Μπισκότα – cookies με χυμό πορτοκαλιού ή ρετσίνα – εύκολα και γρήγορα (νηστίσιμα)

14 - 1 (2)

(στην φωτο μπισκοτάκια με ρετσίνα- με χυμό πορτοκαλιού αποκτούν ένα όμορφο κίτρινο χρώμα)

(μια συνταγή- δική μας έμπνευση- για νόστιμα, τραγανά και ,κυρίως ,υγιεινά μπισκότα- cookies!

για το γάλα των παιδιών, τον καφέ ή το τσάι μας, για κολατσιό στο σχολείο ή στη δουλειά…είναι πάντα ευπρόσδεκτα απ΄όσους τα δοκίμασαν και κυρίως από τα παιδιά μας.

Γίνονται τόσο γρήγορα και εύκολα που δεν χρειάζεται να το σκεφτούμε πολύ για να τα φτιάξουμε- και τρώγονται το ίδιο εύκολα και γρήγορα.

 

Υλικά:

1 κούπα ελαιόλαδο

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

3 κούπες αλεύρι

1 φακελάκι μπέικιν

(1 κούπα = 250 ml)

προαιρετικά και κατά βούλησιν:

1 φακελάκι φυσική βανίλια με ζάχαρη

σταφίδες

κοπανισμένα καρύδια ή άλλοι ξηροί καρποί

κομματάκια κουβερτούρας

σημ:

*η ζάχαρη μπορεί να είναι καστανή

*η μία κούπα αλεύρι μπορεί να είναι ολικής αλέσεως

.

(εναλλακτικά: με ρετσίνα)

αντί για χυμό πορτοκαλιόυ, χρησιμοποιούμε μια κούπα ρετσίνα

.

μυρωδικά: κατά βούλησιν:1 κουταλάκι  κανέλλα και μισό κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένα

.

εκτέλεση

1. Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.

2. Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού (ή την ρετσίνα) και τμηματικά το αλεύρι με το μπέικιν και τα υπόλοιπα υλικά.

Μπορούμε να χτυπήσουμε με το σύρμα ή , για περισσότερη ευκολία, χρησιμοποιούμε το εξάρτημα του μίξερ για τις ζύμες.

3. Στρώνουμε δυο ταψιά της κουζίνας με αντικολλητικό χαρτί.

4. παίρνουμε κουταλίτσες από την ζύμη και τις ρίχνουμε πάνω στα ταψιά.

Θα γίνουν 40- 50 κομμάτια.

5. Ψήνουμε για 20- 25 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.

Αν δεν θέλουμε να γίνουν πολύ τραγανά, τα βγάζουμε από το φούρνο μόλις ψηθούν- διαφορετικά τα αφήνουμε μέσα στο φούρνο ακόαμ δέκα λεπτά αφού τον σβήσουμε, και γίνονται έτσι πολύ τραγανα.

Καλή επιτυχία!

Αλεξία- momyof6

.

 

Advertisements

4 Σχόλια (+add yours?)

  1. Όλγα
    Νοε. 28, 2014 @ 09:15:00

    Καλημέρα Αλεξία!Όλο θέλω να σου γράψω και όλο το αμελώ,το ξεχνώ και περνάει ο καιρός..Τα κουλουράκια αυτά είναι φανταστική συνταγή,εγώ βάζω και ξύσμα πορτοκαλιού στα κέφια μας :)..προχθές έκανα μια συνταγή κέικ μήλου με ελαιόλαδο,θα στην στείλω στο email σου..σε φιλώ!

    Ἄρεσε στοὺς 1 πρόσωπο

    Ἀπάντηση

  2. momyof6
    Νοε. 28, 2014 @ 10:13:34

    Σε ευχαριστώ , Όλγα μου!
    πάντα ευπρόσδεκτες οι νηστίσιμες συνταγές!

    Θα χαρώ να τα πούμε ξανά σύντομα.
    Φιλιά και στα αγγελούδια σου ❤

    Μοῦ ἀρέσει

    Ἀπάντηση

  3. M Koutsom
    Νοε. 28, 2014 @ 12:00:48

    Καλημέρα Αλεξία, τώρα τελευταία το έχω πολύ με τις συνταγές μπισκότων! Η δική σου φαίνεται νόστιμη και απλή…ειδικά τώρα που έχω φέρει νόστιμα και ζουμερά πορτοκάλια από τον κήπο μας στο χωριό, δεν έχω παρά να την δοκιμάσω και να σου γράψω τις εντυπώσεις μου! φιλιά

    Μοῦ ἀρέσει

    Ἀπάντηση

  4. momyof6
    Νοε. 28, 2014 @ 12:27:25

    Καλημέρα, Μαρία!
    με φρέσκα, ζουμερά πορτοκάλια από τον κήπο σας σίγουρα θα γίνουν μοναδικά!
    φιλιά ❤

    Μοῦ ἀρέσει

    Ἀπάντηση

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: