Πώς να τα χαρακτηρίσω; αλμυρά πιττάκια; μπουκίτσες; μπαλίτσες;
πάντως είναι πεντανόστιμα, ξετρελαίνουν τα παιδιά μας και εξαφανίζονται εν ριπεί οφθαλμού!
Αφράτα και συγχρόνως κριτσανιστά, με νόστιμη και θρεπτική «γέμιση», ό,τι πρέπει για πρωινό, κολατσιό, για το σχολείο ή την δουλειά. Υπέροχα και για έναν γιορτινό μπουφέ.
Τα πιττάκια αυτά είναι πανεύκολα, με πολύ απλά και αγνά υλικά και γίνονται σε χρόνο ρεκόρ.Μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος, είναι έτοιμα για ψήσιμο.
Για εμάς , είναι και μια λύση»έκτακτης ανάγκης», όταν «ξεμένουμε» για πρωινό ή για ένα απρόσμενο κέρασμα.
Είναι νηστίσιμα, ενώ σε περιόδους μη νηστείας μπορούμε να τροποποιήσουμε την γέμιση .
Όταν άκουσα ότι περιέχουν χυμό πορτοκαλιού, δεν το πίστευα, γιατί δεν τους φαίνεται καθόλου.
Μια δοκιμή θα σας πείσει και ελπίζω ότι θα τα ευχαριστηθείτε και εσείς.
.
Υλικά:
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
2, 5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι αλάτι
ρίγανη
γέμιση: 1 κούπα ψιλοκομμένες ελιές, πιπεριές Φλωρίνης και μανιτάρια (σε ποσότητες που θέλουμε)
(τα μανιτάρια, αν είναι φρέσκα, τα σωτάρουμε ελαφρά)
.
Εκτέλεση:
με το μίξερ ή με ένα πηρούνι χτυπάμε τα υγρά και προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και την ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά.Ζυμώνουμε ελαφρά- η ζύμη είναι μαλακή και κολλάει λίγο στα χέρια.
Τέλος ρίχνουμε και την γέμιση και την ενσωματώνουμε στην ζύμη, ζυμώνοντας ελαφρά.
Παίρνουμε με το χέρι μπαλίτσες μεγέθους όσο ένα μεγάλο καρύδι και τις τοποθετούμε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί.Γίνονται περίπου 40- 50 κομμάτια.
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 20 λεπτά περίπου. Δεν τα αφήνουμε πολύ μέσα στον σβηστό φούρνο, για να μην στεγνώσουν.
Καλή σας απόλαυση!
μιαμ-μιαμ… Όλο ωραία πράγματα μας προτείνεις Αλεξία! Καλημέρα!
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Με τον «λόχο» που έχω να ταΐσω…όλο και κάτι πρέπει να μαγειρεύω!
Δεν τα προλαβαίνω! 🙂
Καλημέρα, Παρασκευή μου!
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Κορίτσια, αρχίσαμε δυναμικά και δελεαστικά το μήνα μας! Πρωί πρωί κάνετε το στομάχι μου να γουργουρίζει με όλες αυτές τις νοστιμιές που ανεβάζετε!
Καλημέρα
Ελένη
https://myfortysomethingworld.wordpress.com/
Μου αρέσει!Αρέσει σε 2 άτομα
Ελένη μου, δικαιολογώ τον εαυτό μου λέγοντας ότι τα ζητούν τα παιδιά! 🙂
Καλημέρα, καλή εβδομάδα!
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Με το που τα είδα πρωί πρωί «γυάλισε το μάτι μου» που λένε!! Καλημέρα και καλό μήνα!!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Αλήθεια, Κάλλη; 🙂
Η γνώμη σου μετράει πολύ, ως ειδικού στις συνταγές.
Καλό μήνα και σε εσάς, με υγεία.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Καλό μήνα Αλεξία μου. Πολύ αγαπώ τέτοιου είδους καλούδια. Θα τη δοκιμάσω την συνταγούλα σου.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Καλό μήνα, Πωλίνα μου!
Ελπίζω να την ευχαριστηθείτε.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
πολύ ωραία πρόταση, ο συνδυασμός ελιές – μανιτάρια – φλωρίνης πρεπει να είναι άψογος. Καλή εβδομάδα και καλό μήνα Αλεξία!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Καλώς ήρθες Ελευθερία και σε ευχαριστώ πολύ!
Καλό μήνα να έχουμε.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Όμορφη συνταγή
Φιλάκια …
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Να είσαι καλά, Μαρία Έλενα!
φιλιά
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Τέλεια! Είναι σαν τα τυροπιτάκια που φτιάχνουμε κι εμείς αλλά σε νηστίσιμα!! Τη χρειαζόμουν μια τέτοια συνταγή!!! Ευχαριστούμε!!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Χαίρομαι που την βρίσκεις χρήσιμη, Τριανταφυλλένια μου!
Να είσαι καλά, καλό υπόλοιπο και σε ευχαριστώ για την επίσκεψη.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Μπραβο ρε Αλεξία και περιμενω μαμαδες με τα παιδια τους αυριο…Νασαι παντα ετσι δημιουργικη και ευρηματική! ΦΙΛΙΆ πολλά απο τα δυτικα!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
και μια ερωτηση εχω.ΑΝ δεν εχω αλευρι που φουσκωνει μονο του ,στις 2,5 κουπες απλο αλευρι ποσο bakingpowder αναλογει;ππχ ενα σακουλακι που ειχαι γυρωστα 70γρ;
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Να ΄σαι καλά Όλγα μου, πολύ χαίρομαι που βρίσκεις χρήσιμη την συνταγή μας και ελπίζω να την ευχαριστηθείτε όλοι!
Αν πούμε ότι ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ έχει 4 κουταλάκια «περιεχόμενο»…τότε θα βάλεις 3 κουταλάκια γι αυτή την δόση.
Φιλιά πολλά και την αγάπη μου ❤
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Πεντανόστιμα φαίνονται Αλεξία μου!!! Ο συνδυασμός των υλικών μου φαίνεται ιδανικός. Και πολύ πολύ εύκολα. Ότι πρέπει για εμένα που έχω αδυναμία στις εύκολες συνταγές. (Θα μου επιτρέψεις να προσθέσω την συνταγή στα νηστίσιμα μας)
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Έχουμε την ίδια αδυναμία στις εύκολες συνταγές!!! 🙂
Τιμή μου και χαρά μου να την προσθέσεις στην τόσο χρήσιμη ανάρτησή σου.
Σε ευχαριστώ!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
momy μου,τα εφτιαξα και δεν αντεξαν πανω απο 24 ωρες!!!!
Κερδισαν τις εντυπωσεις και τους παρεπεμψα στο blog σου!Η μονη αλλαγη που εκανα ηταν το ηλιελαιο αντι για ελαιολαδο και οτι σωταρα για λιγο ολα τα λαχανικα.Πολλα φιλια και καλη υπολοιπη Σαρακοστη!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Πολύ χαίρομαι Όλγα μου, και σε ευχαριστώ για την «παραπομπή»!
Η αλήθεια είναι ότι η αρχική συνταγή είναι με σπορέλαιο, αλλά εγώ το έχω ένα «κόλλημα» με το ελαιόλαδο. 🙂
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
η πιπεριά Φλωρίνης ωμή ή ψημένη;
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Όπως θέλετε!
Εμείς βάζουμε συνήθως ψημένη.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!