Μπουγάτσα με κρέμα! (νηστίσιμη)

  • Η μπουγάτσα αυτή δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από την αρτήσιμη! Είναι υπέροχη και τα παιδιά την αγαπούν πολύ.
  • Το ταψί που έφτιαξα “εξαφανίστηκε” μέσα σε μια μέρα και δεν πρόλαβα ούτε να την φωτογραφίσω!
  • Η συνταγή και τα υλικά είναι πολύ απλά, (και οικονομικά, παράλληλα), όπως και η εκτέλεση.
  • Σας προτείνω να την δοκιμάσετε.

  • Υλικά
  • 4 κούπες νερό
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 βανίλιες
  • 2 φύλλα σφολιάτας (νηστίσιμη)
  • ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα
  • 100 γρ. μαργαρίνη (ή και λιγότερο)
  • (αν θέλετε,  μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα μέρος του νέρού με φυτικό γάλα, όπως γάλα σόγιας, αμυγδαλόγαλα ή γάλα καρύδας)

.
Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για λίγο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Κατόπιν, ρίχνουμε  το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις βανίλιες και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
  • Σε ένα ταψί , καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί,στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας, κατόπιν απλώνουμε την κρέμα και από πάνω το δεύτερο φύλλο.
  • Χαράσουμε ελαφρά την επιφάνεια.
  • Προθερμαίνουμε εν τω μεταξύ τον φούρνο. Ψήνουμε στον θερμό αέρα στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα μας.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα και σερβίρουμε. Καλό θα ήταν να την αφήσουμε να κρυώσει για να κόβετε πιο εύκολα.
  • Αν θέλουμε να την σερβίρουμε την επόμενη μέρα, μπορούμε να την ζεστάνουμε ελαφρά.

Καλή επιτυχία!!!

Αλεξία momyof6

φωτο από :Διακόνημα

 

Advertisements

10 Σχόλια (+add yours?)

  1. Evangelia vlassopoulou
    Μαρ. 27, 2015 @ 08:39:29

    Τελειο, δεν εχω φτιάξει ποτε φαίνεται εύκολη η διαδικασία.

    Ἄρεσε στοὺς 1 πρόσωπο

    Ἀπάντηση

  2. eleniplus
    Μαρ. 27, 2015 @ 09:36:34

    Δεν έχω φτιάξει ποτέ μπουγάτσα, αλλά η συνταγή σου μου φαίνεται απλή και εύκολη. Είναι και τόσο νόστιμη; Αν και από τη… λειψή φωτογραφία σου φαντάζομαι πως θα είναι ζηλευτή και μυρωδάτη. Πες μου, εμείς που δεν νηστεύουμε, φτιάχνω την κρέμα με γάλα, όλη την ποσότητα του υγρού; Κι άλλη ερώτηση, αντί για σφολιάτα αν βάλω φύλλο κρούστας λεπτό θα γίνει πιο ελαφριά; Την έχεις δοκιμάσει έτσι;

    Καλή σου μέρα
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    Μοῦ ἀρέσει

    Ἀπάντηση

  3. momyof6
    Μαρ. 27, 2015 @ 10:27:30

    Καλημέρα Ελένη!

    ναι, σε μη νηστεία όλη η ποσότητα του νερού αντικαθίσταται από γάλα- κάποιοι βάζουν και 2 αυγά, αλλά εγώ προτιμώ αυτή την κρέμα χωρίς αυγά.

    Με το φύλλο κρούστας σίγουρα θα γίνει πιο ελαφριά, αλλά θα είναι αρκετά τραγανή και θα σπάζουν τα φύλλα. Ένα “κόλπο” που κάνω, για να αποφύγω το πολύ βουτύρωμα των φύλλων στις πίττες, (και για να είναι πιο μαλακά) είναι να τα “ραντίζω” με νερό: αφού τα λαδώσω ένα ένα, παίρνω στην χούφτα μου νερό βρύσης και τα πιτσιλάω σε όλη την επιφάνεια.
    Διάβασα ότι προτείνουν, αντί για φύλλο κρούστας, φύλλο Βηρυττού. Ακόμα, ότι υπάρχει και φύλλο ειδικό για μπουγάτσσα, αλλά δεν ξέρω πού μπορεί να το βρει κανείς.

    Ελπίζω να βοήθησα! 🙂

    Μοῦ ἀρέσει

    Ἀπάντηση

  4. Evagelia
    Μαρ. 27, 2015 @ 22:45:05

    Κάνω παρόμοια συνταγή και είναι μούρλιαααααα…..την λιμπίστηκα τώρα…

    Ἄρεσε στοὺς 1 πρόσωπο

    Ἀπάντηση

  5. olga k
    Μαρ. 29, 2015 @ 01:19:07

    Εμ βεβαια,πώς να μην εξαφανιστει ολοκληρο ταψι,εμεις μονο,φαγαμε 4 κομματια!!!Ειναι πραγματικα λαχταριστη και η αχνη την απογειωνει!Ευχαριστουμε και παντα ετσι γεματα τα ταψια με την αγαπη σας!Πολλα φιλια απο δυτικα,Ολγα.

    Ἄρεσε στοὺς 1 πρόσωπο

    Ἀπάντηση

  6. sofiatsan7
    Μαρ. 30, 2015 @ 21:27:29

    Την μπουγάτσα αυτή την κάνω δυο χρόνια τώρα σχεδόν κάθε Τετάρτη (για να μείνει και για την Παρασκευή). Τα παιδιά τη λατρεύουν. Τους τη βάζω και στο σχολείο. Στο νηπιαγωγείο του μικρού ψηφίστηκε σαν το καλύτερο πρωινό από δασκάλες και συμμαθητές!!!
    Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στην κρέμα βάζω τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το νερό κρύο, ανακατώνω ελαφρώς να διαλυθούν και ζεσταίνω μετά. Έτσι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να σβολιάσει.
    Επίσης βάζω 1 κούπα ζάχαρη αντί για 1,5 γιατί με την άχνη γίνεται έτσι κι αλλιώς αρκετά γλυκιά.
    Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχει και να μην αρέσει!!

    Μοῦ ἀρέσει

    Ἀπάντηση

    • momyof6
      Μαρ. 30, 2015 @ 21:48:40

      Ώστε και ψηφισμένο επισήμως ως το καλύτερο πρωινό!!!
      μπορώ και εγώ να το επιβεβαιώσω, αφού την έχω δοκιμάσει 🙂

      ευχαριστούμε πολύ για τις χρήσιμες επισημάνσεις, θα τις έχω υπ όψιν
      θα βοηθήσουν κι άλλες μανούλες που θα φτιάξουν την μπουγάτσα

      Μοῦ ἀρέσει

      Ἀπάντηση

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: