Κέικ μήλου με ελαιόλαδο και χυμό πορτοκάλι
Ένα πολύ νόστιμο ,αρωματικό κέικ ,υγιεινό και νηστίσιμο.Φτιάχνεται πολύ εύκολα ,με απλά και υγιεινά υλικά.
ευχαριστώ πολύ την Όλγα μου μας έστειλε την αρχική συνταγή, από το http://breadandtea.com/
ΥΛΙΚΑ:
1 1/3 κούπα ζάχαρη
1 κούπας ελαιόλαδο
4 μικρά μήλα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
2 κουτ. της σούπας κανέλα
3 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κουτ. σούπας baking powder
1 κούπας καρύδια χοντροκομμένα ,προαιρετικά
1 κούπα σταφίδες ,προαιρετικά
1 κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
(μια κούπα = 240 ml)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 C.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα στον χοντρό τρίφτη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το beikin powder, την κανέλα , τα καρύδια και τις σταφίδες.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα ή το μίξερ το ελαιόλαδο με την ζάχαρη, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το μίγμα αλευριού εναλλάξ με τον χυμό, ανακατεύοντας.
Τέλος προσθέτουμε τα μήλα, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε το μίγμα σε μια στρογγυλή φόρμα ή δυο μακρόστενες (τις οποίες έχουμε λαδώσει και αλευρώσει, ή έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε το κέικ για 40-45 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά απ΄έξω. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί και στο εσωτερικό τρυπώντας το με μια οδοντογλυφίδα, βγαίνει στεγνή.
Αφήνουμε άλλα 5- 10 λεπτά μέσα στον σβηστό φούρνο, για να στεγνώσει καλά το κέικ και να μην μείνει πολύ υγρό.
Καλή επιτυχία!!!
.
Εύκολη, υγιεινή, νηστίσιμη και φτιαγμένη από τα χεράκια μας!!:
Την αναδημοσιεύω στο «σπιτάκι» Αλεξία μου..
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Πολύ- πολύ ευχαρίστως να την αναδημοσιεύσεις! Τιμή μας! ❤
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Τέλεια ακούγετε!! Θα αντικαταστήσω την ζάχαρη με μέλι, λογικά καλό θα βγει… Ευχαριστώ Αλεξία!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Ελπίζω ότι θα βγει καλή με το μέλι, δεν την έχω δοκιμάσει.
Αν το επιχειρήσεις, πες μας για το αποτέλεσμα! 🙂
Μου αρέσει!Μου αρέσει!