Ραβανί ελαφρύ και πεντανόστιμο!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

απλή συνταγή, που πάντα πετυχαίνει!

ένα ραβανί με ελαφρύ σιρόπι, που άρεσε πολύ σε όσους το δοκίμασαν, ακόμα και στα παιδιά ( που δεν τρελαίνονται για σιροπιαστά!). Μέσα στην Διακαινήσιμο εβδομάδα, που είχαμε γιορτές και επισκέψεις, το φτιάξαμε τρεις φορές- και τελείωνε πάντα την ίδια μέρα!Ταιριάζει πολύ με παγωτό βανίλια.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες

Για το σιρόπι:

  • 2 1/2 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη

 

  •  ρίχνουμε στο σιρόπι, μόλις βράσει και το κατεβάσουμε απ΄τη φωτιά:
  • 1 κουταλιά βιτάμ ή βούτυρο
  • μισό λεμόνι (ίσως και λιγότερο, αν δεν σας αρέσει το έντονο άρωμα λεμονιού)

 

  • 1 κούπα γάλα (για το τέλος)

 

(την αρχική συνταγή είδα στις Συνταγές της παρέας)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ανάβουμε τον φούρνο να γίνει προθέρμανση και βάζουμε το σιρόπι να βράσει για πέντε λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το μείγμα:
.
1) Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ, μέχρι να γίνουν μια αφράτη ¨κρέμα”.
.
2) Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το χυμό με το ξύσμα από το πορτοκάλι και τέλος τις βανίλιες με το μπεικιν.Ανακατεύουμε ελαφρά.
.
3) Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.(χρησιμοποιώ στρόγγυλο ταψί διαμέτρου 30 εκ.)
.
4) Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, ρίχνουμε το γάλα από πάνω να πάει παντού. (το γάλα το έχουμε βγάλει από το ψυγείο, όταν αρχίζουμε να φτιάχνουμε το γλυκό).
.
5) Τέλος, το σιρόπι το ρίχνουμε κατευθείαν μετά το γάλα. Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και το γλυκό ζεστό.
.

Καλή επιτυχία! Αλεξία-momyof6

.

 

 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.

antexoume.wordpress.com

http://antexoume.wordpress.com/

Οι νηστίσιμες συνταγές μας

Οι νηστίσιμες συνταγές μας

νόστιμες, απλές και εύκολες!~ για μαμάδες και παιδιά!

για τις αναδημοσιεύσεις:

Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες (για τα οποία δεν αναφέρεται άλλη πηγή), είναι προστατευμένα με copyright. Μπορείτε να αναδημοσιεύετε ένα αρχικό τμήμα, με ενεργό σύνδεσμο προς την συγκεκριμένη ανάρτηση. Σας ευχαριστώ!

Η ψυχομάνα του Ν. Γύζη… και η δική μου γιαγιά

πώς επέλεξα την εικόνα του ιστολογίου μου και το avatar μου

πώς επέλεξα την εικόνα του ιστολογίου μου και το avatar μου

Ευρώπη, μάντεψε…Εγώ είμαι ακόμα πλούσια! #3#

Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων

Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων

Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων

η φιλοσοφία μας για το νοικοκυριό!

Ἀπριλίου 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαρ.   Μάϊ. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Ἀρχεῖα

Κατηγορίες

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: