Ζύμη για σπιτική πίτσα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Έψαχνα καιρό να βρω μια συνταγή , που να δίνει αφράτη ζύμη πίτσας…και τώρα που την βρήκα δεν την αλλάζω! Άρεσε πολύ σε όλους όσους την δοκίμασαν, ελπίζω και σε εσάς!

Γιατί να μην φτιάξουμε την δική μας πίτσα; Δεν είναι τόσο δύσκολο, και αξίζει πραγματικά από κάθε άποψη: πολύ πιο υγιεινή και οικονομική από τις έτοιμες. Καλή επιτυχία!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κοφτά κουταλάκια ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά (ή 30 γρ. νωπή)
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2/3 φλιτζανιού λάδι
  • 4 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Πώς το κάνουμε:

Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και ρίχνουμε  μέσα τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε τη μαγιά και μετά σιγά σιγά το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει καλά το μπέικιν πάουντερ.

Zυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι και προς το τέλος ρίχνουμε το κορν φλάουρ.

Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί (1 ώρα περίπου).

Ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο ή με τα χέρια πάνω σε λαδωμένο ταψί.

Βάλουμε την σάλτσα και στη συνέχεια προσθέτουμε  τη γέμιση που θέλουμε.

Ψήνετε την πίτσα στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.

 

την αρχική συνταγή είδα στις Συνταγές της Παρέας

 

Με τα υλικά αυτά φτιάχνουμε ένα μεγάλο ταψί της ηλεκτρικής κουζίνας, αν την θέλουμε αφράτη ή δύο ταψιά, αν θέλουμε πιο λεπτή ζύμη για την πίτσα μας.

Μπορούμε να κρατήσουμε την ζυμή (έτοιμη και φουσκωμένη) στην κατάψυξη και , όταν θέλουμε να ψήσουμε πίτσα, απλώς να προσθέσουμε τα υλικά και να την ψήσουμε.

Προσθέστε στην ζύμη φρεσκοτριμμένη ντομάτα, ρίγανη μανιτάρια και πιπεριές,τυρί, κασέρι, ζαμπόν, βρασμένο κοτόπουλο, ό,τι άλλο αρέσει σε εσάς και στα παιδιά σας,…… και καλή σας όρεξη!

.

Advertisements

4 Σχόλια (+add yours?)

  1. Μέλια
    Νοε. 17, 2014 @ 19:03:14

    Ήρθε η ώρα να την δοκιμάσουμε κι εμείς αυτήν την λαχταριστή πίτσα Αλεξία μου!
    Και θα την αναδημοσιεύσω αύριο και στο “σπιτάκι”.

    Εγώ δεν βάζω γάλα στη ζύμη, ούτε κορν φλάουρ…

    http://oikohouse.wordpress.com/2013/11/30/%CF%80%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9/#more-1569

    Ἄρεσε στοὺς 1 πρόσωπο

    Ἀπάντηση

  2. Εἰδοποίηση σύνδεσης: Ζύμη για σπιτική πίτσα | Το σπιτάκι της Μέλιας

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: