Aλμυρές μπουκίτσες – με γέμιση ελιάς , πιπεριάς και μανιταριών- νηστίσιμες και υπέροχες!

πιτάκια 2

Πώς να τα χαρακτηρίσω; αλμυρά πιττάκια; μπουκίτσες; μπαλίτσες;

πάντως είναι πεντανόστιμα, ξετρελαίνουν τα παιδιά μας και εξαφανίζονται εν ριπεί οφθαλμού!

Αφράτα και συγχρόνως κριτσανιστά, με νόστιμη και θρεπτική “γέμιση”, ό,τι πρέπει για πρωινό, κολατσιό, για το σχολείο ή την δουλειά. Υπέροχα και για έναν γιορτινό μπουφέ.

Τα πιττάκια αυτά είναι πανεύκολα, με πολύ απλά και αγνά υλικά και γίνονται σε χρόνο ρεκόρ.Μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος, είναι έτοιμα για ψήσιμο.

Για εμάς , είναι και μια λύση”έκτακτης ανάγκης”, όταν “ξεμένουμε” για πρωινό ή για ένα απρόσμενο κέρασμα.

Είναι νηστίσιμα, ενώ σε περιόδους μη νηστείας μπορούμε να τροποποιήσουμε την γέμιση .

Όταν άκουσα ότι περιέχουν χυμό πορτοκαλιού, δεν το πίστευα, γιατί δεν τους φαίνεται καθόλου.

Μια δοκιμή θα σας πείσει και ελπίζω ότι θα τα ευχαριστηθείτε και εσείς.

.

Υλικά:

1 κούπα ελαιόλαδο

1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι

2, 5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλάκι αλάτι

ρίγανη

γέμιση: 1 κούπα ψιλοκομμένες ελιές, πιπεριές Φλωρίνης και μανιτάρια (σε ποσότητες που θέλουμε)

(τα μανιτάρια, αν είναι φρέσκα, τα σωτάρουμε ελαφρά)

.

Εκτέλεση:

με το μίξερ ή με ένα πηρούνι χτυπάμε τα υγρά και προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και την ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά.Ζυμώνουμε ελαφρά- η ζύμη είναι μαλακή και κολλάει λίγο στα χέρια.

Τέλος ρίχνουμε και την γέμιση και την ενσωματώνουμε στην ζύμη, ζυμώνοντας ελαφρά.

Παίρνουμε με το χέρι μπαλίτσες μεγέθους όσο ένα μεγάλο καρύδι και τις τοποθετούμε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί.Γίνονται περίπου 40- 50 κομμάτια.

Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 20 λεπτά περίπου. Δεν τα αφήνουμε πολύ μέσα στον σβηστό φούρνο, για να μην στεγνώσουν.

 

πιτάκια 1

Καλή σας απόλαυση!

Αλεξία momyof6

Advertisements

22 Σχόλια (+add yours?)

  1. παρασκευή απόγευμα
    Μαρ. 02, 2015 @ 08:40:12

    μιαμ-μιαμ… Όλο ωραία πράγματα μας προτείνεις Αλεξία! Καλημέρα!

    Ἄρεσε στοὺς 1 πρόσωπο

    Ἀπάντηση

  2. eleniplus
    Μαρ. 02, 2015 @ 11:34:48

    Κορίτσια, αρχίσαμε δυναμικά και δελεαστικά το μήνα μας! Πρωί πρωί κάνετε το στομάχι μου να γουργουρίζει με όλες αυτές τις νοστιμιές που ανεβάζετε!

    Καλημέρα
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    Ἄρεσε στοὺς 2 ἄνθρωποι

    Ἀπάντηση

  3. kallikent
    Μαρ. 02, 2015 @ 12:06:10

    Με το που τα είδα πρωί πρωί “γυάλισε το μάτι μου” που λένε!! Καλημέρα και καλό μήνα!!

    Μοῦ ἀρέσει

    Ἀπάντηση

  4. Πωλινα
    Μαρ. 02, 2015 @ 13:28:43

    Καλό μήνα Αλεξία μου. Πολύ αγαπώ τέτοιου είδους καλούδια. Θα τη δοκιμάσω την συνταγούλα σου.

    Μοῦ ἀρέσει

    Ἀπάντηση

  5. Eleftheria Bogioglou
    Μαρ. 02, 2015 @ 17:28:08

    πολύ ωραία πρόταση, ο συνδυασμός ελιές – μανιτάρια – φλωρίνης πρεπει να είναι άψογος. Καλή εβδομάδα και καλό μήνα Αλεξία!

    Μοῦ ἀρέσει

    Ἀπάντηση

  6. Mαρία Έλενα
    Μαρ. 02, 2015 @ 21:49:14

    Όμορφη συνταγή
    Φιλάκια …

    Μοῦ ἀρέσει

    Ἀπάντηση

  7. Τριανταφυλλένια
    Μαρ. 03, 2015 @ 00:22:28

    Τέλεια! Είναι σαν τα τυροπιτάκια που φτιάχνουμε κι εμείς αλλά σε νηστίσιμα!! Τη χρειαζόμουν μια τέτοια συνταγή!!! Ευχαριστούμε!!

    Μοῦ ἀρέσει

    Ἀπάντηση

  8. olga k
    Μαρ. 03, 2015 @ 21:30:18

    Μπραβο ρε Αλεξία και περιμενω μαμαδες με τα παιδια τους αυριο…Νασαι παντα ετσι δημιουργικη και ευρηματική! ΦΙΛΙΆ πολλά απο τα δυτικα!

    Μοῦ ἀρέσει

    Ἀπάντηση

  9. olga k
    Μαρ. 03, 2015 @ 21:43:13

    και μια ερωτηση εχω.ΑΝ δεν εχω αλευρι που φουσκωνει μονο του ,στις 2,5 κουπες απλο αλευρι ποσο bakingpowder αναλογει;ππχ ενα σακουλακι που ειχαι γυρωστα 70γρ;

    Μοῦ ἀρέσει

    Ἀπάντηση

    • momyof6
      Μαρ. 04, 2015 @ 04:38:32

      Να ΄σαι καλά Όλγα μου, πολύ χαίρομαι που βρίσκεις χρήσιμη την συνταγή μας και ελπίζω να την ευχαριστηθείτε όλοι!

      Αν πούμε ότι ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ έχει 4 κουταλάκια “περιεχόμενο”…τότε θα βάλεις 3 κουταλάκια γι αυτή την δόση.

      Φιλιά πολλά και την αγάπη μου ❤

      Μοῦ ἀρέσει

      Ἀπάντηση

  10. emama christina
    Μαρ. 04, 2015 @ 09:59:02

    Πεντανόστιμα φαίνονται Αλεξία μου!!! Ο συνδυασμός των υλικών μου φαίνεται ιδανικός. Και πολύ πολύ εύκολα. Ότι πρέπει για εμένα που έχω αδυναμία στις εύκολες συνταγές. (Θα μου επιτρέψεις να προσθέσω την συνταγή στα νηστίσιμα μας)

    Ἄρεσε στοὺς 1 πρόσωπο

    Ἀπάντηση

  11. Εἰδοποίηση σύνδεσης: e-mama.gr | Νηστίσιμες συνταγές από τη γειτονιά των blogs - e-mama.gr
  12. olga kotz
    Μαρ. 07, 2015 @ 02:51:10

    momy μου,τα εφτιαξα και δεν αντεξαν πανω απο 24 ωρες!!!!
    Κερδισαν τις εντυπωσεις και τους παρεπεμψα στο blog σου!Η μονη αλλαγη που εκανα ηταν το ηλιελαιο αντι για ελαιολαδο και οτι σωταρα για λιγο ολα τα λαχανικα.Πολλα φιλια και καλη υπολοιπη Σαρακοστη!

    Μοῦ ἀρέσει

    Ἀπάντηση

    • momyof6
      Μαρ. 07, 2015 @ 09:12:09

      Πολύ χαίρομαι Όλγα μου, και σε ευχαριστώ για την “παραπομπή”!

      Η αλήθεια είναι ότι η αρχική συνταγή είναι με σπορέλαιο, αλλά εγώ το έχω ένα “κόλλημα” με το ελαιόλαδο. 🙂

      Μοῦ ἀρέσει

      Ἀπάντηση

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: