλευρώνεις τη φόρμα σου πριν ρίξεις μέσα τη ζύμη ή δεν το θεωρείς απαραίτητο για το συγκεκριμένο κέικ.

    Σε ευχαριστώ Αλεξία μου για αυτή την πραγματικά καταπληκτική συνταγή!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Ευτυχία μου, πολύ χαίρομαι που πέτυχε το κέικ και σου άρεσε!

      (η φόρμα μου είναι σιλικόνης, καλής ποιότητας, και δεν χρειάζεται λάδωμα ή αλεύρι- όμως, μια απλή φόρμα, (όπως η προηγούμενη που είχα) νομίζω πως καλό εέιναι να λαδωθεί (ή να βουτυρωθεί) ελαφρά και να αλευρωθεί- το περιττό αλεύρι το τινάζουμε).

      Σε φιλώ, Ευτυχία μου!
      την αγάπη μου πάντα

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.