Ραβανί ελαφρύ και πεντανόστιμο!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

απλή συνταγή, που πάντα πετυχαίνει!

ένα ραβανί με ελαφρύ σιρόπι, που άρεσε πολύ σε όσους το δοκίμασαν, ακόμα και στα παιδιά ( που δεν τρελαίνονται για σιροπιαστά!). Μέσα στην Διακαινήσιμο εβδομάδα, που είχαμε γιορτές και επισκέψεις, το φτιάξαμε τρεις φορές- και τελείωνε πάντα την ίδια μέρα!Ταιριάζει πολύ με παγωτό βανίλια.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες

Για το σιρόπι:

  • 2 1/2 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη

 

  •  ρίχνουμε στο σιρόπι, μόλις βράσει και το κατεβάσουμε απ΄τη φωτιά:
  • 1 κουταλιά βιτάμ ή βούτυρο
  • μισό λεμόνι (ίσως και λιγότερο, αν δεν σας αρέσει το έντονο άρωμα λεμονιού)

 

  • 1 κούπα γάλα (για το τέλος)

 

(την αρχική συνταγή είδα στις Συνταγές της παρέας)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ανάβουμε τον φούρνο να γίνει προθέρμανση και βάζουμε το σιρόπι να βράσει για πέντε λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το μείγμα:
.
1) Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ, μέχρι να γίνουν μια αφράτη ¨κρέμα”.
.
2) Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το χυμό με το ξύσμα από το πορτοκάλι και τέλος τις βανίλιες με το μπεικιν.Ανακατεύουμε ελαφρά.
.
3) Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.(χρησιμοποιώ στρόγγυλο ταψί διαμέτρου 30 εκ.)
.
4) Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, ρίχνουμε το γάλα από πάνω να πάει παντού. (το γάλα το έχουμε βγάλει από το ψυγείο, όταν αρχίζουμε να φτιάχνουμε το γλυκό).
.
5) Τέλος, το σιρόπι το ρίχνουμε κατευθείαν μετά το γάλα. Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και το γλυκό ζεστό.
.

Καλή επιτυχία! Αλεξία-momyof6

.

 

 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε / Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...