Μαρμελάδα ροδάκινο- συνταγή της γιαγιάς

m111

τώρα που τα καλοκαιρινά φρούτα υπάρχουν σε αφθονία, ετοιμάζουμε μαρμελάδες για τον χειμώνα!

κάποια από τα ροδάκινα που αγοράσαμε δεν ήταν ιδιαίτερα νόστιμα και τα αξιοποιήσαμε κάνοντας μια υπέροχη μαρμελάδα με την συνταγή της γιαγιάς.

Πεντανόστιμη, υγιεινή, πανεύκολη και πολύ οικονομική, σε σύγκριση με τις αγοραστές. Γιατί να μην το επιχειρήσουμε;;;τα παιδιά ξετρελάθηκαν και , αφού τώρα μάθαμε την ¨τέχνη” θα φτιάξουμε και άλλα βαζάκια για να έχουμε απόθεμα και για το χειμώνα.

Υλικά:

1200 γρ. ώριμα ροδάκινα καθαρισμένα

700 γρ ζάχαρη (δοκιμάζουμε την μαρμελάδα μόλις αρχίσει να βράζει και, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη ακόμα ζάχαρη)

2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ροδάκινα. Αν τα φρούτα είναι βιολογικά ή από τον κήπο μας,και αν μας αρέσει να υπάρχουν λίγα κομματάκια φλούδας μέσα στην μαρμελάδα, μπορούμε να μην τα ξεφλουδίσουμε όλα.

2. Χτυπάμε τα ροδάκινα στο multi- δεν χρειάζεται να λιώσουν εντελώς, αν μας αρέσει να υπάρχουν κομματάκια φρούτου μέσα στην μαρμελάδα.

3. Βάζουμε τα ροδάκινα με την ζάχαρη σε κατσαρόλα, κατά προτίμηση αντικολλητική. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά και στην συνέχεια σε μέτρια. Βράζουμε μέχρι 20 λεπτά περίπου.

Ανακατεύουμε τακτικά με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει, και “ξαφρίζουμε’ – ο αφρός μουχλιάζει την μαρμελάδα.

Για να δούμε αν έχει δέσει η μαρμελάδα: ρίχνουμε σε ένα πιατάκι του καφέ μια κουταλιά μαρμελάδα, την φυσάμε να κρυώσει και στην συνέχεια κουνάμε το πιατάκι. Αν έχει δέσει η μαρμελάδα, μένει σχετικά “σταθερή” και δεν κινείται. Αν δούμε ότι δεν έχει δέσει, συνεχίζουμε το βράσιμο λίγα λεπτά ακόμα.

4. Μόλις καταλάβουμε ότι έχει δέσει, ρίχνουμε το λεμόνι και κατεβάζουμε από το μάτι της κουζίνας.

5. Βάζουμε την βραστή μαρμελάδα σε βαζάκια, κλείνουμε σφικτά με καινούρια καπάκια και τοποθετούμε τα βαζάκια ανάποδα πάνω στον πάγκο μας- για να φύγει ο αέρας.Όταν κρυώσουν, μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ντουλάπι ή, αν σκοπεύουμε να τα διατηρήσουμε για μήνες, στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!!!

momyof6

Advertisements

5 Σχόλια (+add yours?)

  1. Εἰδοποίηση σύνδεσης: Μαρμελάδα ροδάκινο- συνταγή της γιαγιάς | Το σπιτάκι της Μέλιας
  2. Εἰδοποίηση σύνδεσης: Η αγαπημένη μας “πάστα φλώρα” (νηστίσιμη) | momyof6
  3. Εἰδοποίηση σύνδεσης: Κομπόστα ροδάκινο: μια εύκολη και γρήγορη συνταγή | οικογένεια: μια γωνιά του Παραδείσου
  4. DESPOINA
    Αὔγ. 26, 2016 @ 08:15:42

    EYXARISTOYMAI GIA TIS PLHROFORIES SAS

    Ἄρεσε στοὺς 1 πρόσωπο

    Ἀπάντηση

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: