Καλοκαιρινές ιδέες για το Σπίτι

…και :

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν τα παιδιά παίζουν στο μπαλκόνι

1. Αφαιρούμε χαλιά, μοκέτες, πατάκια.

Το καλοκαίρι το δάπεδο του σπιτιού πρέπει ν’ αναπνέει καθώς αντίθετα με το χειμώνα κάθε άλλο παρά θέλουμε να περιορίσουμε τη δροσιά που βγαίνει από αυτό. Διατηρούμε λοιπόν μόνο τ’ απολύτως απαραίτητα – π.χ. μόνο τα πατάκια που είναι αναγκαία για να σκουπίζουν τα παιδιά τα πόδια τους όταν επιστρέφουν μέσα στο σπίτι από τον κήπο.

2. Αλλάζουμε τα καλύμματα ή τα ριχτάρια σε καναπέδες και πολυθρόνες.

Έτσι, τα βαριά χειμωνιάτικα καλύμματα ή ριχτάρια, δίνουν τη θέση τους σε άλλα με πιο έντονα – καλοκαιρινά χρώματα που συμβαδίζουν με τη διάθεση της εποχής.

3. Βγάζουμε στο μπαλκόνι τραπέζι και καρέκλες.

Ακόμη κι εάν δεν έχουμε ειδικά έπιπλα βεράντας, …επιτάσσουμε κάποια από το σαλόνι και την τραπεζαρία. Το καλοκαίρι ο καιρός απαιτεί …έξω και το μπαλκόνι είναι η βασική επιλογή για να περνάμε εκεί τις περισσότερες ώρες της ημέρας κατά τις οποίες βρισκόμαστε στο σπίτι. Εκτός από αυτό, αποσυμφορίζουμε έτσι και τον εσωτερικό χώρο της οικίας μας πο

4. Γεμίζουμε το μπαλκόνι με λουλούδια.

Το καλοκαίρι είναι η κατεξοχήν περίοδος των λουλουδιών. Μ’ ένα σχετικά μικρό κόστος λοιπόν, μπορούμε ν’ αγοράσουμε μία σειρά από υπέροχα ανθοφόρα φυτά για να στολίσουμε τη βεράντα μας δίνοντάς της άλλη όψη και χρώμα. Ενδεικτικά προτείνουμε, γεράνια, γαρυφαλλιές, μαργαρίτες, τεμάρια.

5. Αλλάζουμε τις κουρτίνες.

Αντικαθιστούμε τις βαριές χειμωνιάτικες κουρτίνες με άλλες πιο ανάλαφρες – σ’ έντονα καλοκαιρινά χρώματα.

6. Φροντίζουμε να έχουμε τις κουρτίνες τραβηγμένες από το απόγευμα και μετά, αφήνοντας έτσι το δροσερό αεράκι να εισέρχεται και ν’ ανανεώνει την ατμόσφαιρα του χώρου μας. Αντίθετα με τη χειμωνιάτικη περίοδο, το καλοκαιράκι …απαιτεί ανοιχτά παραθυρόφυλλα, τζάμια και κουρτίνες.

7. Γεμίζουμε το σπίτι με αντικείμενα που μας υπενθυμίζουν την παρουσία του καλοκαιριού και της θάλασσας.

Από απλές λύσεις όπως βάζα με φρεσκοκομμένα καλοκαιρινά λουλούδια, έως λίγο πιο “σύνθετες” όπως το να γεμίσουμε ένα βαζάκι με άμμο από κάποια παραλία βάζοντας μέσα αστερίες και βότσαλα, η γκάμα των επιλογών μας είναι μεγάλη – διάθεση και φαντασία να υπάρχει!

8. Αφήνουμε χώρο για τα παιδιά τόσο στο εσωτερικό του σπιτιού όσο και στο μπαλκόνι.

Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές και διακοπές σημαίνουν παιχνίδι! Έτσι και έως ότου η οικογένεια θα φύγει για τις καλοκαιρινές τις διακοπές, τα παιδιά θα περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρες τους μέσα στο σπίτι. Χρειάζονται συνεπώς άπλα για να τρέχουν και να παίζουν με άνεση κι ασφάλεια. Αδειάζουμε λοιπόν τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού βάζοντας στην άκρη όσα περισσότερα έπιπλα είναι εφικτό (ή και πηγαίνοντας κάποια στην αποθήκη) ενώ φροντίζουμε επίσης και το μπαλκόνι να διαθέτει αρκετό χώρο για ν’ απολαύσουν με άνεση το παιχνίδι τους τα μικρότερα μέλη της οικογένειας.

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν τα παιδιά παίζουν στο μπαλκόνι

 

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν τα παιδιά παίζουν στο μπαλκόνι
Όσο ο καιρός ‘ανοίγει’ τόσο περισσότερες ώρες θα περνάνε τα παιδιά μας στο χώρο του μπαλκονιού – καθώς η ζέστη θα τους ωθεί να παίζουν σ’ ένα χώρο με περισσότερη δροσιά απ’ ότι στο εσωτερικό του σπιτιού.
Και βέβαια στις σύγχρονες πολυκατοικίες μόνος τέτοιος χώρος είναι αυτός του μπαλκονιού. Έτσι ο χώρος του παιχνιδιού (αλλά πολλές φορές κι αυτού του διαβάσματος) μεταφέρεται από μέσα – έξω.
Η παρουσία ωστόσο του παιδιού στο μπαλκόνι εγκυμονεί κάποιους κινδύνους, γι’ αυτό και πρέπει να λαμβάνονται κάποια ιδιαίτερα μέτρα για την ασφάλειά του κι όχι μόνο.
Ας καταγράψουμε τα σημαντικότερα από αυτά:
1. Θα πρέπει ν’ αποφεύγουμε ν’ αφήνουμε τα παιδιά μας στο χώρο του μπαλκονιού χωρίς την παρουσία κι επιτήρηση κάποιου μεγαλύτερου. Κανένα μέτρο προστασίας δεν είναι  ασφαλέστερο από την παρουσία ενός μεγάλου μαζί τους.
2. Καλό είναι, είτε τα παιδιά μας είναι σε προσχολική ηλικία είτε και μεγαλύτερα, να ενισχύουμε τα κάγκελα του μπαλκονιού με διάφορες προσθήκες ασφαλείας οι οποίες κυκλοφορούν στην αγορά.

Επίσης, εξετάζουμε με προσοχή τα κενά που έχουν τα κάγκελα μεταξύ τους και εάν δούμε ότι υπάρχει κίνδυνος, τα ντύνουμε εσωτερικά με τις ειδικές σίτες-πλέγμα που κυκλοφορούν στη αγορά.

3. Αποφεύγουμε να έχουμε κοντά στα κάγκελα, καρέκλες ή τραπέζια γιατί μπορούν να λειτουργήσουν ως ‘σκαλοπάτια’ για τα παιδιά.  Προσοχή:  το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τις γλάστρες που πιθανόν να έχουμε δίπλα στα κάγκελα του μπαλκονιού μας.

4. Αποφεύγουμε να έχουμε στο μπαλκόνι πράγματα που μπορούν τα παιδιά να πετάξουν εύκολα κάτω με κίνδυνο να προκαλέσουν τραυματισμό στους διερχόμενους ή στα αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα.
Εδώ χρειάζεται, επίσης, ιδιαίτερη προσοχή. Πολλές φορές το παιδί μέσα στην ορμή της ηλικίας μπορεί να εκσφεντονίσει αντικείμενα έξω από τα κάγκελα. Εάν τα αντικείμενα αυτά έχουν κάποιο βάρος, δημιουργείται σημαντικός κίνδυνος να τραυματίσουν κάποιον διερχόμενο ή να προκαλέσουν υλικές ζημιές.
Τρία είναι τα βήματα για να περιορίσουμε τον κίνδυνο αυτό:
i. Εξηγούμε εξ’ αρχής στο παιδί τους κινδύνους που έχει μία τέτοια ενέργεια και του εφιστούμε την προσοχή να την αποφύγει.
ii. Τοποθετούμε πρόσθετα προστατευτικά κάγκελα (βλ. παραπάνω) τα οποία αυξάνουν το ύψος των αρχικών μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες κάποιο αντικείμενο να περάσει πάνω από αυτά – κυρίως στην περίπτωση που τα παιδιά μας είναι αρκετά μικρά. Επίσης, τοποθετούμε σίτα-πλέγμα η οποία και εμποδίζει τα παιδιά να περάσουν κάποιο αντικείμενο μέσα από τα κάγκελα.
iii. Εξασφαλίζουμε τη διαρκή παρουσία και κάποιου μεγάλου στο μπαλκόνι καθόλη τη διάρεκια που τα παιδιά βρίσκονται στο χώρο. Κακά τα ψέματα, αυτό είναι και το καλύτερο μέτρο ασφαλείας.
Όλα τα παραπάνω δεν έχουν ως στόχο να μας τρομοκρατήσουν και να κρατήσουμε τα παιδιά μέσα στο σπίτι – κάθε άλλο παρά. Τα παιδιά πρέπει να βγαίνουν και να παίζουν στο χώρο του μπαλκονιού – το έχουν ανάγκη. Απλά χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μειώσουμε τους κινδύνους που ελοχεύουν. Γιατί τα παιδιά …είναι παιδιά!  

– See more at: http://praktikesidees.gr/v2/paidi/ti-prepei-na-prosexoume-otan-ta-paidia-paizoun-sto-mpalkoni/#sthash.SdbsGlJT.dpuf

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

antexoume.wordpress.com

http://antexoume.wordpress.com/

για τις αναδημοσιεύσεις:

Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες (για τα οποία δεν αναφέρεται άλλη πηγή), είναι προστατευμένα με copyright. Μπορείτε να αναδημοσιεύετε ένα αρχικό τμήμα, με ενεργό σύνδεσμο προς την συγκεκριμένη ανάρτηση. Σας ευχαριστώ!

Η ψυχομάνα του Ν. Γύζη… και η δική μου γιαγιά

πώς επέλεξα την εικόνα του ιστολογίου μου και το avatar μου

πώς επέλεξα την εικόνα του ιστολογίου μου και το avatar μου

Ευρώπη, μάντεψε…Εγώ είμαι ακόμα πλούσια! #3#

Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων

Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων

Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων

η φιλοσοφία μας για το νοικοκυριό!

Ἰουνίου 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μάϊ.   Ἰούλ. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Ἀρχεῖα

Κατηγορίες

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: