(αναδημοσίευση της περσινής ανάρτησης)

Φέτος θα φτιάξουμε τις δικές μας λαγάνες!!!μπορούμε να τις  ετοιμάσουμε από τις προηγούμενες μέρες και να τις διατηρήσουμε στην κατάψυξη μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, για να τις πάρουμε μαζί μας στις εξορμήσεις μας για το πέταγμα του χαρταετού. Αποψύχοντάς τες, είναι (σαν) ολόφρεσκες.

Πεντανόστιμες, υγιεινές και επιπλέον, πολύ φθηνότερες από του φούρνου. Τα παιδιά χαίρονται και καμαρώνουν που τις φτιάξαν μαζί με την μανούλα. Πολύ καλή λύση και για νηστίσιμο κολατσιό για το σχολείο.

Μια συνταγή για λαγάνα πολύ νόστιμη, 

που έχει γεύση σαν τα σουσαμένια κουλούρια Θεσσαλονίκης!!!
προσθήκη:

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μμμμ… η μανούλα έφτιαξε λαγάνα!!!- για την Καθαρά Δευτέρα και για όλη την Σαρακοστή

  1. .

    Έτοιμες οι λαγάνες μας!
    τελικά έκανα μια «τροποποίηση» στην αρχική συνταγή:για να επισπεύσω την διαδικασία, δεν άφησα την μαγιά να φουσκώσει 12 ώρες. απλώς έβαλα στη ζύμη δυο φακελάκια μαγιά ξηρή (δεν χρειάζεται καν λιώσιμο)
    και επιπλέον 2 κουταλιές ζάχαρη (τα παιδιά τις θέλουν λίγο γλυκιές).

    Ακολούθησα την διαδικασία που φτιάχνω τα σουσαμένια κουλούρια (λινκ στο τέλος της ανάρτησης).
    (αν καταφέρω, θα κάνω και νέα ανάρτηση για τις «γρήγορες» λαγάνες).

    Σιγά που θα μείνουν μέχρι την καθαρά Δευτέρα, προβλέπω μέχρι το τέλος της ημέρας να μην μένει ψίχουλο, όταν γυρίσουν τα πεινασμένα παιδιά από το σχολείο. 🙂
    σίγουρα θα φτιάξω και άλλες

    Καλή επιτυχία σε όσες φίλες φτιάξουν λαγάνες!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.