δωμάτιο 7

Πάντα εκτιμούσα πολύ τα χειροποίητα πλεκτά! έχω πολύ όμορφες εικόνες και αναμνήσεις στην μνήμη μου από τα σπίτια των γιαγιάδων μου στο χωριό, όπου όλα τα κρεβάτια και οι καναπέδες ήταν διακοσμημένα με πλεκτά μαξιλαράκια και κουβερτούλες…και το είχα μεράκι να φτιάξω τέτοια όμορφα και πρακτικά διακοσμητικά και για το δικό μας σπιτικό.

Αν και σχετικά αρχάρια στο βελονάκι, με πολύ μεράκι δημιούργησα αυτά τα σχέδια και μια γωνιά του σπιτιού μας έχει πλέον την δική της προσωπικότητα: η γωνιά του πλεκτού!

Ήταν πολύ απλή και απρόσωπη και αισθανόμουν πως έπρεπε να επέμβω.

 

Η πολυθρόνα άνετη και βολική για διάβασμα και περισυλλογή, αλλά ήθελε «κάτι» για να πάρει λίγη ζωή και να αποκτήσει την δική της «προσωπικότητα». Έπλεξα λοιπόν, αυτό το κάλυμμα για το μαξιλαράκι:

δωμάτιο 13

.

Η λάμπα, πολύ απλή και φθηνή, πρακτική αλλά άχαρη (καταλαβαίνετε ότι την επέλεξα για λόγους «ασφαλείας», πού να διακινδυνέψω να αφήσω εκεί το λαμπατέρ με το πορσελάνινο καπέλο…κινδύνευε από το μικρούλι που δεν το σταματά τίποτα! 🙂

δωμάτιο 3

.

Το σκαμπό, επίσης πολύ απλό και πρακτικό…αλλά και αυτό ήθελε μια «επέμβαση»!

δωμάτιο 14

.

Και. ένα γυάλινο δοχείο μετατράπηκε σε θήκη για κεράκι- ρεσώ.

δωμάτιο 2

.

Ένα στρόγγυλο πλεκτό ως «πετσετάκι» ή «σουπλά» – και για να προστατεύει το έπιπλο από την θερμότητα που δημιουργεί το κερί.

δωμάτιο 10

.

δωμάτιο 1

.

δωμάτιο 4

.

δωμάτιο 11

.

 

δωμάτιο 12

.
.

δωμάτιο.

Νομίζω πως ο  χώρος ζωντάνεψε με τα πλεκτά και με λίγα διακοσμητικά που έβαλα, αν και δεν είναι κάτι ιδιαίτερα «καλλιτεχνικό».

Πιο πολύ χαίρομαι που τον καμαρώνουν τα παιδιά και τον δείχνουν στους επισκέπτες: «Δείτε τι έφτιαξε η μαμά!» , λένε.

Και ακόμα περισσότερο χαίρομαι που τα κορίτσια μου ζήτησαν και έμαθαν να πλέκουν! ξεκίνησαν με τα πολύ βασικά αλλά έχουν διάθεση να προχωρήσουν.

Ναι, αυτό μου δίνει την μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση, μεταφέρουμε την παράδοση του τόπου μας από γενιά σε γενιά….

Αυτή είναι η επιβράβευσή μου. 🙂

Αλεξία momyof6

 .

όλες οι αναρτήσεις για πλέξιμο με βελονάκι – κλικ ΕΔΩ

.

 

14 σκέψεις σχετικά με το “Μια γωνιά διακοσμημένη με πλεκτά

    1. Τριανταφυλλένια μου, σε ευχαριστώ θερμά!
      η γνώμη σου μετράει πολύ για εμένα, καθώς είσαι και «δασκάλα» μου, έμαθα πολλά μέσα από τις υπέροχες αναρτήσεις σου για βελονάκι.

      Να είσαι πάντα καλά!

      Μου αρέσει!

    1. Μέλια μου, δεν θα ξεκινούσα χωρίς την δική σου παρότρυνση και ενθάρρυνση…και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!
      Σου χρωστώ θερμές ευχαριστίες. ❤

      Τον σελιδοδείκτη τον κρατώ, έψαχνα και εγώ κάτι ανάλογο για μπομπονιέρα 🙂 Είναι απλός και γρήγορος, αλλά και πολύ όμορφος και πρακτικός.

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.