πιτάκια 2

Πώς να τα χαρακτηρίσω; αλμυρά πιττάκια; μπουκίτσες; μπαλίτσες;

πάντως είναι πεντανόστιμα, ξετρελαίνουν τα παιδιά μας και εξαφανίζονται εν ριπεί οφθαλμού!

Αφράτα και συγχρόνως κριτσανιστά, με νόστιμη και θρεπτική «γέμιση», ό,τι πρέπει για πρωινό, κολατσιό, για το σχολείο ή την δουλειά. Υπέροχα και για έναν γιορτινό μπουφέ.

Τα πιττάκια αυτά είναι πανεύκολα, με πολύ απλά και αγνά υλικά και γίνονται σε χρόνο ρεκόρ.Μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος, είναι έτοιμα για ψήσιμο.

Για εμάς , είναι και μια λύση»έκτακτης ανάγκης», όταν «ξεμένουμε» για πρωινό ή για ένα απρόσμενο κέρασμα.

Είναι νηστίσιμα, ενώ σε περιόδους μη νηστείας μπορούμε να τροποποιήσουμε την γέμιση .

Όταν άκουσα ότι περιέχουν χυμό πορτοκαλιού, δεν το πίστευα, γιατί δεν τους φαίνεται καθόλου.

Μια δοκιμή θα σας πείσει και ελπίζω ότι θα τα ευχαριστηθείτε και εσείς.

.

Υλικά:

1 κούπα ελαιόλαδο

1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι

2, 5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλάκι αλάτι

ρίγανη

γέμιση: 1 κούπα ψιλοκομμένες ελιές, πιπεριές Φλωρίνης και μανιτάρια (σε ποσότητες που θέλουμε)

(τα μανιτάρια, αν είναι φρέσκα, τα σωτάρουμε ελαφρά)

.

Εκτέλεση:

με το μίξερ ή με ένα πηρούνι χτυπάμε τα υγρά και προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και την ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά.Ζυμώνουμε ελαφρά- η ζύμη είναι μαλακή και κολλάει λίγο στα χέρια.

Τέλος ρίχνουμε και την γέμιση και την ενσωματώνουμε στην ζύμη, ζυμώνοντας ελαφρά.

Παίρνουμε με το χέρι μπαλίτσες μεγέθους όσο ένα μεγάλο καρύδι και τις τοποθετούμε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί.Γίνονται περίπου 40- 50 κομμάτια.

Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 20 λεπτά περίπου. Δεν τα αφήνουμε πολύ μέσα στον σβηστό φούρνο, για να μην στεγνώσουν.

 

πιτάκια 1

Καλή σας απόλαυση!

Αλεξία momyof6

25 σκέψεις σχετικά με το “Aλμυρές μπουκίτσες – με γέμιση ελιάς , πιπεριάς και μανιταριών- νηστίσιμες και υπέροχες!

  1. και μια ερωτηση εχω.ΑΝ δεν εχω αλευρι που φουσκωνει μονο του ,στις 2,5 κουπες απλο αλευρι ποσο bakingpowder αναλογει;ππχ ενα σακουλακι που ειχαι γυρωστα 70γρ;

    Μου αρέσει!

    1. Να ΄σαι καλά Όλγα μου, πολύ χαίρομαι που βρίσκεις χρήσιμη την συνταγή μας και ελπίζω να την ευχαριστηθείτε όλοι!

      Αν πούμε ότι ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ έχει 4 κουταλάκια «περιεχόμενο»…τότε θα βάλεις 3 κουταλάκια γι αυτή την δόση.

      Φιλιά πολλά και την αγάπη μου ❤

      Μου αρέσει!

  2. Πεντανόστιμα φαίνονται Αλεξία μου!!! Ο συνδυασμός των υλικών μου φαίνεται ιδανικός. Και πολύ πολύ εύκολα. Ότι πρέπει για εμένα που έχω αδυναμία στις εύκολες συνταγές. (Θα μου επιτρέψεις να προσθέσω την συνταγή στα νηστίσιμα μας)

    Αρέσει σε 1 άτομο

  3. momy μου,τα εφτιαξα και δεν αντεξαν πανω απο 24 ωρες!!!!
    Κερδισαν τις εντυπωσεις και τους παρεπεμψα στο blog σου!Η μονη αλλαγη που εκανα ηταν το ηλιελαιο αντι για ελαιολαδο και οτι σωταρα για λιγο ολα τα λαχανικα.Πολλα φιλια και καλη υπολοιπη Σαρακοστη!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.