μια πανεύκολη , γρήγορη, αλλά και νόστιμη συνταγή, που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε ούτε το μίξερ!
5 μήλα
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
χυμός ενός πρτοκαλιού
0,5 κιλό αλεύρι + 1 μπέικιν (ή ένα πακέτο φάρεν απ)
προαιρετικά- κατ΄επιλογή:
ξύσμα πορτοκαλιού
βανίλια
λίγο λικέρ
σπασμένα καρύδια
κανέλα
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στο multi (να μην λιώσουν εντελώς, όπως στην φωτο). Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπωλ.
2. Χτυπάμε στο multi την ζάχαρη με το λάδι, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπωλ με τα μήλα.
3. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά (κατ΄επιλογή).
4. Σε ένα λαδωμένο ταψάκι (ή σε 24 ατομικά χάρτινα φορμάκια muffins) μεταφέρουμε το μείγμα. Στρώνουμε την επιφάνεια με το κουτάλι, για να είναι επίπεδη (το μείγμα είναι κάπως πηχτό).
5. Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα, για 40 λεπτά περίπου.
Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μηλόπιτα νηστίσιμη : εύκολη συνταγή”