Ημερολόγιο κήπου: οι εργασίες που κάνουμε στον κήπο τον Αύγουστο

Ο Αύγουστος, είναι ο μήνας εκείνος που συνήθως συνδυάζει υψηλές θερμοκρασίες (καλοκαίρι γαρ…) αλλά και δυνατό αέρα. Παράλληλα είναι ένας από εκείνους με τις λιγότερες δουλειές στον κήπο – κι ευτυχώς γιατί οι περισσότεροι λείπουν σε διακοπές!

Ας δούμε λοιπόν, αναλυτικά, τις βασικότερες εργασίες που πρέπει να κάνουμε στον κήπο μας τον τελευταίο αυτό μήνα του καλοκαιριού:

► Πότισμα:

Το πότισμα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και τον Αύγουστο, λόγω της ζέστης. Προσοχή μόνο στο πότισμα με το λάστιχο ή το ποτιστήρι όταν φυσάει (στα κλασικά αυγουστιάτικα μελτέμια δηλαδή) – το νερό δε βρίσκει εύκολα …στόχο με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες.

Επίσης, φροντίζουμε για το πότισμα του κήπου μας το διάστημα που πιθανόν να λείψουμε κάνοντας χρήση της καλοκαιρινής μας αδείας. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με την “κλασική” μέθοδο, το αυτόματο πότισμα δηλαδή, είτε με κάποια από τις εναλλακτικές – δείτε αναλυτικά στο σχετικό άρθρο του PraktikesIdees.   

► Κλάδεμα – καθάρισμα:

Συνεχίζουμε κι αυτό το μήνα να αφαιρούμε προσεκτικά από τα ανθοφόρα μας τα ξερά άνθη και φύλλα ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την “παραγωγή” τους σε νέα.

Σοβαρά κλαδέματα τον Αύγουστο δεν γίνονται παρά μόνο κάποια περιορισμένης έκτασης – για λόγους μορφοποίησης.

Τέλος, φροντίζουμε να κουρεύουμε συχνά τα μυρωδικά του κήπου μας (και ιδιαίτερα το βασιλικό) ώστε με τον τρόπο αυτό να τ’ ανανεώνουμε και να μας χαρίζουν απλόχερα το υπέροχο άρωμά τους.

► Χλοοτάπητας:

Και τον Αύγουστο ποτίζουμε καθημερινά το γκαζόν μας (νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα) και το κουρεύουμε τακτικά. Αποφεύγουμε να ρίξουμε λίπασμα – λόγω ζέστης.

► Φυτά εσωτερικού χώρου:

Και αυτό το μήνα του καλοκαιριού ακολουθούμε την κλασική συμβουλή: τα τοποθετούμε μακριά από τα σημεία που “χτυπούν” τα κλιματιστικά. Παράλληλα, φροντίζουμε να τα δροσίζουμε τακτικά, ψεκάζοντάς τα με νερό.

► Λαχανικά:

Ο Αύγουστος είναι μήνας συγκομιδής ντομάτας, μελιτζάνας, πιπεριάς, αγγουριού, κολοκυθιών κι άλλων οπορωκηπευτικών. Φροντίζουμε, καθώς αυτά μεγαλώνουν και “βαραίνουν”, να μην ακουμπούν στο χώμα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να σαπίσουν.

 

– See more at: http://praktikesidees.gr/v2/khpos/hmerologio-khpou-avgoustos/#sthash.tlcXbu6g.dpuf

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...