19390977_d08bebc3b3f0c39f7da149ac7f9a224b.limghandler

Όταν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, ο χρόνος το πρωί ποτέ δεν φαίνεται να είναι αρκετός. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να αγχώνεστε λιγότερο και να προλαβαίνετε περισσότερα.

1.     Ετοιμάστε τις τσάντες τους από το προηγούμενο βράδυ. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε το πρωί είναι τα παιδιά να ψάχνουν την ξύστρα ή εσείς να ετοιμάζετε το κολατσιό τους τη στιγμή που χτυπάει το κουδούνι. Βάλτε τους σαν κανόνα ότι οι σάκες θα πρέπει να είναι έτοιμες αποβραδίς και κάντε το ίδιο με τις τσάντες με το κολατσιό ή το φαγητό τους, εάν πηγαίνουν σε ολοήμερο.
2.     Διαλέξτε τι θα φορέσουν από το προηγούμενο βράδυ.Δεν σας έχει τύχει να διαπιστώσετε ότι η φόρμα του γιου σας είναι σκισμένη αφού την έχει φορέσει ή να ξεκινήσετε καβγά με την κόρη σας επειδή δεν συμφωνεί με τα ρούχα που της δίνετε να βάλει για το σχολείο; Κάντε την επιλογή από το προηγούμενο βράδυ που θα έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας για να
τσεκάρετε ότι τα ρούχα είναι σε καλή κατάσταση και να διαπραγματευτείτε με τα παιδιά για το τι προτιμούν εκείνα να φορέσουν Προσοχή! Ποτέ μην τα αφήνετε να επιλέξουν από όλη την γκαρνταρόμπα τους, αλλά ανάμεσα από δύο-τρία σύνολα το πολύ. Και μην ξεχνάτε τα «αξεσουάρ», όπως γάντια, κασκόλ, στεκάκια για τα μαλλιά κ.λπ. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος να χάνετε χρόνο το πρωί ψάχνοντας να βρείτε τη δεύτερη κάλτσα.3.     Φροντίστε τα παιδιά να κοιμούνται αρκετά. Όπως θα έχετε διαπιστώσει, όταν τα παιδιά αργούν να κοιμηθούν το βράδυ, συνήθως δυσκολεύονται να σηκωθούν το πρωί. Προσπαθήστε να ακολουθείτε πιστά ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα τις καθημερινές ώστε να πέφτουν για ύπνο μια συγκεκριμένη ώρα και να ξεκουράζονται όσο χρειάζεται.

4.     Βάλτε ένα ξυπνητήρι στο δωμάτιό τους. Έτσι θα ξέρουν ότι είναι δική τους υποχρέωση να σηκώνονται το πρωί και δεν θα γκρινιάζουν σε εσάς –λες και προσπαθείτε να τα ξυπνήσετε από κάποιο δικό σας απωθημένο!

5.     Αφήστε το χουζούρι για τα Σαββατοκύριακα.Διαφορετικά, κινδυνεύετε αυτά τα «πέντε λεπτάκια ακόμα» να ξεπεράσουν το μισάωρο κι εσείς να χρειαστεί να τρέχετε και να μη φτάνετε για να τα προλάβετε όλα πριν χτυπήσει το κουδούνι. Είναι σκληρό, αλλά το καλύτερο είναι μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι να σηκωθείτε –ή ρυθμίστε το να χτυπήσει τουλάχιστον 15 λεπτά νωρίτερα.

6.     Αναθέστε δουλειές σε όλους. Τη στιγμή που εσείς ετοιμάζετε το πρωινό, ο μπαμπάς μπορεί να χτενίζει τα μαλλιά των παιδιών ή ο μεγάλος αδερφός να βοηθάει το αδερφάκι του να δέσει τα κορδόνια του. Έτσι, δεν θα νιώθετε ότι πρέπει όλα να περάσουν από τα χέρια σας, γεγονός που θα σας επιτρέψει να έχετε λιγότερο άγχος, και επιπλέον θα μοιράζεστε καθημερινά όμορφες οικογενειακές στιγμές συνεργασίας.

7.     Μην αφήνετε πολλές επιλογές για το τι θα φάνε για πρωινό. Αν ζητήσετε από το παιδί να διαλέξει τι θέλει να φάει, το πιθανότερο είναι να το σκέφτεται για πέντε λεπτά και μετά να ζητήσει κάτι που δεν έχετε, για να χρειαστεί στη συνέχεια άλλα πέντε λεπτά προκειμένου να κάνει την επόμενη επιλογή. Προτιμήστε να σερβίρετε κάτι που ξέρετε ότι τους αρέσει –για να μη χάσετε χρόνο στις διαπραγματεύσεις- ή δώστε τους το πολύ δύο επιλογές. Και δεν χρειάζεται να είναι κάτι πολύπλοκο. Ένα απλό τοστ με χυμό ή γάλα με δημητριακά είναι μια χαρά. Αφήστε τις κρέπες, τα αβγά και τις βάφλες για το Σαββατοκύριακο.

8.     Υιοθετήστε μια λίγο-πολύ συγκεκριμένη ρουτίνα.Πρώτα πηγαίνουμε τουαλέτα, μετά τρώμε πρωινό, στη συνέχεια βγάζουμε τις πιτζάμες και βάζουμε τα ρούχα, πλένουμε τα δόντια κ.λπ. Το πρωί τα παιδιά λειτουργούν μάλλον μηχανικά, οπότε εάν αυτά που πρέπει να κάνουν έχουν μια σταθερή σειρά, είναι πιο πιθανό να τα κάνουν καλύτερα και γρηγορότερα.

9.     Υπολογίστε περισσότερο χρόνο από όσο νομίζετε.Επειδή, ακόμα κι αν ακολουθήσετε αυτές και χιλιάδες άλλες παρόμοιες συμβουλές, υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάτι να πάει στραβά και

10. Προς Θεού, μην ανοίξετε την τηλεόραση. Ένα παιδί που τρώει ή ντύνεται ενώ παράλληλα βλέπει καρτούν, είναι σίγουρο ότι θα τα κάνει όλα σε πολύ πιο αργούς ρυθμούς.

Πηγή:  imommy.gr- το είδα στο Διακόνημα

 

4 σκέψεις σχετικά με το “10 tips για να ξεκινάτε τη μέρα σας πιο χαλαρά (κι ας άρχισαν τα σχολεία)!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.