Θράψαλα (ή καλαμαράκια)γεμιστά στον φούρνο

ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό φαγητό,εύκολο και γρήγορο.

ιδανικό για “καλό” πιάτο σε περιόδους νηστείας

Τα θράψαλα είναι είδος καλαμαριού. Είναι λιγότερο τρυφερά, και πιο οικονομικά απο τα καλαμάρια. Πώς θα τα διακρίνουμε….. Έχουν κι αυτά 10 πλοκάμια, αλλά, όλα στο ίδιο μήκος. Το πτερύγιό τους, είναι μικρό, τριγωνικό και βρίσκεται στο  πίσω άκρο του σώματός τους.

ΥΛΙΚΑ

* 1 κιλό θράψαλα (μέτρια)

* 1 κ.σ.ρύζι /θράψαλο

* 2/3 φλ.λάδι

* 2 σφην. κρασί

* 1 φλ.τοματάκια ψιλοκομμένα

* 1 κρεμμύδι

* 2 φρ.κρεμμυδάκια

* 1 μικρή πιπεριά πράσινη

* 3-4 κλων.μαϊντανός

* 4-5 κλων.άνιθος

* 1 σκ.σκόρδο

* 4-5 πατάτες μέτριες

* αλάτι…πιπέρι…

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χωρίζουμε τα πλοκάμια από το σώμα του θράψαλου. Αφαιρούμε από το σώμα το κόκκαλο, τα διάφανα εντόσθια και την μεμβράνη….Βγάζουμε από τα πλοκάμια το τμήμα με το μελάνι και πετάμε το “μάτι”…. Πλένουμε καλά, με άφθονο νερό τα θράψαλα και τα στραγγίζουμε, σε σουρωτήρι όσο ετοιμάζουμε την γέμιση…

Πλένουμε το ρύζι και το κρατάμε σε νερό…. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια….το μισό κρεμμύδι….τα φρέσκα κρεμμυδάκια…τον μαϊντανό ….τον άνιθο και την μισή πιπεριά….

Βάζουμε σε τηγάνι το μισό λάδι να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και περιμένουμε να μελώσει. Προσθέτουμε τα πλοκάμια και τα σωτάρουμε ελαφρά, μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Σουρώνουμε το ρύζι και το βάζουμε στο τηγάνι….”Γυρίζουμε” τα υλικά μέχρι να γίνει διάφανο το ρύζι. Σβήνουμε με το ένα σφηνάκι κρασί. Προσθέτουμε 3 κ.σ. τομάτα, 1 κ.σ. μαϊντανό και άνιθο, την πιπεριά και 1/2 φλ.νερό….Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε, μέχρι να πιουν τα υγρά τους….

Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο. Γεμίζουμε τα θράψαλα, κατά τα 2/3 και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι….

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε κυδωνάτες, σε λεκάνη. Κόβουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι σε φετούλες….Την άλλη μισή πιπεριά σε ροδέλλες… Προσθέτουμε το σκόρδο χοντροκομμένο… τον υπόλοιπο μαϊντανό και άνιθο…την τομάτα…το λάδι…το δεύτερο σφηνάκι κρασί…και αλατοπιπερώνουμε…. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα ρίχνουμε στο ταψάκι,γύρω από τα θράψαλα.

Με ένα ποτήρι νερό, “ξεπλένουμε” τη λεκάνη και το γυρίζουμε στο ταψάκι. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200* -ανάλογα τον φούρνο- για μία ώρα περίπου, μέχρι να μείνει το φαγητό μας με το λαδάκι του

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

από τις syntages4u

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.

antexoume.wordpress.com

http://antexoume.wordpress.com/

Οι νηστίσιμες συνταγές μας

Οι νηστίσιμες συνταγές μας

νόστιμες, απλές και εύκολες!~ για μαμάδες και παιδιά!

για τις αναδημοσιεύσεις:

Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες (για τα οποία δεν αναφέρεται άλλη πηγή), είναι προστατευμένα με copyright. Μπορείτε να αναδημοσιεύετε ένα αρχικό τμήμα, με ενεργό σύνδεσμο προς την συγκεκριμένη ανάρτηση. Σας ευχαριστώ!

Η ψυχομάνα του Ν. Γύζη… και η δική μου γιαγιά

πώς επέλεξα την εικόνα του ιστολογίου μου και το avatar μου

πώς επέλεξα την εικόνα του ιστολογίου μου και το avatar μου

Ευρώπη, μάντεψε…Εγώ είμαι ακόμα πλούσια! #3#

Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων

Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων

Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων

η φιλοσοφία μας για το νοικοκυριό!

Δεκεμβρίου 2013
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοε.   Ἰαν. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ἀρχεῖα

Κατηγορίες

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: