Μαρμελάδα ροδάκινο- συνταγή της γιαγιάς

m111

τώρα που τα καλοκαιρινά φρούτα υπάρχουν σε αφθονία, ετοιμάζουμε μαρμελάδες για τον χειμώνα!

κάποια από τα ροδάκινα που αγοράσαμε δεν ήταν ιδιαίτερα νόστιμα και τα αξιοποιήσαμε κάνοντας μια υπέροχη μαρμελάδα με την συνταγή της γιαγιάς.

Πεντανόστιμη, υγιεινή, πανεύκολη και πολύ οικονομική, σε σύγκριση με τις αγοραστές. Γιατί να μην το επιχειρήσουμε;;;τα παιδιά ξετρελάθηκαν και , αφού τώρα μάθαμε την ¨τέχνη” θα φτιάξουμε και άλλα βαζάκια για να έχουμε απόθεμα και για το χειμώνα.

Υλικά:

1200 γρ. ώριμα ροδάκινα καθαρισμένα

700 γρ ζάχαρη (δοκιμάζουμε την μαρμελάδα μόλις αρχίσει να βράζει και, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη ακόμα ζάχαρη)

2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ροδάκινα. Αν τα φρούτα είναι βιολογικά ή από τον κήπο μας,και αν μας αρέσει να υπάρχουν λίγα κομματάκια φλούδας μέσα στην μαρμελάδα, μπορούμε να μην τα ξεφλουδίσουμε όλα.

2. Χτυπάμε τα ροδάκινα στο multi- δεν χρειάζεται να λιώσουν εντελώς, αν μας αρέσει να υπάρχουν κομματάκια φρούτου μέσα στην μαρμελάδα.

3. Βάζουμε τα ροδάκινα με την ζάχαρη σε κατσαρόλα, κατά προτίμηση αντικολλητική. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά και στην συνέχεια σε μέτρια. Βράζουμε μέχρι 20 λεπτά περίπου.

Ανακατεύουμε τακτικά με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει, και “ξαφρίζουμε’ – ο αφρός μουχλιάζει την μαρμελάδα.

Για να δούμε αν έχει δέσει η μαρμελάδα: ρίχνουμε σε ένα πιατάκι του καφέ μια κουταλιά μαρμελάδα, την φυσάμε να κρυώσει και στην συνέχεια κουνάμε το πιατάκι. Αν έχει δέσει η μαρμελάδα, μένει σχετικά “σταθερή” και δεν κινείται. Αν δούμε ότι δεν έχει δέσει, συνεχίζουμε το βράσιμο λίγα λεπτά ακόμα.

4. Μόλις καταλάβουμε ότι έχει δέσει, ρίχνουμε το λεμόνι και κατεβάζουμε από το μάτι της κουζίνας.

5. Βάζουμε την βραστή μαρμελάδα σε βαζάκια, κλείνουμε σφικτά με καινούρια καπάκια και τοποθετούμε τα βαζάκια ανάποδα πάνω στον πάγκο μας- για να φύγει ο αέρας.Όταν κρυώσουν, μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ντουλάπι ή, αν σκοπεύουμε να τα διατηρήσουμε για μήνες, στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!!!

momyof6

5 Σχόλια (+add yours?)

  1. Εἰδοποίηση σύνδεσης: Μαρμελάδα ροδάκινο- συνταγή της γιαγιάς | Το σπιτάκι της Μέλιας
  2. Εἰδοποίηση σύνδεσης: Η αγαπημένη μας “πάστα φλώρα” (νηστίσιμη) | momyof6
  3. Εἰδοποίηση σύνδεσης: Κομπόστα ροδάκινο: μια εύκολη και γρήγορη συνταγή | οικογένεια: μια γωνιά του Παραδείσου
  4. DESPOINA
    Αὔγ. 26, 2016 @ 08:15:42

    EYXARISTOYMAI GIA TIS PLHROFORIES SAS

    Ἄρεσε στοὺς 1 πρόσωπο

    Ἀπάντηση

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.

antexoume.wordpress.com

http://antexoume.wordpress.com/

Οι νηστίσιμες συνταγές μας

Οι νηστίσιμες συνταγές μας

νόστιμες, απλές και εύκολες!~ για μαμάδες και παιδιά!

για τις αναδημοσιεύσεις:

Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες (για τα οποία δεν αναφέρεται άλλη πηγή), είναι προστατευμένα με copyright. Μπορείτε να αναδημοσιεύετε ένα αρχικό τμήμα, με ενεργό σύνδεσμο προς την συγκεκριμένη ανάρτηση. Σας ευχαριστώ!

Η ψυχομάνα του Ν. Γύζη… και η δική μου γιαγιά

πώς επέλεξα την εικόνα του ιστολογίου μου και το avatar μου

πώς επέλεξα την εικόνα του ιστολογίου μου και το avatar μου

Ευρώπη, μάντεψε…Εγώ είμαι ακόμα πλούσια! #3#

Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων

Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων

Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων

η φιλοσοφία μας για το νοικοκυριό!

Ἰουνίου 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μάϊ.   Ἰούλ. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Ἀρχεῖα

Κατηγορίες

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: